Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

blive “godkendt” som forældre?

29.juni 2019 kl. 05:58
Luk
Medlem siden 29-06-2019
  Online
29-06-2019 05:58
Luk
Medlem siden 29-06-2019
  Online
Godt skrevet
0

Hej herinde

jeg er ny i dette forum, men jeg håber at høre fra nogle af jer, jeres erfaring m.m.

min kæreste og jeg vil gerne have et barn, vi er ikke gift men har boet sammen i snart 11 år (jeg er 33). Vi er 2 kvinder så det er insemination gennem det offentlige vi overvejer, men vi (især min kæreste) er meget bekymret over den “forældre egnetheds” vurdering, der er beskrevet som en af de indledende undersøgelser før man bliver “godkendt” til at være forældre (sådan opfatter vi lidt det skal forståes)

hvor bekymret bør vi være for denne del af undersøgelsen? 

Hvor dybt graver de?

 

Min kæreste mener at hun vil “dumpe” den stort. Hun har arbejdet som sosu hjælper fra hun blev færdig som 18 årig, med stor succes indtil hun som 25-26 årig fik noget stress/depression agtigt, fik en dårlig behandler der, til trods for at hun var ergoterapeut og ikke psykiater, forsøgte at presse “borderline” diagnosen ned over hovedet på hende. (Efter min overbevisning kun på grund af hendes opvækst hvor hendes mor var fysisk og psykisk voldelig) Det blev heldigvis ikke en officiel diagnose da hun som sagt ikke var bemyndiget til at give diagnoser af den art. Testene vist også klart negative resultater på det og hendes nye behandler (vi flyttede på grund af min uddannelse til anden kommune) var dybt uenig i at hun skulle have borderline og kom selv frem til at hun har den stille ADHD (ADD) hvilket blev bekræftet af psykiater. Alle tendenser til depression forsvandt sammen med behandlingen for ADHD så nu er hun altså psykisk stabil, men dog stadig uden for arbejdsmarkedet. Hun kom ud for en ulykke for et par år siden og fik en slem diskusprolaps som måske føre til førtidspension eller noget skånejob.. 

ud over det har hun et godt hovede, har altid fået gode karakterer, er god til sprog og humane fag som psykologi og samfundsfag. Hun er enormt empatisk og omsorgsfuld. Så i mine øjne har hun de helt rigtige mentale kvaliteter til at være en rigtig god medmor, selvom hun ikke fysisk vil være den der løber rundt og spiller bold med de børn vi håber at få. Til gengæld vil hun kunne støtte dem fagligt og give dem det nærvær, psykisk og social omsorg samt være meget hjemme sammen med dem hvilket er en af de ting hun savnede fra sin mor og jeg modsat har nyt godt af i min opvækst med en mor der var dagplejemor hele min barndom.

 

det er mig der skal bære barnet, overvejende af de fysiske årsager som min kæreste er plaget af, men også fordi min mor og søster har været gode til at holde på deres graviditeter hvor min kærestes familie er plaget af spontane aborter i meget høj grad, så vi tænker at chancen for succes er størst i min livmoder

 

Men det jeg selv byder ind med som mor i denne del af undersøgelsen er på minus siden også en ADD, men meget velfungerende på medicinen.

jeg stresser let når jeg arbejder meget, men har et job hvor jeg selv bestemmer hvor meget jeg abejder og har derfor valgt at arbejde 25-30 timer/uge.

 

på plus siden har jeg en mellemlang videregående uddannelse, er i fast job med selvvalgte arbejdstider så der kan varieres mellem højere indtægt eller mere tid til familie. Jeg er et kreativt hyggemenneske hvormed menes at jeg “lader op” ved at være kreativ, tegne, male, sy, bage, havearbejde osv og elsker at tage nevøer og niecer med på disse “eventyr” 

Jeg har en familie der står bag os, er der for os hvis noget bliver svært, som sagt en mor der i sammenlagt 30 år har levet af at passe børn så vi har en masse støtte fra baglandet.

Jeg har været overvægtig men har ved egen hjælp tabt mig til normalvægtig (tabte omkring 30kg) og har holdt normalvægten i flere år nu.  

Vi bor i et lejet 1 plans parcelhus, med stor børnevenlig have og to små  børneværelser og et soveværelse

 

Men hvad er jeres erfaring med hvor meget de går ind og nærlæser gamle journaler? Hvor sippede oplever i at de er med ADHD/ADD, med at den ene part er i ressource forløb (når det er evnen til at gå og sidde på en stol der er grunden til alm arbejde ikke er muligt) 

 

Er det helt håbløst for os at gå den vej?

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
29.juni 2019 kl. 07:18
#1
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
896 skrevne indlæg
  Online
29-06-2019 07:18
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
896 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Sådan helt overordnet, så har man en indledende samtale, når man starter i fertilitetsbehandling. Her vurderer lægen, om man er egnet eller ej. Men det er ikke noget, som nævnes eller diskuteres undervejs i samtalen. Lægen foretager så at sige vurderingen i stilhed, mens man bare har en helt almindelig samtale om “løst og fast”. Kvinden (der skal bære barnet) får ligeledes en gynækologisk undersøgelse, og der bliver bestilt div. prøver, blodprøver etc. Sådan har det i hvert fald været  for os, og vi har både været tilknyttet privat og offentlig klinik. Det var kun ved et tilfælde, at jeg så i min offentlige journal, at der står: “Der er ikke fundet grund til, at tvivle på forældre-egnetheden. “ Det står, som det eneste i den ellers lange journal med prøve resultaterne etc. Med andre ord, så er der altså aldrig kommet nogen, og har sagt til os; I er godkendt (eller det modsatte). 

Jeg var i øvrigt sygemeldt i en længere periode omkring 2012 grundet depression/stress. Det har jeg aldrig lagt skjul på, ligesom jeg heller ikke har lagt skjul på, at jeg gik til psykolog og psykiater, og i en periode fik antidepressiv medicin. Jeg blev dog ikke spurgt ind til det under samtalen, men mener, at man på forhånd har udfyldt nogle papirer (kan dog faktisk ikke huske det). 

Mit indtryk er, at såfremt man har styr på sit liv og sin hverdag i normalt omfang, så er der ingen problemer. Det er heller ikke mit indtryk, at en diagnose er et problem i sig selv, så længe man er i velreguleret behandling. Det er i hvert fald det, jeg har hørt fra andre i fertilitets behandling. Det er ikke sådan, at de bare afviser folk, udelukkende på baggrund af, at de har en diagnose. De ser på helheden.

Pøj pøj med det :)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
29.juni 2019 kl. 07:32
#2
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
896 skrevne indlæg
  Online
29-06-2019 07:32
Luk
Medlem siden 28-02-2017
8 startede debatter
896 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

PS: Man vil - når graviditet ellers er opnået - i mange tilfælde blive tilknyttet familieambulatoriet/tidlig indsats. Altså ikke pga. fertilitetsbehandlingen, men hvis man har “lidt med i bagagen”. Det er jeg tilknyttet, formentlig pga. depresion/stress i 2012, men også fordi vi mistede et barn midt i graviditeten sidste år. 

Man kan også blive henvist, hvis man fx. har familiære problemer, misbrugsproblemer, er sårbar etc. etc. Min veninde var fx. tilknyttet familieambulatoriet/tidlig indsats, da hendes mor døde i starten af min venindes graviditet.

Kort fortalt får man flere og længere JM samtaler, fast JM ligesom man får mulighed for lægesamtaler, længere ophold på barselsgangen mm. Man bliver visiteret til dette forløb udfra et spørgeskema, som moderen skal udfylde. Det skal ses som en støtte, ikke som en kontrol. Jeg har været enormt glad for det :)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
29.juni 2019 kl. 13:18
#3
Luk
Medlem siden 26-02-2015
36 startede debatter
177 skrevne indlæg
  Online
29-06-2019 13:18
Luk
Medlem siden 26-02-2015
36 startede debatter
177 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg har også ADD - har også tidligere haft både depression, stress og angst, og været på antidepressiver og ADHD-medicin samt gået til psykolog og psykiater i flere år- hvilket står i mine papirer. Og jeg kan slet ikke huske at jeg har haft nogle samtaler omkring det eller følt mig vurderet, da vi var i fertilitetsbehandling. Så det er i hvert fald ikke noget der har fyldt her, eller hvor jeg har følt mig presset over at blive vurderet (og sådan kan jeg ellers nemt føle det).

Jeg blev også tilbudt at være med i Team Sårbar Gravid eller hvad det hedder pga. min diagnose, men det anså jeg udelukkende som et tilbud om hjælp, og ikke som en tvivlen på mine forældreevner. Der var heller ikke nogen der sagde noget til at jeg fravalgte det tilbud.

 

Held og lykke til jer med det kommende projekt, er sikkert på at det nok skal gå fint :-)

Anmeld
Svar
Lilypie Maternity tickers
Godt skrevet
0
Lilypie Maternity tickers
29.juni 2019 kl. 14:37
#4
Luk
Medlem siden 28-10-2018
11 startede debatter
629 skrevne indlæg
  Online
29-06-2019 14:37
Luk
Medlem siden 28-10-2018
11 startede debatter
629 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Har aldrig oplevet at blive spurgt specielt indgående til mit liv eller mentale helbred overhoved. Jeg ville slappe helt af. Det er ikke en test.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
29.juni 2019 kl. 15:31
#5
Luk
Medlem siden 24-02-2015
8 startede debatter
285 skrevne indlæg
  Online
29-06-2019 15:31
Luk
Medlem siden 24-02-2015
8 startede debatter
285 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Vi har et vennepar som ikke blev godkendt som forældre grundet de ikke mente hun kunne tilgode se babys behov, samt at hun med hendes diagnoser ikke kunne klare det. De blev så gravid med hjemme insemination. Og der har aldrig været noget eller noget ekstra. Det går bare så gost

Anmeld
Svar
Mor til lille Mille født den 12/10-15. Mor til dejlige Luna født den 15/07-18. Vores guldklumper og meningen med livet.
Godt skrevet
1
Mor til lille Mille født den 12/10-15. Mor til dejlige Luna født den 15/07-18. Vores guldklumper og meningen med livet.
29.juni 2019 kl. 16:42
#6
Luk
Medlem siden 13-08-2015
4 startede debatter
264 skrevne indlæg
  Online
29-06-2019 16:42
Luk
Medlem siden 13-08-2015
4 startede debatter
264 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg er en ung enlig mor, og er gravid med nr 2 som er lavet med donor (altså har jeg været i behandling), og hos lægen bliver der som Lotten beskriver spurgt lidt ind til jeres baggrund osv. 
Jeg er som sagt en rimelig ung mor (var 19 med den første, og bliver 25 et par måneder inden jeg føder nr 2), og jeg har en del psykisk i bagagen. Jeg har været depressiv, selvskadende og selvmordstruet en stor del af mine (særligt de tidlige) teenager år. Jeg var (og er) det man betegner som sårbar gravid pga min fortid, men det har ikke været noget hvor hverken egen læge eller klinikken har tøvet så meget som et øjeblik. For selvom jeg har været gennem en del som barn/teenager, så er jeg i dag en resourcestærk ung kvinde, med et solidt netværk.

De kigger jo ikke kun på jeres diagnoser/fortid men også på hvordan I er i dag, på jeres netværk og på om I er/virker meget sårbare, eller om I virker som om I har de resourcer et barn kræver. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
30.juni 2019 kl. 15:38
#7
Luk
Medlem siden 25-03-2015
1583 skrevne indlæg
Sidst online 11-12-2018
30-06-2019 15:38
Luk
Medlem siden 25-03-2015
1583 skrevne indlæg
Sidst online 11-12-2018
Godt skrevet
0
viaappia skrev :

Hej herinde

jeg er ny i dette forum, men jeg håber at høre fra nogle af jer, jeres erfaring m.m.

min kæreste og jeg vil gerne have et barn, vi er ikke gift men har boet sammen i snart 11 år (jeg er 33). Vi er 2 kvinder så det er insemination gennem det offentlige vi overvejer, men vi (især min kæreste) er meget bekymret over den “forældre egnetheds” vurdering, der er beskrevet som en af de indledende undersøgelser før man bliver “godkendt” til at være forældre (sådan opfatter vi lidt det skal forståes)

hvor bekymret bør vi være for denne del af undersøgelsen? 

Hvor dybt graver de?

 

Min kæreste mener at hun vil “dumpe” den stort. Hun har arbejdet som sosu hjælper fra hun blev færdig som 18 årig, med stor succes indtil hun som 25-26 årig fik noget stress/depression agtigt, fik en dårlig behandler der, til trods for at hun var ergoterapeut og ikke psykiater, forsøgte at presse “borderline” diagnosen ned over hovedet på hende. (Efter min overbevisning kun på grund af hendes opvækst hvor hendes mor var fysisk og psykisk voldelig) Det blev heldigvis ikke en officiel diagnose da hun som sagt ikke var bemyndiget til at give diagnoser af den art. Testene vist også klart negative resultater på det og hendes nye behandler (vi flyttede på grund af min uddannelse til anden kommune) var dybt uenig i at hun skulle have borderline og kom selv frem til at hun har den stille ADHD (ADD) hvilket blev bekræftet af psykiater. Alle tendenser til depression forsvandt sammen med behandlingen for ADHD så nu er hun altså psykisk stabil, men dog stadig uden for arbejdsmarkedet. Hun kom ud for en ulykke for et par år siden og fik en slem diskusprolaps som måske føre til førtidspension eller noget skånejob.. 

ud over det har hun et godt hovede, har altid fået gode karakterer, er god til sprog og humane fag som psykologi og samfundsfag. Hun er enormt empatisk og omsorgsfuld. Så i mine øjne har hun de helt rigtige mentale kvaliteter til at være en rigtig god medmor, selvom hun ikke fysisk vil være den der løber rundt og spiller bold med de børn vi håber at få. Til gengæld vil hun kunne støtte dem fagligt og give dem det nærvær, psykisk og social omsorg samt være meget hjemme sammen med dem hvilket er en af de ting hun savnede fra sin mor og jeg modsat har nyt godt af i min opvækst med en mor der var dagplejemor hele min barndom.

 

det er mig der skal bære barnet, overvejende af de fysiske årsager som min kæreste er plaget af, men også fordi min mor og søster har været gode til at holde på deres graviditeter hvor min kærestes familie er plaget af spontane aborter i meget høj grad, så vi tænker at chancen for succes er størst i min livmoder

 

Men det jeg selv byder ind med som mor i denne del af undersøgelsen er på minus siden også en ADD, men meget velfungerende på medicinen.

jeg stresser let når jeg arbejder meget, men har et job hvor jeg selv bestemmer hvor meget jeg abejder og har derfor valgt at arbejde 25-30 timer/uge.

 

på plus siden har jeg en mellemlang videregående uddannelse, er i fast job med selvvalgte arbejdstider så der kan varieres mellem højere indtægt eller mere tid til familie. Jeg er et kreativt hyggemenneske hvormed menes at jeg “lader op” ved at være kreativ, tegne, male, sy, bage, havearbejde osv og elsker at tage nevøer og niecer med på disse “eventyr” 

Jeg har en familie der står bag os, er der for os hvis noget bliver svært, som sagt en mor der i sammenlagt 30 år har levet af at passe børn så vi har en masse støtte fra baglandet.

Jeg har været overvægtig men har ved egen hjælp tabt mig til normalvægtig (tabte omkring 30kg) og har holdt normalvægten i flere år nu.  

Vi bor i et lejet 1 plans parcelhus, med stor børnevenlig have og to små  børneværelser og et soveværelse

 

Men hvad er jeres erfaring med hvor meget de går ind og nærlæser gamle journaler? Hvor sippede oplever i at de er med ADHD/ADD, med at den ene part er i ressource forløb (når det er evnen til at gå og sidde på en stol der er grunden til alm arbejde ikke er muligt) 

 

Er det helt håbløst for os at gå den vej?

 

Bekymret for godkendelse? Jeg ville da være noget mere bekymret for 2 ADD'ere, hvor der stresses meget nemt, og hvor der lades op med små hyggelige sysler?! Det har du sgutte tid til med et barn eller to, og der skal være fuld skrue på arbejde osv. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
30.juni 2019 kl. 16:40
#8
Luk
Medlem siden 02-02-2015
23 startede debatter
58 skrevne indlæg
  Online
30-06-2019 16:40
Luk
Medlem siden 02-02-2015
23 startede debatter
58 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Kære trådstarter 

Ingen af os her på sitet kan fortælle dig hvordan evt. læge vil forholde sig til jer som forældre. Mit bedste råd er at komme i gang og se hvordan det går. Som du beskriver så vil i være nogle kærlige og omsorgsfulde forældre og heldigvis, så kan man så meget mere og får så mange flere kræfter når det drejer sig om ens børn. Når jeg taler med mine veninder bekræfter vi altid hinanden i, at efter man har fået børn får man super-kræfter og får hjemmet til at køre som man slet turde have håbet på før. 

Jeg er sikker på i kan klare det! Held og lykke med det forestående projekt-baby 😊

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
30.juni 2019 kl. 21:02
#9
Luk
Medlem siden 29-06-2019
2 startede debatter
4 skrevne indlæg
  Online
30-06-2019 21:02
Luk
Medlem siden 29-06-2019
2 startede debatter
4 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

 

Tak for svar alle sammen, det giver os lidt mere mod på at starte projektet :) 

Det er fedt i lige ville skrive lidt om jeres erfaringer :) 

Havudsigten; mange tak det håber vi også, det var heller ikke for at få et svar på om vores situation specifikt kan godkendes, men hvis der var fem her inde der havde svaret at de gransker hver en afkrog af ens fortid og offentlige journaler og afviser en på den mindste note, ville der ikke være grund til at bruge tid på at forfølge den vej, så ville det måske mere blive til noget privat, men jeg er mere tryg ved at bruge det offentlige generelt, og vil helt klart fortrække det så længe det er en mulighed. 

Den lange beskrivelse er også ment som et indblik i hvad vi har i baggagen og med håb på svar som det fra Sille-84 der har haft succes til trods for flere af de samme problemstillinger og også rigtig godt at høre om de tilbud som flere fortæller om, på en positiv måde, ellers høre man jo kun om skrækhistorierne i tv udsendelserne ;)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
01.juli 2019 kl. 21:56
#10
Luk
Medlem siden 06-01-2014
56 startede debatter
1020 skrevne indlæg
  Online
01-07-2019 21:56
Luk
Medlem siden 06-01-2014
56 startede debatter
1020 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Vi har slet ikke opdaget, at vi er blevet vurderet, og vi fik heller ikke at vide om vi var blevet godkendt.

Jeg ville ikke være så bekymret over det.

Anmeld
Svar
Lilypie First Birthday tickers
Godt skrevet
0
Lilypie First Birthday tickers
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

 • Faderstuen - 15-10-2019

   
  Skrigende børn på flyveren!
 • Faderstuen - 23-09-2019

   
  Konkurrence med Jesperhus!
 • Faderstuen - 05-09-2019

   
  Jesperhus fra 1 meters højde
 • MamasVerden - 15-07-2019

   
  Tjekliste til rejsen med børn

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Navngiv – Ny dansk app gør det sjovt for forældre at finde det helt rette navn til deres nyfødte baby

Nu er der hjælp at hente for de mange kommende og nybagte forældre, som jagter det helt rette fornavn til deres baby. App’en Navngiv gør det til en sjov og overskuelig oplevelse at gå på navnejagt blandt Danmarks nu mere end 39.000 godkendte fornavne. Læs mere

 

Er brunt udflåd tegn på abort?

Mange gravide bliver bekymrede, hvis de opdager brunt udflåd eller pletblødning under graviditet. Jordemoder Berit svarer på de gravides spørgsmål hver eneste uge. Læs mere

 

"Tidlige spjæt og spark fra maven"

Jeg har tidligere haft en spontan abort, men er nu gravid i uge 18. Min mave laver mærkelige spjæt eller rystelser når jeg lægger på maven. Kan det være bevægelser fra barnet Læs mere

 

2 perfekte fødsler

Veerne var ikke smertefulde som ved første fødsel, men de var regelmæssige, og de kom hurtigt efter hinanden. Sygehuset havde givet os accept til at komme. Når det var anden gang, ville det sikkert gå endnu hurtigere. Læs mere

ANNONCE
 

10 film du skal se med børnene i efterårsferien

Efterårsferien står for døren og er du i tvivl om hvad du og børnene skal bruge tiden på, så har vi samlet de 10 bedste film fra C More, som I kan hygge jer med Læs mere

 

Nyeste blogindlæg

 • Faderstuen - 15-10-2019

   
  Skrigende børn på flyveren!
 • Faderstuen - 23-09-2019

   
  Konkurrence med Jesperhus!
 • Faderstuen - 05-09-2019

   
  Jesperhus fra 1 meters højde
 • MamasVerden - 15-07-2019

   
  Tjekliste til rejsen med børn
 

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Navngiv – Ny dansk app gør det sjovt for forældre at finde det helt rette navn til deres nyfødte baby

Nu er der hjælp at hente for de mange kommende og nybagte forældre, som jagter det helt rette fornavn til deres baby. App’en Navngiv gør det til en sjov og overskuelig oplevelse at gå på navnejagt blandt Danmarks nu mere end 39.000 godkendte fornavne. Læs mere

 

Er brunt udflåd tegn på abort?

Mange gravide bliver bekymrede, hvis de opdager brunt udflåd eller pletblødning under graviditet. Jordemoder Berit svarer på de gravides spørgsmål hver eneste uge. Læs mere

 

"Tidlige spjæt og spark fra maven"

Jeg har tidligere haft en spontan abort, men er nu gravid i uge 18. Min mave laver mærkelige spjæt eller rystelser når jeg lægger på maven. Kan det være bevægelser fra barnet Læs mere

 

2 perfekte fødsler

Veerne var ikke smertefulde som ved første fødsel, men de var regelmæssige, og de kom hurtigt efter hinanden. Sygehuset havde givet os accept til at komme. Når det var anden gang, ville det sikkert gå endnu hurtigere. Læs mere

ANNONCE
 

10 film du skal se med børnene i efterårsferien

Efterårsferien står for døren og er du i tvivl om hvad du og børnene skal bruge tiden på, så har vi samlet de 10 bedste film fra C More, som I kan hygge jer med Læs mere