Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Forhøjet børnebidrag - grådighed? Langt

09.april 2020 kl. 03:04
Luk
Medlem siden 02-07-2015
  Online
09-04-2020 03:04
Luk
Medlem siden 02-07-2015
  Online
Godt skrevet
4

Kære de damer (og herre)

Har brug for et råd. 

Min ex tjener dobbelt så meget som mig udbetalt (inkl. skattefrie madpenge og kørsel).  Jeg  er berettiget til forhøjet børnebidrag på trin 2, dvs. det på ca. totalt og samlet 2600 kr. forventer jeg. 

Han har en dyr livsstil, amerikaner bil, vil gerne have et større hus nær centrum - kikker pt. på noget og har sommerhus etc. 

Jeg har også en uddannelse, ligger nok middelklasse på lønfronten - sidder lidt fast i min nuværende stilling, men har absolut ikke nogen ekstra vaganza levestil med dyre mærkevare. Jeg måtte rydde min opsparing for at flytte fra ham og tage et mindre lån, for at få købt en bil. 

De 1400 kr. af børnebidraget er jeg jo berettiget til, det er jeg for sin vis også til de (forhøjet) 1200 kr. men min ex mener jeg er grådig og 'det jo ikke sikkert jeg får dem - selvom jeg sørger'? 

vi kommer fra et virkelig turbulent forhold. 

Vi nåede at bo sammen i en 4-5 mdr. og vi flyttede sammen med alle de bedste intentioner med en god fællesplan for livet, hvor et fællesbarn indenfor en overskulig fremtid skulle være en del af vores liv. Han var 37 ingen børn og jeg 35 med en enkelt fra tidligere. 

Baby var en hovsa ting der kom (termin er juli 2020) og vi var uenige om at beholde det, han ville gerne have en abort og vi prøvede igen om et halvt år - stick to the plan. Jeg kunne ikke få det fjernet. 

Der var en lille knast i vores forhold da vi flyttede sammen, jeg er relativt robust og tænkte - det skal vi sku nok klare. Den lille knast og den måde han var i den diskussion spredte sig som ringe i vandet til ALT,  vi snakker diskussioner hver 2-3 dag, hvilket var imponerende fordi han var væk halvdelen af ugen på arbejde. 

Vi forsøgte par terapi, men det var et sted vi fik pakket alt ud og timen sluttede i kaos, så fik vi et ark udleveret med tre øvelser om - "hvad gør dig glad?" til næste gang og så kunne vi gå hjem igen. Der var ingen styring i det. 

Når jeg sårede ham, så blev han meget indadvendt og jeg kunne ikke nå indtil ham, han blev hvad jeg vil kalde lidt ond i sulet og havde meget brug for at retfærdiggøre sine følelser osv. og særligt hvorfor jeg havde gjort ham ked af det. Jeg lærte at sige undskyld, jeg forsøgte at forklare mig på den mest rolige måde, fordi at hvis jeg snakkede for stærkt eller hævede stemmen, var direkte dvs. måske i frustration - så var jeg sur - agtig, så ville han SLET ikke snakke med mig og ville køre sin vej/gå ud af sengen agtig. Det var først sådan på tredje time (ja, det er ikke en overdrivelse, det kunne vare i timer og halve dage), når alle mine ressourcer var komplet opbrugt og jeg var helt græde færdig - at han sådan, måske forstod at jeg mente hvad jeg sagde, han accepterede og lyttede til mig.  

Han kunne blive ked af det over ex. jeg ikke besvarede hans sms'er med hjerter, selvom jeg ikke vidste jeg skulle det agtig. Derfor endte vores forhold i mit perspektiv, som en lang tjekliste, jeg skulle gøre XY, så XY for ellers så faldt der brænde ned - men det var ikke nok, for der var altid et eller andet, som jeg ikke havde set kunne blive et problem og som udløste/trickerede en fuldstændig uoverskuelig diskussion. 

Han vidste godt han var følsom, han brugte sin barndom, han var stresset osv. som undskyld, men han ville ikke finde hjælp selv og i par terapi var det mig der ikke lyttede til hans behov. Han mente par terapi handlede om mig og mine problemer, så han tog en 1,5 time hos terapeuten med mig, hvor han fyrede en lang liste af han havde sammenskrevet, herunder jeg ikke var særlig god til orden var også et punkt, så ihvertfald intet glemt. 

Overfor mit barn fra tidligere forhold var han det mest forstående og omsorgsfulde menneske, så daddy kompetencen tvivler jeg ikke på. Jeg faldt også for den person, han var også sådan overfor mig til at starte med og jeg håbede nok frem til det sidste, at hvis jeg nu gjorde mig umage - så ville den person komme tilbage. 

Det gjorde han ikke, det var som om jo mere tiden gik, jo mere absurd blev det.

Ex. Han var sur over jeg var lagt ned af graviditetskvalme og træthed i 1. semester, det var jeg ikke med den første, så jeg havde jo så løjet på en måde - mente han. En tidlig morgen over morgenmaden proklamerede han at han gerne ville til par terapi snart, vi havde lige overlevet en weekend uden de store diskussioner og jeg havde næret et lille håb for os, så jeg var lidt overrasket - han ville diskutere hos par terapeuten, at jeg ikke havde opfyldt hans seksuelle fantasier og der ikke havde været nok fokus på dem, det havde jeg sagt jeg ville. De fantasier var at tage en sexet kjole på, eller vise lyst til ham, så det var ikke noget han sådan krævede for at få tilfredsstillet sin lyst. Seksuelle fantasier var bare så langt fra min kvalme befængte virkelighed - også særligt da sex var noget vi allerede havde under behandling hos terapeuten.  Jeg tror egentlig vi startede ud med samme sex lyst, men fordi når jeg så sagde nej, så udløste det et diskussions/ked af det helvede, så blev det hele så kompliceret. (aka. knasten i forholdet fra starten) 

Jeg har alle dage været en robust person, har aldrig lidt af depression eller andet, men der følte jeg at jeg decideret kunne gå i sort og få et sammenbrud. Jeg var ikke sikker på at jeg kunne takle hans følsomhed og min egen i den omvæltning det var at blive mor til en lille ny. 

Så ovenpå særligt eksempel episoden, så valgte jeg at gå fra ham, for simpelthen at overleve, jeg kunne ikke se mig selv i det.

Da jeg gik fra ham var det som om han pludselig kom tilbage, det gode forstående menneske overfor mig. Han ville være med omkring baby, barnet eksisterede pludselig, efter at han havde ignoreret det i 13 + uger. Så vi udviklede et form for seksuelt venskab, hvor vi begge var enige om vi ikke skulle finde sammen lige foreløbig eller nogensinde.

Vi har lavet nogle gode aftaler, vi køber nogle ting sammen, så fødselsbidraget søger jeg ikke om. Han skal med til fødslen og er med til jordmoder samtaler, vi har planlagt at være så meget sammen som muligt, de første 14 dage efter baby kommer, lidt løseligt om samvær. 

Så det gik egentlig rigtig godt indtil dette emne ramte. 

I forhold til børnebidrag - var hans forslag, at vi måtte finde en løsning vi begge to var mindst glade for. Han fik det dog til at lyde som om at det ikke involverede forhøjet børnebidrag. Jeg sagde til ham, da han kom med eksempler på hans chef, hvis kone får maksimalt beløb overhovedet muligt, at jeg godt kunne nøjes, hvis det kom til trin 3 - så ville jeg gerne gå med til det på trin 2 (hvor det normale børnebidrag er trin 1). Han brugte sådan en halvflad historie om en kammerat jeg ikke helt tror på, hvor exen er gået med til det, deres er dog pt. endnu mere komplekst end vores. Så det forventede han også af os følte jeg det lå imellem linjerne.

Jeg endte med at køre hjem fra ham, hvor jeg egentlig skulle have sovet der, men jeg følte jeg så sådan et glimt af det gamle forhold, en bid manipulation og absolut intet ønske for at se min situation eller indlevelse i den. Jeg havde jo selv besluttet af flytte fra ham, jeg havde besluttet at beholde barnet og derfor var det endnu mere unfair at han skulle betale agtigt. 

Jeg er sikkert hormonel, men jeg føler han udnytter situationen og vores sådan intimitet og nærhed. Han tog det pænt - så ikke så dramatisk, men han var sur til sidst - jeg var sådan, jeg gerne ville holde på min ret til at få det her forhøjet børnebidrag, det med 'min ret' tænder ham helt af. Jeg bad ham tænke over et bud og så ville jeg overveje det, men også underforstået at det ikke var bare normal bidrag, hvor han nok satsede på nærmest mindre end det. 

Jeg ved ikke hvor jeg vil hen med det her, men jeg vil gerne bevare det gode, men det er svært. 

Vi har en kæmpe diskussion i vente om efternavn, vi har to af de mest almindelig efternavne i kongeriget, han har to mellemnavne og jeg intet mellemnavn. jeg vil gerne have barnet får hans mellemnavne og mit efternavn. Her har jeg igen en ret, det står i navneloven, at har man ikke styr på efternavnet - så får barnet automatisk moderens. 

Så et sted har jeg bare lyst til at trumfe igennem på de to ting. Jeg orker ikke flere diskutioner, men jeg er også bange for hvor uvenner vi bliver, ender vi så med at være dem der skal diskuterer alting i familiehuset og et langt tov trækkeri. 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
09.april 2020 kl. 06:27
#1
Luk
Medlem siden 22-02-2015
11 startede debatter
352 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 06:27
Luk
Medlem siden 22-02-2015
11 startede debatter
352 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
7

Uden overhoved at gå ind i jeres noget problematiske forhold, så er du ret til at søge det høje bidrag og jeg ville anbefale at gå på kompromi med navnet. Det er ikke dit barn, det er jeres! 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
09.april 2020 kl. 07:10
#2
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2741 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 07:10
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2741 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
13

Jeg synes det er lidt unfair at fordi man tjener x antal penge så skal moren have dem, men hvis det er din ret, så søg dog. Men han skal vel også have barnet på sigt (så han bidrager vel uanset, hvis det er det det handler om).

Ang navnet er det jo også hans barn, så at du hæfte dig ved en total unfair regl der kun tilgodeser moren, synes jeg ikke virker specielt samarbejdsvilligt

Anmeld
Svar
Godt skrevet
13
09.april 2020 kl. 07:37
#3
Luk
Medlem siden 01-08-2017
1 startede debatter
503 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 07:37
Luk
Medlem siden 01-08-2017
1 startede debatter
503 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
19
mitalt skrev :

Jeg synes det er lidt unfair at fordi man tjener x antal penge så skal moren have dem, men hvis det er din ret, så søg dog. Men han skal vel også have barnet på sigt (så han bidrager vel uanset, hvis det er det det handler om).

Ang navnet er det jo også hans barn, så at du hæfte dig ved en total unfair regl der kun tilgodeser moren, synes jeg ikke virker specielt samarbejdsvilligt

Det er penge til barnets forsørgelse - ikke tll moren. Det giver mening at man bidrager med det, man kan, når man er forælder. Hvis man er en god forælder, så tilbyder man selv at bidrage med mere end minimumssatsten, hvis man kan. Du ville vel ikke holde på penge til dit eget luksusliv og så måtte børnene bare undvære - ville du? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
19
09.april 2020 kl. 07:37
#4
Luk
Medlem siden 10-09-2011
90 startede debatter
2557 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 07:37
Luk
Medlem siden 10-09-2011
90 startede debatter
2557 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
20

Der er mange ting i det her men jeg vil forholde mig til børnebidraget.

BØRNEbidraget.

Det er er BØRNEBIDRAG til at barnet skal have et godt liv og ikke mangle, ikke et exkone-bidrag som mange tror....

Med jeres turbulente forhold er der en risiko for at han snart er helt ude af billedet og der er ingen ekstra økonomisk hjælp at hente. Så hvorfor ikke sikre jer bedst muligt? Igen, det handler om barnet og ikke dig eller ham! 

Anmeld
Svar
Daisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Premature Baby tickers >
Godt skrevet
20
Daisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Premature Baby tickers >
09.april 2020 kl. 07:42
#5
Luk
Medlem siden 19-05-2019
16 startede debatter
502 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 07:42
Luk
Medlem siden 19-05-2019
16 startede debatter
502 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
17

Hold da op...😶

Synes I skal starte med at gøre det helt klart for hinanden, om I er sammen eller ej, før noget som helst andet. Hold helt rene linjer.

Dernæst - hvis du ikke har brug for forhøjet børnebidrag, så synes jeg lige så godt at du kan lade det ligge, og holde jer gode venner. Vil han have at barnet skal have dyrt tøj og sko, i privat pasning/skole, osv. må han finde tegnebogen frem.

Mht. mellemnavne/efternavne - kan I overhovedet blive enige om et fornavn? Det er alligevel lidt vigtigere, og skal vel gerne passe med resten af navnet. 

 

Selvom man har retten på sin side, behøver man ikke nødvendigvis bruge den. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
17
09.april 2020 kl. 08:08
#6
Luk
Medlem siden 19-01-2019
5 startede debatter
171 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 08:08
Luk
Medlem siden 19-01-2019
5 startede debatter
171 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
10

Som en anden skriver, så synes jeg, at I i første omgang skal finde ud af, om han skal være involveret fremadrettet og i hvilken grad. Det lyder helt urealistisk, at i nærmest ikke kan være i stue med hinanden uden at det ender i konflikt og skænderier, men samtidig planlægger i at tilbringe så meget tid som muligt sammen de første 14 dage af barnets liv. Jeres evne til at samarbejde om det her barn tegner ikke ligefrem lovende. Det lyder i hvert fald  som om, at det potentielt kan blive 18 lange år for jer og ikke mindst for barnet. Hvis det hele ender med, at han alligevel relativt hurtigt er ude af barnets liv og ikke kommer til at søge om samvær med barnet osv., så hænger du jo på hele forsørgelsen og alle udgifter selv, og i så fald må det være fair, at du søger om det bidrag, som du er berettiget til. Hvad angår efternavn, så synes jeg også, at i skal blive enige, men på den anden side kan jeg godt forstå, hvis du synes, at det er ærgerligt, at barnet ender med fars efternavn og far så efter kort tid melder sig helt ud af barnets liv pga det høje konfliktniveau.

Hvis i derimod ender med en 9-5 dages ordning på sigt, hvor far også skal stille et fuldt udstyret børneværelse og tøj, overtøj osv til rådighed for barnet i de dage, hvor barnet bor hos ham, så synes jeg ikke, at det er fair, at han også skal hoste op med forhøjet bidrag ved siden af. I så fald har far jo mange af de samme udgifter som mor, men far dår bare ikke tilskud som enlig forsørger osv.

I kan selvfølgelig også bare holde jer til standard-løsningen med, at mor sender det nødvendige tøj, overtøj osv med på samvær hos far, men det er ofte en kilde til endnu flere konflikter. Så bliver vanterne væk hos far eller vejrudsigten ændrer sig så det er det helt forkerte tøj der er sendt med. Så har far vasket jakken forkert med det forkerte skyllemiddel med parfume i, eller den hvide bluse er blevet helt grå i farven, fordi far ikke farvesorteter tøjet ordentligt osv. Og i øvrigt kan barnet let komme til at føle, at det bor i en kuffert.

Kunne i måske købe jer til nogle timer hos en dygtig parterapeut udelukkende med henblik på at få talt om jeres fremtidige samarbejde som forældre? Det skal være en parterapeut som kan finde ud af at skære igennem, så i ikke ender med at spilde tiden på at diskutere uindfriede sexfantasier og andet ligegyldigt. I er gået fra hinanden og nu er det udelukkende det fremadrettede samarbejde omkring barnet, som er vigtigt 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
10

Slettet bruger

09.april 2020 kl. 08:20
#7
Slettet bruger
09-04-2020 08:20
Godt skrevet
4

Selvfølgelig er du ikke grådig fordi du søger forhøjet børnebidrag! Ligeså snart barnet er født og han er blevet registreret som far, så ansøger du om størst muligt bidrag via Familieretshuset. Det er nemlig sådan, at den første gang man søger om bidrag, så er det gratis at få Familieretshuset til at vurdere om man har ret til forhøjet sats (og det kan jo være du har ret til mere end trin 2), men derefter koster det et gebyr på 2700 kr at få dem til at revurdere sagen. Så søg for Guds skyld i første hug om størst muligt bidrag i stedet for bare normalsatsen! Du skal dog lige vide at der kan være lang sagsbehandlingstid i Familieretshuset, og i den tid kan du ikke kræve nogen penge af ham. Hvis jeg var dig ville jeg da også overveje at søge om fødselsbidrag, barselsbidrag og dåbs-/navngivningsbidrag. Det er jo ikke et krav at Familieretshuset skal involveres når faren skal til at betale moren penge, det kan ligeså vel bare være noget man selv aftaler. Dér har jeg det nok lidt sådan, at hvis faren virkelig er så "grådig" at han ikke vil gå med til at betale et rimeligt beløb selvom han har rigeligt råd til det, så er han sgu selv udenom at sagen ender i Familieretshuset, og at moren rager det hun kan til sig. Bare min holdning.

Angående efternavnet, så tænker jeg egentlig det er ret simpelt. Giv barnet begge efternavne, evt med en bindestreg imellem så det bliver til ét efternavn. Hvis I begge har et efternavn der ender med -sen ville jeg dog ikke sætte en bindestreg imellem, shit det ville se dumt ud synes jeg 🙈

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4

Slettet bruger

09.april 2020 kl. 08:27
#8
Slettet bruger
09-04-2020 08:27
Godt skrevet
0

Hov jeg glemte at skrive - at selvom du ikke kan kræve penge af ham mens Familieretshuset behandler bidragssagen, så får du selvfølgelig med tilbagevirkende kraft. Udbetaling Danmark kan kun hjælpe med et midlertidigt tilskud svarende til normalbidraget INDTIL det bliver fastslået hvem faren til barnet er (dette skyldes, at man først kan søge om bidrag fra faren når det er fastslået hvem han er, hvilket jo giver god mening). Derudover kan Udbetaling Danmark lægge ud for faren hvis han ikke betaler, men først når Familieretshuset har afgjort hvor stort bidraget skal være. Hvilket ikke giver mening, for de kan alligevel kun udbetale normalbidraget. Håber det gav mening, ellers må du skrive 😃

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
09.april 2020 kl. 11:10
#9
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2741 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 11:10
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2741 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4
MinC skrev :
mitalt skrev :

Jeg synes det er lidt unfair at fordi man tjener x antal penge så skal moren have dem, men hvis det er din ret, så søg dog. Men han skal vel også have barnet på sigt (så han bidrager vel uanset, hvis det er det det handler om).

Ang navnet er det jo også hans barn, så at du hæfte dig ved en total unfair regl der kun tilgodeser moren, synes jeg ikke virker specielt samarbejdsvilligt

Det er penge til barnets forsørgelse - ikke tll moren. Det giver mening at man bidrager med det, man kan, når man er forælder. Hvis man er en god forælder, så tilbyder man selv at bidrage med mere end minimumssatsten, hvis man kan. Du ville vel ikke holde på penge til dit eget luksusliv og så måtte børnene bare undvære - ville du? 

Men så kan det jo være at far ville forkæle ekstra meget når barnet var hos ham og så vidt jeg læser har de heller ikke aftalt at far ikke kan købe en flyverdragt hvis det var det, selvom de kun køre fx far har hver anden weekend, har far vel er lige så stort ansvar for tøj osv til barnet. Hvis det er det far har i tankerne kan jeg faktisk godt forstå at far synes det er grådigt at mor søger om ekstra. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
09.april 2020 kl. 13:15
#10
Luk
Medlem siden 11-05-2017
10 startede debatter
447 skrevne indlæg
  Online
09-04-2020 13:15
Luk
Medlem siden 11-05-2017
10 startede debatter
447 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
8

Synes I lyder lidt træls begge to - manipulerende egentligt.

Hvad med at få regnet på hvad et barn koster, de bliver dyrere med tiden, forventninger til konfirmation efterskole osv. og så gå efter det. Hvad koster den reelle forsørgelse af jeres barn, som I deles om. Ferier, hyggeture og forkælelse med forældrene kommer udenfor det. 

Bland dig helt udenom hvad han tjener og bruger penge på.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
8
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

 

Bekymringer og angst omkring Corona hos gravide - Få lægens råd her

De seneste måneder har hverdagen for de fleste ændret sig markant. Det gælder også gravide, fødende samt forældre på barsel. For mange gravide giver situationen anledning til bekymring og måske endda angst, og en lang række spørgsmål rejser sig. I denne artikel sætter jeg fokus på det at være gravid i en coronatid og forsøger at svare på nogle af de spørgsmål, der rejser sig. Samtidig vil jeg give dig nogle ideer til, hvad du selv kan gøre for at dæmpe angst og bekymringer og tage dig kærligt af dig selv og dit lille barn i maven. Læs mere

ANNONCE
 

Har din baby svært ved at falde til ro?

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn. En slyngevugge er mange forældres redning. Læs mere

ANNONCE
 

Naturebaby - Når alle skal have råd til 100% økologi

Jeg har længe været på udkig efter en forretning, hvor jeg ved, at uanset hvad jeg putter i kurven, så er sikkerheden og kvaliteten 100% i fokus. Jeg har langt om længe fundet Naturebaby Læs mere

 

Depression under og efter graviditet - kan det forebygges og behandles med fysisk aktivitet?

For de fleste er graviditet og tiden efter fødsel noget ganske særligt. Den gravide og hendes partner oplever oftest familieforøgelsen som en livsperiode fyldt med spænding, glæde og forventning. Måske derfor er følelsesmæssige udfordringer og i yderste konsekvens en egentlig depression stadig svære emner at tale om. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

 

Bekymringer og angst omkring Corona hos gravide - Få lægens råd her

De seneste måneder har hverdagen for de fleste ændret sig markant. Det gælder også gravide, fødende samt forældre på barsel. For mange gravide giver situationen anledning til bekymring og måske endda angst, og en lang række spørgsmål rejser sig. I denne artikel sætter jeg fokus på det at være gravid i en coronatid og forsøger at svare på nogle af de spørgsmål, der rejser sig. Samtidig vil jeg give dig nogle ideer til, hvad du selv kan gøre for at dæmpe angst og bekymringer og tage dig kærligt af dig selv og dit lille barn i maven. Læs mere

ANNONCE
 

Har din baby svært ved at falde til ro?

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn. En slyngevugge er mange forældres redning. Læs mere

ANNONCE
 

Naturebaby - Når alle skal have råd til 100% økologi

Jeg har længe været på udkig efter en forretning, hvor jeg ved, at uanset hvad jeg putter i kurven, så er sikkerheden og kvaliteten 100% i fokus. Jeg har langt om længe fundet Naturebaby Læs mere

 

Depression under og efter graviditet - kan det forebygges og behandles med fysisk aktivitet?

For de fleste er graviditet og tiden efter fødsel noget ganske særligt. Den gravide og hendes partner oplever oftest familieforøgelsen som en livsperiode fyldt med spænding, glæde og forventning. Måske derfor er følelsesmæssige udfordringer og i yderste konsekvens en egentlig depression stadig svære emner at tale om. Læs mere