Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

LANGT indlæg: Alvorlige svigermor-problemer :(

07.februar 2019 kl. 11:22
Luk
Medlem siden 07-10-2018
  Online
07-02-2019 11:22
Luk
Medlem siden 07-10-2018
  Online
Godt skrevet
1

Denne her bliver lidt lang, but here it goes - jeg håber I kan hjælpe med nogle inputs

Jeg er en lykkelig og heldig kvinde i slutningen af 20’erne. Jeg er nyuddannet, ny husejer, lykkeligt gift med manden i mit liv – og gravid i femte måned med en lille pige. Alt er så dejligt for tiden, at jeg nogle gange må nive mig i armen for at være sikker på, at det hele kan passe yes

Der er dog én ting, som frustrerer mig dagligt – min svigermor – eller mangel på samme. Min mand og jeg droppede kontakten til hende i september måned af flere årsager.

Min svigermor er en meget speciel kvinde. Hun kan være både humoristisk og kærlig - men mest af alt er hun stædig, bedrevidende og opfatter sig selv som et offer - som hun selv mener alle omkring hende svigter. Hun blev skilt fra min svigerfar, som forlod hende til fordel for en anden kvinde da min mand var lille. En grim skilsmisse, som gav min svigermor forældremyndighed over deres to børn .  Hun har ingen kæreste, kun en håndfuld venner, og ikke kontakt til meget familie (Det er synd - men det undrer mig desværre ikke efter at have lært hende at kende).

Da min mand var omkring 10 år fik hun efter sigende en lettere hjerneskade efter et uheld på en ferie. En skade som betød førtidspension og en mistet evne til at overskue ting og til at kunne fungere optimalt i sociale sammenhænge. Hun formåede dog stadig at holde hjem og børn .

Med den baghistorie i mente, har jeg fra første møde med min svigermor haft en udvidet tålmodighed overfor hende. En tålmodighed, som hun alligevel har formået at slide op igennem sin uberettigede offerselvopfattelse og evne til at give os (især min mand) dårlig samvittighed. Min mands søster har også droppet kontakten til hende på femte år.

Vi har i alle årene været de eneste initiativtagere, når vi skulle se min svigermor. Vi har inviteret hende til middage, i lejede sommerhuse og medbragt mad hjem til hende – hun har ikke skulle stå for noget praktisk, for dét kunne hun ifølge hende selv ikke overskue pga. sin hjerneskade angry (Alligevel planlægger hun flere gange om året lange ferier til sig selv til den anden side af jordkloden – noget der kræver enorm forberedelse og praktik indecision). Vi har hjulpet hende med hendes lejlighed, salg af tidligere hus, bilværkstedsbesøg og lægebesøg. Hun har på trods heraf altid ikke gjort noget for os - men derimod fortalt os hvor lidt vi gør for hende og for at inddrage hende i vores familie/dagligdag osv. 

Når min mand har sagt fra er hun enten blevet sur eller er begyndt at græde hysterisk, og sådan er vores aftaler (stort set altid) blevet afsluttet. Hun kan finde på at ringe til min mand efterfølgende og skyde skylden på sin hjerneskade – men uden decideret at undskylde sin opførsel. Hun siger at "hun har kun sig selv - Ingen er der for hende - og det må vi forstå er hårdt". Og sådan kører møllen hver gang vi har set hende.

- MEN -

Det hele kulminerede i sommers da min mand og jeg lige var blevet gift. En uge efter brylluppet blev hun stiktosset over ikke at have fået taget et billede med os på bryllupsdagen – Noget hun åbenbart blev mindet om fordi jeg havde fået lavet en fotobog fra dagen, som hun så kiggede i . Det havde ingen af os tænkt på, fordi vi som brudepar havde SÅ meget praktisk at se til på dagen, og hun var ikke kommet hen og havde spurgt os om et billede. Alle andre vi har billeder sammen med, havde hevet os til side og fået taget et billede med os på deres initiativ.

Hun siger til min mand at pga. dette har vi definitivt skrevet hende ud af familien – og at ”han derfor heller ikke skal regne med hende fremover.”  Min mand fik langt om længe nok og valgte at sige til hende, at han ikke ville se hende mere, fordi hun bragte så meget negativitet ind i vores liv og at det var hende, der har svigtet ham som mor. Jeg tror at det overraskede hende, at der for første gang kom en konsekvens.wink

 

Nu er der gået snart 5 måneder uden nogen som helst kontakt. I mellemtiden er jeg blevet gravid – og en stor del af mig ønsker at vores kommende datter får sin farmor laugh Vi har (efter min mands ønske) ikke fortalt hende at jeg er gravid, men min mands moster, mormor og søster ved det – så vi går ud fra min svigermor også er blevet informeret herigennem.

Hvis vi antager at hun ved det, så sårer det mig at ikke engang et lille barnebarn (endda hendes første) kan få hende til at lægge offerrollen fra sig og undskylde én gang for alle, så vi kan starte på en frisk.

 

Jeg tænker på hele situationen hver dag, og det nager mig at vi ikke kan finde en løsning, så vi kan have det dejligt sammen. Jeg er klar til at tilgive. Men hvordan kan man ændre på en persons opførsel, når vedkommende ikke selv kan se, at det er hende den er gal med?broken heart

Har I et forslag til hvad vi kan gøre – hvis vi overhovedet kan gøre noget. Er løbet kørt?

 

OBS: Det skal lige siges, at min mand savner sin mor - og også ønsker en forsoning (men på HENDES initiativ)

 

Tak for jeres læsetid <3

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
07.februar 2019 kl. 11:26
#1
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2175 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 11:26
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2175 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Jeg ville klart lade din mand styre det. Hvis han har fået nok og ikke vil have hende i sit liv, ville jeg respektere det :)

Man kan ikke ændre på voksne menneskers personlighed 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
07.februar 2019 kl. 11:58
#2
Luk
Medlem siden 16-10-2012
112 startede debatter
579 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 11:58
Luk
Medlem siden 16-10-2012
112 startede debatter
579 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
11

Mange kloge mennesker har sagt, at man ikke kan forvente at andre giver ligeså meget tilbage som man selv giver, og det gør sig gældende i hvilket som helst forhold. Familie og venner.

Så i skal gøre op med jer selv om i, hvis i genoptager kontakten, kan blive ved med at give uden at forvente at få igen. Min mor fik mange blodpropper i hjernen for 2 år siden og hun har ændret sig markant. Hendes filtrer er fx. helt væk. Hun siger mange tossede ting og hun kan være svær at tale med da hun roder rundt i tingene, hun glemmer og spørger om det samme igen og igen. Det er svært at acceptere at ens mor ikke opfører sig som mor. At man pludselig skal være den voksne. Selvom jeg er midt i 30’erne har jeg stadigvæk brug for en mor.

Det lyder som om din mand savner sin mor og du har også en drøm om at hun lærer sit kommende barnebarn at kende.

Så jeg synes i skal sætte jer ned og forventnings afstemme. Hvad vil i have ud af det forhold til svigermor/mor. Og hvad kan i gøre for at kunne være i det? 

Jeg tror ikke i kan forvente vildt meget forandring af hende. Så i skal finde en måde at kunne være i det på. Og så må man tage hvad man kan få. Er det ikke bedre end helt at skulle undvære hende? 

Det bliver nok hårdt og der skal sluges nogle kameler. Men hvis i har nogle retningslinjer i følger, sammen. Så måske med tiden hun vænner sig til når i siger fra.

Jeg tænker at i skal række ud. Jeg kender godt det at man føler sig forurettet og med god grund. Men hvis i begge ønsker at genoptage kontrakten til hende, hvorfor så vente på hende? 

Jeg tænker i får mere ud af at række ud, end at gå og være kede af det fordi hun ikke gør. 

Jeg forstår jer godt- men det lyder bare som om i gerne vil hende. Håber i finder ud af det.

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
11
MinTicker.dk Ticker
07.februar 2019 kl. 12:18
#3
Luk
Medlem siden 22-06-2016
2 startede debatter
88 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 12:18
Luk
Medlem siden 22-06-2016
2 startede debatter
88 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

I skal gøre op med jer selv om i vil igennem det igen.

Men uanset hvad, så ødelægger en hjerneskade meget. Personen er sjældent den samme, og det er møg hårdt at  være pårørende til mennesker med hjerneskade.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
07.februar 2019 kl. 12:28
#4
Luk
Medlem siden 15-08-2018
5 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 12:28
Luk
Medlem siden 15-08-2018
5 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Simpelt men hårdt; du skal acceptere din mands beslutning.
Det virker til at du gerne vil lade hende være en del af det, men lige nu er hun ikke i stand til at dele glæden med jer. Da hun i hendes egne øjne er et offer og sådan helt ærligt; er det en god start for et barn?

Jeg har ikke selv haft kontakt med min far gennem min graviditet. Inden jeg blev gravid var han meget psykisk syg. Jeg prøvede at hjælpe ham med at få hjælp, men han afskrev mig helt og så sig selv som et offer. Selvom jeg har forsøgt kontakt, er jeg flere gange blevet afvist. Det er sindssyg hårdt men min psykolog rådede mig til at acceptere det. At der kommer en lille ny ændre ikke din svigermor, i bliver tværtimod skuffede gang på gang.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
07.februar 2019 kl. 12:29
#5
Luk
Medlem siden 01-01-2011
364 startede debatter
3255 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 12:29
Luk
Medlem siden 01-01-2011
364 startede debatter
3255 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Din svigermors reaktion over det med billedet er helt overdrevet. Når det så er sagt, så forstår jeg virkelig godt hun er ked af det. Og det underet mig lidt, at i ikke huskede det. Hvis i altså fik taget opstillede fotos med flere andre. Uanset hvis initiativ det skete på. Så der havde det jo været fint at i havde sagt " det er vi altså også ærgerlige over, men det kan jo ikke gøres om".

Jeg tror jeg ville skrive en sms om at i venter jeg og så ske hvad der sker. Er du sit samme gamle jeg, så er den relation nok død. Men der er jo et spinkelt håb for at hun har lært noget af at være på is.

Anmeld
Svar
3 børn fra 2012, 2014 og 2017
Godt skrevet
1
3 børn fra 2012, 2014 og 2017
07.februar 2019 kl. 13:57
#6
Luk
Medlem siden 04-02-2019
2 startede debatter
247 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 13:57
Luk
Medlem siden 04-02-2019
2 startede debatter
247 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Hvad er det for et forhold, du forventer, hun får til jeres barn? For jeg tør godt sige, at hun ikke ændrer sig, fordi hun pludselig får et barnebarn. 

Min mormor er meget på samme måde. Det var ikke så slemt, da jeg var lille, fordi jeg ikke rigtigt forstod det, men det har i den grad ændret sig med årene. Hun er verdensmester i at give dårlig samvittighed. Hver gang hun ringer, er det for at bebrejde, at vi aldrig besøger hende og min morfar. Hun har meget svært ved at forstå, at vi simpelthen ikke har tiden eller pengene til at komme så ofte, især da min mands familie bor næsten ligeså langt væk (i modsatte retning), og vi også gerne vil se dem. 

Det værste er, at jeg egentligt gerne ville se dem lidt oftere (især min morfar), men når hun er på den måde, bliver det en sur pligt, og jeg er helt flad, når vi kommer hjem igen. Det er simpelthen ikke rart at være der.

Jeg synes, I skal overveje for hvis skyld, I ønsker at genetablere kontakten og ikke mindst i hvilket omfang og på hvilken måde. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
07.februar 2019 kl. 16:18
#7
Luk
Medlem siden 04-11-2017
206 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 16:18
Luk
Medlem siden 04-11-2017
206 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Jeg tænker at hvis I skal have en relation igen, så skal det være fordi I beslutter jer for at sige “pyt, hun får ret, vi får fred”, for jeg kan næsten garantere jer at hun ikke ændrer sig særlig meget. Måske bliver hun en fremragende farmor, men relationen til jer bliver nok på samme vilkår som før.

Jeg har en mormor med lidt samme tendens. Altid et offer, og desuden lyver og skaber hun splid. Jeg fatter ikke at min mor gider kæmpe såååå meget for at bevare den gode stemning (og så igen, jo, det er jo hendes mor), men vi snakkede om det for nylig. Og min mor sagde at hun har besluttet sig for at sige pyt. For hun orkede simpelthen ikke at undvære en mor i sit liv og samtidig orkede hun heller ikke at tage kampene hver gang. Så hos os lader vi dårlig stemning flyve henover hovedet og husker os selv på IKKE at være som hende.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
07.februar 2019 kl. 17:03
#8
Luk
Medlem siden 20-11-2014
11 startede debatter
1990 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 17:03
Luk
Medlem siden 20-11-2014
11 startede debatter
1990 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Sikke en svær situation, mest af alt for din mand. Lad han styre beslutninger og tempo og støt ham i hans valg. 

Jeg er nysgerrig på, hvorfor det er meget vigtigt for dig, at jeres barn får en relation til farmor, for hun er jo som hun er - barn eller ej? Og hun lyder ikke til at kunne bidrage med meget godt? 

En sidste undren går også på det her med, at du skriver om jeres vrede/skuffelse over, at hun ikke kontakter jer. Men det er jo jer, som har skåret hende ud af jeres liv? Helt fornuftigt lyder det til, men ikke desto mindre jo nok noget, som i hendes øjne blot bekræfter hende i, at alle svigter hende - så uf fra den adfærd du beskriver at hun har, lyder det som I har bestyrket hendes oplevelse af offerrollen, så en undskyldning ligger hende nok uendeligt fjernt...

Anmeld
Svar
En blog om ufrivillig barnløshed: www.ErDuHerIkkeSnart.wordpress.com/om-bloggen/
Godt skrevet
3
En blog om ufrivillig barnløshed: www.ErDuHerIkkeSnart.wordpress.com/om-bloggen/
07.februar 2019 kl. 17:31
#9
Luk
Medlem siden 11-10-2012
69 startede debatter
1224 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 17:31
Luk
Medlem siden 11-10-2012
69 startede debatter
1224 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Det er din mands mor og han har taget beslutningen om, at han ikke vil se hende. Hvis han fortryder må han jo tage kontakt til hende. Men husk at når først jeres barn har fået et kendskab til hende, kan I jo ikke bryde kontakten igen. Så I skal tænke jer rigtig godt om. Din svigermor er med stor sandsynlighed narcissist og de ændre sig ikke. Så det er jer det må bøje jer, hvis I skal have en forhold til hende og det er bare ikke nemt at have et godt forhold til en narcissist. 

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
0
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
07.februar 2019 kl. 18:00
#10
Luk
Medlem siden 18-03-2010
120 startede debatter
10267 skrevne indlæg
  Online
07-02-2019 18:00
Luk
Medlem siden 18-03-2010
120 startede debatter
10267 skrevne indlæg
  Online
Moderator
Godt skrevet
4

Hvis din svigermor har en hjerneskade,er der jo ikke noget af det hun siger,og gør,hun gør bevidst,for at være en lort.

Og derfor kan hun ikke ændre sig.

Jeg tænker din viden om hjerneskader,er ret begrænset,når du kan skrive,hun bare kan ændre sig.

Din svigermor ændre sig aldrig,for det/de ramte områder i hjernen,bliver aldrig godt igen.

Så i skal vel gøre op med jer selv,om i kan rumme en syg mor/svigermor.

Jeg tænker også,man skal overveje,hvilket signal,man sender til sine børn,hvis man vælger en syg farmor fra.

Det er utrolig hårdt,at være pårørende til en hjerneskadet,men hvis man ikke kan regne med sin familie,hvem kan man så regne med..

Anmeld
Svar
Andy1998/Monique2010/Noah2013/Athene 2015 <3 Cyklus:51/33/BIO/36/30/P-pille pause/41/34/BIO/37/24/30/23/Gravid.
Godt skrevet
4
Andy1998/Monique2010/Noah2013/Athene 2015 <3 Cyklus:51/33/BIO/36/30/P-pille pause/41/34/BIO/37/24/30/23/Gravid.
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 
 

Udvid dine horisonter under barselsorloven

Der er meget at se til på barselsorlov. Derfor er det vigtigt at Mor giver sig selv lov til at slappe af, hvis hun får mulighed. Fx med yoga eller kreativitet. Læs mere

 

De bedste tidspunkter for samleje i din cyklus

Sådan holder du styr på din ægløsning og bliver i stand til at planlægge hvornår, du skal hive den udkårne farmand med under dynen. Læs mere

 

Sådan påvirker stress fertiliteten

Det kan være psykisk hårdt når graviditeten udebliver, men kan stress og bekymringer påvirke dine chancer for at blive gravid? Læs mere

 

Hver fjerde graviditet er en ups’er

En undersøgelse som BT har fået foretaget viser at hver fjerde graviditet er en smutter, For 20 år siden var kun 15 % af graviditeterne ikke-planlagte. Læs mere

 

9 sjove måder at gætte om det er en dreng eller pige

Så snart de to streger viser sig på graviditetstesten, begynder din tanker nok at kredse om kønnet. Bliver det en dreng eller pige? Prøv disse sjove tests. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 
 

Udvid dine horisonter under barselsorloven

Der er meget at se til på barselsorlov. Derfor er det vigtigt at Mor giver sig selv lov til at slappe af, hvis hun får mulighed. Fx med yoga eller kreativitet. Læs mere

 

De bedste tidspunkter for samleje i din cyklus

Sådan holder du styr på din ægløsning og bliver i stand til at planlægge hvornår, du skal hive den udkårne farmand med under dynen. Læs mere

 

Sådan påvirker stress fertiliteten

Det kan være psykisk hårdt når graviditeten udebliver, men kan stress og bekymringer påvirke dine chancer for at blive gravid? Læs mere

 

Hver fjerde graviditet er en ups’er

En undersøgelse som BT har fået foretaget viser at hver fjerde graviditet er en smutter, For 20 år siden var kun 15 % af graviditeterne ikke-planlagte. Læs mere

 

9 sjove måder at gætte om det er en dreng eller pige

Så snart de to streger viser sig på graviditetstesten, begynder din tanker nok at kredse om kønnet. Bliver det en dreng eller pige? Prøv disse sjove tests. Læs mere