Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

21 år, hjemmeboende, ingen udd. og gravid!

08.januar 2019 kl. 12:08
Luk
Medlem siden 08-01-2019
  Online
08-01-2019 12:08
Luk
Medlem siden 08-01-2019
  Online
Godt skrevet
2

Som overskriften lyder, så er jeg et ungt individ på 21 år. I dag tog jeg til lægen og fik bekræftet at jeg er gravid, max 7 uger henne. Jeg står og er meget i tvivl om hvilken beslutning jeg skal tage mht. at beholde barnet eller ej. 

Lidt info om min nuværende livssituatition:
Jeg bor hjemme hos mine forældre, da dette år skulle være mit sabbatår og året skulle bruges på at tjene penge. Jeg har en kæreste, som jeg har været sammen med i små tre måneder. 

Graviditeten kommer som et kæmpe chok for mig, da jeg har gjort alt hvad jeg skulle for at forhindre en given graviditet. Da jeg sad hos lægen og vi snakkede muligheder, så var jeg helt sikker på at abort var den rigtige vej for mig og den mest realistiske pga. jeg hverken penge eller udd. har + jeg stadig bor hjemme hos mor og far. Min kæreste ville bryde helt sammen hvis jeg valgte at beholde barnet, da han ikke selv mener han er klar og det realistiske aspekt om at beholde barnet er helt afsporet på nuværende tidspunkt. 

Nu er jeg kommet i tvivl, jeg ved at man aldrig vil fortryde at få et barn, og jeg ved at rigtig mange par kæmper en evighed for at blive gravide, så jeg er "heldig" at jeg kan blive gravid og har altid set en graviditet som en smuk gave. Jeg står også og er itvivl om faren til barnet er ham jeg vil være sammen med for resten af mit liv og vi er først nu begyndt at lære hinanden af kende. Dertil er jeg stadig ung og nyder at gå ud med veninderne i byen og drikke en bajer eller to for meget, og det er også en ting jeg skulle ligge på hylden. 
Rigtig meget taler imod, men jeg kan mærke at mit moderhjerte er kommet til live og min største skræk er at fortryde. 

Har brug for nogle flere synspunkter og holdninger til min situatition, ikke at i kan tage valget for mig, men i hvertfald give mig noget at tænke over. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
08.januar 2019 kl. 22:03
#11
Luk
Medlem siden 23-04-2017
5 startede debatter
2142 skrevne indlæg
  Online
08-01-2019 22:03
Luk
Medlem siden 23-04-2017
5 startede debatter
2142 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4
Cheerleader skrev :

Søde du. Kun du ved, hvad der er rigtigt for dig. Som en skriver, du virker både fornuftig og moden. Jeg er sikker på, at du ville kunne klare at blive mor, enten alene eller med din kæreste. 

Jeg synes, at det med at et barn ikke kan være harmonisk uden en far, er noget pjat. Selvfølgelig kan de det. Nærvær og kærlighed fra mor og andre omsorgspersoner er det vigtigste. 

Jeg er lærer, og oplever mange børn hvor forældrene er samboende, men hvor barnet ikke trives. Det er ikke det der er det afgørende. Det afgørende er at man ønsker sit barn, elsker det, bruger tid på det, priotere det over alt andet og har et netværk, som man kan trække på. 

Jeg er sikker på, at du ville kunne blive en skøn mor. 

Jeg læser ingen steder, at der er nogen, der skriver, at et barn ikke kan være harmonisk uden en far.

Men der en masse tanker, man er nødt til at gøre sig, når man er i TS´s situation, og ting som man skal være bevidst om.

Det er ikke lige meget, om man kan samarbejde med faderen, og to forældre der elsker og ønsker barnet er alt andet lige bedre end kun én.

Det er et samarbejde, der rækker mange år ud i fremtiden, og det stopper ikke, selv om barnet bliver 18 år.

Det er en god ting at være bevidst om sine værdier og den rollemodel, man ønsker at være for barnet. Og om man ser faderen som en god rollemodel.

Det er også en stor mundfuld, når man stadig bor hjemme og endnu ikke har lært at tage fuldstænding var på sit eget liv - altså alt hvad der hedder hverdag, økonomi, betale huslele, holde sin lejlighed osv. 

Og så er jeg enig i, at det er noget romantisk sludder, at man "ikke fortryder de børn, man får, kun dem man ikke får".

Når det så er sagt, så er det kun TS, der kan tage beslutningen, og jeg håber, hun kommer frem til den beslutning, som er den rigtige for hende.

Det kan være en rigtig god idé at ringe til Mødrehjælpen. De er vant til at rådgive i sådanne situationer.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
08.januar 2019 kl. 22:23
#12
Luk
Medlem siden 15-01-2018
2 startede debatter
172 skrevne indlæg
  Online
08-01-2019 22:23
Luk
Medlem siden 15-01-2018
2 startede debatter
172 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
6

Nej, man fortryder ikke sine børn. Og men elsker dem. 

Men man kan godt fortryde omstændigheder, tidspunktet og faderen. 

Du ved, du kan blive gravid. Så det kan du højst sandsynligt også om 5 år. Det havde været anderledes, hvis du var 40 år, eller vidste du gik tidlig i overgangsalderen, eller bare var et sted i dit liv, hvor du tænkte “perfekt - et barn er så velkomment” 

Som en anden skriver; et barn kommer med mange glæder OG bekymringer. 

Nogle får børn med handicaps andre får børn, som er raske, men er særligt sensitive eller måske kæmper med noget helt andet. Og som forældre er der ingen garantier for, hvilket barn du får. Men du skal gerne kunne rumme alle slags - og der er en stabil livsstil “sjovere” at få et barn i. 

Hvis jeg var dig, så ville jeg tænke: 

Er det lige NU der er gode omstændigheder for mig? Både hvad angår faren, omstændigerheder og livet generelt? 

Hvis ikke - abort. Det barn du får engang, ville måske ikke være kommet, hvis du havde beholdt. Så på den måde er det ikke nødvendigvis en sorg at få en abort. 

Jeg har haft muligheden for at få børn med alle mine 4 seriøse kærester. Men faderen til mine børn skulle kunne rumme en masse ting og være nogenlunde værdimæssig i overensstemmelse med børneopdragelse i tilfælde af en skilsmisse. 

Jeg har et barn - med den helt rigtige mand. På et godt tidspunkt i mit. Og de aborter jeg har haft - de findes selvfølglig i mit sind, men de fylder ikke. Det gør min vidunderlige datter. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
09.januar 2019 kl. 08:44
#13
Luk
Medlem siden 18-03-2010
120 startede debatter
10235 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 08:44
Luk
Medlem siden 18-03-2010
120 startede debatter
10235 skrevne indlæg
  Online
Moderator
Godt skrevet
0

Der er kun dig,der ved hvad der er det rigtige for dig.

Så jeg kan kun fortælle,hvad jeg ville have gjort.

Jeg ville få en abort, rammerne for et barn virker ikke optimalt..

Ny kærste - ingen uddannelse - ingen penge - ingen bolig.

Uddannelse kan man selvfølgelig få senere,men boliger hænger ikke på træerne,og dem der er,er enten ejerboliger eller boliger med høje indskud,hvilket jo ikke er forenligt med en arbejdsløs uden opsparing,må jeg formode.

At få et job som fuldstændig uerfaren og gravid,lyder heller ikke særlig nemt.

Hvad siger din kæreste?

Anmeld
Svar
Andy1998/Monique2010/Noah2013/Athene 2015 <3 Cyklus:51/33/BIO/36/30/P-pille pause/41/34/BIO/37/24/30/23/Gravid.
Godt skrevet
0
Andy1998/Monique2010/Noah2013/Athene 2015 <3 Cyklus:51/33/BIO/36/30/P-pille pause/41/34/BIO/37/24/30/23/Gravid.
09.januar 2019 kl. 09:29
#14
Luk
Medlem siden 08-01-2019
2 startede debatter
1 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 09:29
Luk
Medlem siden 08-01-2019
2 startede debatter
1 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
5

Hej alle sammen. 

Har læst alle jeres kommentarer igennem, og tusind tak for dem. Dertil ramte jeg muren i går aftes, det gik virkelig op for mig at jeg er gravid og jeg er den eneste der kan tage beslutningen, i samråd med min kæreste og familie vel og mærke. 

Jeg kan forstå at min sætning "ingen fortryder at få børn", måske ikke var helt så korrekt, som jeg før har troet. 

Jeg brød fuldstændig sammen og græd håbløst i 4-5 timer, fordi jeg nok kan se hvilken vej det går, hvis jeg skal tage et fornuftigt valg både for mig selv og det lille fine liv inde i min livmoder. Min kæreste er meget støttende og han stiller hypotesten op om at vi fortsatte graviditeten, og så ville udgangspunkterne nok være at han skulle droppe sin uddannelse for at komme ud at arbejde og jeg ikke kunne komme igang med at læse på mit studie til sommer, han fortsætter og siger "hvor skal vi bo?", dertil nævner han at vi kun har kendt hinanden i meget kort tid. Jeg kan sagtens se hvor urealistisk det hele lyder, men nøj jeg synes det er svært fordi jeg går hele tiden med tanken "jeg ved hvad det kan blive til"
 

Jeg har boet ude i 2 år, så jeg ved hvordan man styrer en økonomi og jeg har en opsparing som netop skulle bruges til indskud til en lejlighed, når jeg skulle studere og jeg arbejder lige nu fuldtid, hvor jeg det sidste halve år har sparet en del penge op, men igen "hvad kan jeg bruge det til", fordi det hele er stadig urealistisk mht økonomi, min fremtidige uddannelse, bosted + min nye kæreste. 

Jeg har en rigtig støttende familie, som siger jeg skal tænke mig godt og grundligt, og lige gyldigt hvilket valg jeg tager, så vil de støtte mig og være der for mig. Det sværeste lige nu er det beskyttergen jeg har over for det liv jeg har i min mave, jeg kan mærke jeg ikke vil have det taget fra mig. Jeg ved at jeg ville knuse elske det barn, som ville komme ud af det, men er det nok, når alle de andre parametre er så usikre? Og man kan også vende den om og sige at måske ville jeg beskytte dét mere ved at få en abort.

Øv hvor er det her en vanskelig situation og nok det sværeste valg jeg nogensinde har måtte træffe. 

Igen tusind tak for jeres mange gode konstruktive svar. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
09.januar 2019 kl. 09:52
#15
Luk
Medlem siden 28-10-2018
6 startede debatter
353 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 09:52
Luk
Medlem siden 28-10-2018
6 startede debatter
353 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Cellerne i din livmoder har potentialet til at blive til et barn. Det er ikke et barn endnu og du er ikke langt henne.

.. det er et svært valg. Håber du finder ro i det du ender med. Jeg ville ikke binde mig på hænder og fødder næsten før ungdommen er startet

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
09.januar 2019 kl. 09:56
#16
Luk
Medlem siden 09-01-2019
2 skrevne indlæg
Sidst online 23-01-2019
09-01-2019 09:56
Luk
Medlem siden 09-01-2019
2 skrevne indlæg
Sidst online 23-01-2019
Godt skrevet
6

Jeg fik en abort for 2 år siden også i starten af 20erne. Det var en sindssyg hård beslutning. For selvlm jeg ikke var et sted i livet hvor et barn var optimalt, ville jeg jo stadig vlre i stand til at tage mig af det.

 

Men et barn er i min optik et egoistisk valg. Altså, man skal ikke vælge at beholde fosteret for dets skyld, man skal gøre det for sin egen.

Jeg har ikke fortrudt mit valg et sekund. Om noget har jeg lært at sætte ordentlig pris på det liv jeg har, inden jeg får børn. 

Hvis det var mig, ville jeg få en abort og nyde ungdomslivet frem til drt tidspunkt hvor livet bare ser bedre ud i forhold til det ansvar det er at få børn. Det er jo rigtig godt og naturligt, at du har et beskyttergen. Men jeg ville se på det sådan, at jeg hellere vil have børn på et tidspunkt, hvor beskyttergenet stadig er der, men ikke er relevant, da man bare er et meget bedre sted.

At have en uddannelse eller være under en uddannelse og have et arbejde, et permanent sted at bo hvor man har boet med sin partner i noget tid, er bare et meget bedre udgangspunkt.

 

Det er et pisse hårdt valg og skide ufedt når man er igang. Så hvis du vælger at få en abort skal du alliere dig med din kæreste og sørger for, at han er der for dig hele tide. Køb noget god mad og se en god film sammen. 

Og så vil jeg sige, at det er en ting der er vigtig at tale om efterfølgende. Det hjælper rigtig meget hvis man får sat ord på oplevelsen og de følelser man går igennem. For det er helt naturligt at tænke over hvad der kunne have været. Men det er også helt ok at sige til sig selv, at det ikke skulle være nu, men at man glæder sig til den tid hvor det falder mere naturligt.

 

Hvis du vælger en abort vil jeg også bare gøre opmærksom på, at du har ret til en samtale med en læge bagefter. Det er altså rigtig godt hvis man tumler med nogle tanker.

 

Du er meget velkommen til at skrive en privatbesked hvis du vil vide mere.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
6
09.januar 2019 kl. 16:38
#17
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1019 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 16:38
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1019 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Hej med dig. Hvad er det der gør at du ikke mener du kan tage dig af et barn? Hvis du har pengene til indskuddet til en bolig, og kan finde ud af at administrere og strukturere en hverdag, og vigtigst af alt er klar til at sige farvel til din ungdom, så kan jeg personligt ikke se hvad forhindringen er. Der er mange der er glade for at studere mens de har små børn, og hvorfor skal din kæreste opgive sin uddannelse? Er ret sikker på han kan få det dobbelte i SU hvis han bor sammen med barnet, men slå det op for en sikkerheds skyld:) Jeg kan jo ikke vide om I er klar til at blive forældre, synes bare I skal finde ud af hvad jeres økonomiske muligheder er hvis det er en del af jeres bekymring. Hvad tænker du om at lægge dit ungdomsliv på hylden? For mig har det udelukkende været positivt og et 'friskt pust' i mit liv, og de ting jeg bedst kan lide at lave er dem hvor jeg kan have mit barn med - for eksempel at ses med andre mødre og deres børn. Det kan være stressende at klare hverdagen for to dog. Man kunne godt bruge lidt flere timer i døgnet, især som enlig. Hvad tænker du om risikoen for at du bliver enlig? De fleste finder en måde at klare det på, men det er jo helt i orden at ønske sig noget andet, og vælge at vente med at få børn til man har fundet den rigtige partner. Jeg ville aldrig selv fravælge et barn af den grund, men har stor forståelse for at andre gør det.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
09.januar 2019 kl. 20:42
#18
Luk
Medlem siden 19-12-2012
99 startede debatter
3477 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 20:42
Luk
Medlem siden 19-12-2012
99 startede debatter
3477 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Jeg ved ikke hvad du skal vælge, men der var noget der faldt mig i øjnene i dit indlæg. At man aldrig fortryder et barn. Det er desværre en myte. Der er mange der fortryder deres børn. Måske ikke lige så mange som dem der er glade ved at have beholdt. Men du må ikke gå og tro, at der ikke er nogen som helst sandsynlighed for at du aldrig vil fortryde det. 

Jeg er mor til to fantastiske drenge, men lige pt er det hele meget svært, og helt ærligt, så fortryder jeg at have fået børn, om ikke andet at have fået to. Det betyder ikke at jeg vil undvære dem, men kunne jeg gøre det om, er jeg ikke sikker på at jeg ville vælge børn til. 

Og desværre kender jeg, personligt, til flere tilfælde, hvor forældrene aldrig skulle have haft børn. Det behøver ikke betyde at børnene har lidt specielt, men det har passet dårligt ind og været en dum ting for alle... Også selvom man jo ikke ønsker disse mennesker væk nu.

Jeg er selv 10+ år ældre end dig, er faldet igennem på noget udd, så er pt under uddannelse men har ikke noget at falde tilbage på. Det går helt okay, med udd og at have børn samtidig. Det ville jeg personligt ikke gå så meget op i. Tingene har det med at arte sig, i den retning.

Til gengæld ville jeg nok sætte mig ned og snakke det hele rigtig godt igennem med kæresten. Naturligvis er det dig der skal gennemgå det her, men hvis du får det, skal I have med hinanden at gøre, i hvert fald de næste 18 år... Det skal man lige have med i overvejelserne.

Ifht at bo hjemme, kan det jo være en fordel, alt efter hvordan du bor, og hvordan forholdet er til dine forældre, som du i øvrigt nok også burde snakke det igennem med, hvis forholdet til dem, eller bare en af dem, er til det.

Held og lykke med det, lige meget hvad du beslutter dig til. Men lad for guds skyld være med at beholde, fordi andre kæmper, eller andre tænker eller gør på en eller anden måde. Vælg det rigtige for DIG (og barnets far = jer), det er de eneste du skal stå til ansvar over for. De situationer alle andre står i, er bedøvende ligemeget. Det her er dit liv. Ikke alle andres :) 

Anmeld
Svar
/PiMa
Godt skrevet
2
/PiMa
09.januar 2019 kl. 20:53
#19
Luk
Medlem siden 28-01-2015
35 startede debatter
937 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 20:53
Luk
Medlem siden 28-01-2015
35 startede debatter
937 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Jeg blev gravid med en løs fyr da jeg var 29. Det skulle ikke kunne være sket, men gravid var jeg blevet. Jeg valgte en abort, selvom jeg jo egentlig var gammel. Men hele situationen var bare forkert og i dag er jeg glad for min beslutning. Jeg mødte manden for mig da jeg var 31 og fødte vores søn da jeg var 32. Jeg fortryder endnu mindre den abort i dag, for det har været hårdt at være to om det og tænker kun hvor hårdt det havde været dengang, hvis jeg havde valgt at beholde. Jeg blev forøvrigt gravid i første hug med sønnen, og jeg er glad for jeg først gik ud og fandt manden jeg ville ha børn med. 

Det var blot min historie 😊 Håber du træffer det rette valg for dig 😊

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
2
MinTicker.dk Ticker
09.januar 2019 kl. 21:25
#20
Luk
Medlem siden 11-02-2018
3 startede debatter
254 skrevne indlæg
  Online
09-01-2019 21:25
Luk
Medlem siden 11-02-2018
3 startede debatter
254 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3
Kronborg skrev :

Hej alle sammen. 

Har læst alle jeres kommentarer igennem, og tusind tak for dem. Dertil ramte jeg muren i går aftes, det gik virkelig op for mig at jeg er gravid og jeg er den eneste der kan tage beslutningen, i samråd med min kæreste og familie vel og mærke. 

Jeg kan forstå at min sætning "ingen fortryder at få børn", måske ikke var helt så korrekt, som jeg før har troet. 

Jeg brød fuldstændig sammen og græd håbløst i 4-5 timer, fordi jeg nok kan se hvilken vej det går, hvis jeg skal tage et fornuftigt valg både for mig selv og det lille fine liv inde i min livmoder. Min kæreste er meget støttende og han stiller hypotesten op om at vi fortsatte graviditeten, og så ville udgangspunkterne nok være at han skulle droppe sin uddannelse for at komme ud at arbejde og jeg ikke kunne komme igang med at læse på mit studie til sommer, han fortsætter og siger "hvor skal vi bo?", dertil nævner han at vi kun har kendt hinanden i meget kort tid. Jeg kan sagtens se hvor urealistisk det hele lyder, men nøj jeg synes det er svært fordi jeg går hele tiden med tanken "jeg ved hvad det kan blive til"
 

Jeg har boet ude i 2 år, så jeg ved hvordan man styrer en økonomi og jeg har en opsparing som netop skulle bruges til indskud til en lejlighed, når jeg skulle studere og jeg arbejder lige nu fuldtid, hvor jeg det sidste halve år har sparet en del penge op, men igen "hvad kan jeg bruge det til", fordi det hele er stadig urealistisk mht økonomi, min fremtidige uddannelse, bosted + min nye kæreste. 

Jeg har en rigtig støttende familie, som siger jeg skal tænke mig godt og grundligt, og lige gyldigt hvilket valg jeg tager, så vil de støtte mig og være der for mig. Det sværeste lige nu er det beskyttergen jeg har over for det liv jeg har i min mave, jeg kan mærke jeg ikke vil have det taget fra mig. Jeg ved at jeg ville knuse elske det barn, som ville komme ud af det, men er det nok, når alle de andre parametre er så usikre? Og man kan også vende den om og sige at måske ville jeg beskytte dét mere ved at få en abort.

Øv hvor er det her en vanskelig situation og nok det sværeste valg jeg nogensinde har måtte træffe. 

Igen tusind tak for jeres mange gode konstruktive svar. 

(beklager det  lange indlæg)

Åh nej!

Jeg får ondt i maven!

De eneste der kommer med et konkret forslag på en løsning er abort, som jeg læser det! (Og bortadoption, som jeg kan forestille mig vil være det rigtige valg for de få?)

av, også mit moderhjerte gør ondt.

Min veninde og svigerinde fik en abort fordi faren var et engangsknald eller maks en bolleven. (Ikke at jeg siger det er en god grund til abort)

Men din situation lyder anderledes.

Jeg kan nok i bund og grund ikke forene mig med mange menneskers tankegang om at "det passer mig dårligt at få barn lige nu", og bagefter skriver de "det er jo af egoistiske årsager at man vælger at få børn". Det er bestemt også af egoistiske årsager at man FRAVÆLGER børn.

Shit hvor ville jeg have svært ved at leve med at være DEN person i verden der afsluttede mit (fremtidige) barns liv, når jeg netop, som du føler det er, MIG, som mor, af alle i verden der skal passe bedst på det.

Puha. Det er ikke en nem situation, men den der moderlige intuition skal man altså ikke ignorere... Tænk sig at skulle dæmpe den følelse resten af livet, at man tog det valg som måske viste sig at føles forkert senerehen.

Jeg var 23 år da jeg blev gravid, havde gået et HALVT år på min bachelor og min kæreste manglede 2,5 år af sin uddannelse... Det var ikke planlagt, selvom vi godt vidste der var sandsynlighed for en graviditet uden én gang uden prævention.

Jeg VED godt du har gjort hvad du kunne ift. at forhindre en graviditet, men sket er sket og JEG vil råde dig til at gennemføre graviditeten og beholde barnet.

Jeg ved godt din kærestes mening også tæller. St han ikke føler dig klar til at blive far. Hverken jeg eller min kæreste følte os klar dengang! Det er jo det vildeste det er sket for en!

Men ja. Det er blot min mening, for JEG ville fortryde en abort.

Det er simpelthen noget fis at man ikke kan få børn før man er: gift, har eget hus, uddannelse, Volvo og vovse!

Du lyder så fornuftig, moden og reflekteret og jeg er sikker på du har mindst lige så gode forudsætninger for at give dit barn en god tilværelse, som så mange andre som sidder i hus, er gift og har fast job! 

Vi venter vores 2. Barn og jeg er netop et halvt år inde i min kandidat, så man KAN altså godt tage en uddannelse selvom man er forælder! 

Din kæreste behøver ikke stoppe på sin uddannelse-man får så meget økonomisk hjælp fra staten når man begge studerer. Der er ingen der bliver tvunget til at hverken sulte eller leve af havregrød hver dag.

Jeg ønsker jer alt det bedste 🤗❤️

Anmeld
Svar
Gravid igen efter MA i marts 2018. Termin juli 2019 <3 Dreng fra november 2015.
Godt skrevet
3
Gravid igen efter MA i marts 2018. Termin juli 2019 <3 Dreng fra november 2015.
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Ifavn - blidt forældreskab

I favn er den danske betegnelse for den engelske Attachment parenting, der oprindeligt består af 8 principper, og tager udgangspunkt i blidt forældreskab. Læs mere

 

Vuggestuestart liste

Se her den komplette liste over, hvad dit barn har brug for til vuggestuestart. Listen gælder selvfølgelig også til dagpleje og institutionsstart generelt. Læs mere

 

Pseudotvillinger - to graviditeter tæt på hinanden, er det godt?

Er det ok med to graviditeter tæt på hinanden? En bruger spørger i denne uge Berit om pseudotvillinger. Læs mere

 

11 tips til den lange flyvetur med børn

Flyvemaskiner er helt fantastiske og super spændende at kigge på, når du er 3 år gammel - men selve flyveturen kan være noget af en udfordrende oplevelse Læs mere

 

Træk vejret - Sådan bekæmper du træthed med vejrtrækningsøvelser

På en rigtigt træt dag, hvor du er så træt at du næsten ikke kan overskue dagen, skal du ikke kæmpe med dig selv om at burde træne bækkenbund eller ordne det ene eller det andet. Du kan måske finde 3 minutter til en vejrtrækningsøvelse? Læs mere

 

Dit navn bestemmer din løn, kærlighedsliv og kriminelle tilbøjeligheder

Hvordan klarer de 2.300 mest almindelige danske navne klarer sig i livet: hvem der tjener mest, hvem der har fleste domme og hvem der oftest er arbejdsløs. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Ifavn - blidt forældreskab

I favn er den danske betegnelse for den engelske Attachment parenting, der oprindeligt består af 8 principper, og tager udgangspunkt i blidt forældreskab. Læs mere

 

Vuggestuestart liste

Se her den komplette liste over, hvad dit barn har brug for til vuggestuestart. Listen gælder selvfølgelig også til dagpleje og institutionsstart generelt. Læs mere

 

Pseudotvillinger - to graviditeter tæt på hinanden, er det godt?

Er det ok med to graviditeter tæt på hinanden? En bruger spørger i denne uge Berit om pseudotvillinger. Læs mere

 

11 tips til den lange flyvetur med børn

Flyvemaskiner er helt fantastiske og super spændende at kigge på, når du er 3 år gammel - men selve flyveturen kan være noget af en udfordrende oplevelse Læs mere

 

Træk vejret - Sådan bekæmper du træthed med vejrtrækningsøvelser

På en rigtigt træt dag, hvor du er så træt at du næsten ikke kan overskue dagen, skal du ikke kæmpe med dig selv om at burde træne bækkenbund eller ordne det ene eller det andet. Du kan måske finde 3 minutter til en vejrtrækningsøvelse? Læs mere

 

Dit navn bestemmer din løn, kærlighedsliv og kriminelle tilbøjeligheder

Hvordan klarer de 2.300 mest almindelige danske navne klarer sig i livet: hvem der tjener mest, hvem der har fleste domme og hvem der oftest er arbejdsløs. Læs mere