Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

21 år, hjemmeboende, ingen udd. og gravid!

08.januar 2019 kl. 12:08
Luk
Medlem siden 08-01-2019
  Online
08-01-2019 12:08
Luk
Medlem siden 08-01-2019
  Online
Godt skrevet
2

Som overskriften lyder, så er jeg et ungt individ på 21 år. I dag tog jeg til lægen og fik bekræftet at jeg er gravid, max 7 uger henne. Jeg står og er meget i tvivl om hvilken beslutning jeg skal tage mht. at beholde barnet eller ej. 

Lidt info om min nuværende livssituatition:
Jeg bor hjemme hos mine forældre, da dette år skulle være mit sabbatår og året skulle bruges på at tjene penge. Jeg har en kæreste, som jeg har været sammen med i små tre måneder. 

Graviditeten kommer som et kæmpe chok for mig, da jeg har gjort alt hvad jeg skulle for at forhindre en given graviditet. Da jeg sad hos lægen og vi snakkede muligheder, så var jeg helt sikker på at abort var den rigtige vej for mig og den mest realistiske pga. jeg hverken penge eller udd. har + jeg stadig bor hjemme hos mor og far. Min kæreste ville bryde helt sammen hvis jeg valgte at beholde barnet, da han ikke selv mener han er klar og det realistiske aspekt om at beholde barnet er helt afsporet på nuværende tidspunkt. 

Nu er jeg kommet i tvivl, jeg ved at man aldrig vil fortryde at få et barn, og jeg ved at rigtig mange par kæmper en evighed for at blive gravide, så jeg er "heldig" at jeg kan blive gravid og har altid set en graviditet som en smuk gave. Jeg står også og er itvivl om faren til barnet er ham jeg vil være sammen med for resten af mit liv og vi er først nu begyndt at lære hinanden af kende. Dertil er jeg stadig ung og nyder at gå ud med veninderne i byen og drikke en bajer eller to for meget, og det er også en ting jeg skulle ligge på hylden. 
Rigtig meget taler imod, men jeg kan mærke at mit moderhjerte er kommet til live og min største skræk er at fortryde. 

Har brug for nogle flere synspunkter og holdninger til min situatition, ikke at i kan tage valget for mig, men i hvertfald give mig noget at tænke over. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2

Slettet bruger

09.januar 2019 kl. 21:39
#21
Slettet bruger
09-01-2019 21:39
Godt skrevet
1

Puha det er ikke et nemt valg du står overfor.

Først vil jeg sige til dig, at du skal tage alle tanker om at andre kæmper for at få børn helt ud af dine overvejelser. Om du får det her barn eller ikke ændrer ingenting for de der kæmper. Så den håber jeg, du kan undlade at have med.

I sidste ende er der kun en der kan træffe valget og det er dig selv. Det er din ret som kvinde at vælge at fortsætte eller afbryde graviditeten uagtet, hvad selv barnets far måtte mene, men jeg synes bestemt du gør det rigtige ved at have ham med i snakken og overvejelserne for en del af dine overvejelser må også være hvor du har ham henne skulle du vælge at få barnet.

Du lyder enormt velovervejet, vil jeg lige sige.

Måske en ide er at skrive det ned? Hvad der for dig taler for hhv. imod abort/beholde barnet? For der er mange overvejelser du skal have med dig om et mangeårigt samarbejde med barnets far også selvom jeres forhold ikke skulle holde, uddannelse med barn (det har sige fordele og absolut sine ulemper). Barnet er sandsynligvis raskt, men hvad hvis du får et meget sygt barn - kan du klare det? Hvor meget betyder det for dig at kunne gå i byen med veninderne? Rejse? Kunne gøre lige hvad du vil med din tid? og en masse andet hvoraf jeg synes du selv er indeover det meste.

Lige til den der med at man ikke fortryder de børn man får. Det er, som andre også skriver, en sandhed med meget store modifikationer. Jeg tror (og håber) at det er virkelig lille fåtal der vitterligt fortryder det/de specifikke barn/børn de har, men jeg tror også at langt flere end man regner med oplever at fortryde enten omstændighederne eller selve det at have fået børn. Ikke nødvendigvis hele tiden, men i perioder.

Jeg håber, at du finder den løsning du har ro i maven med. En abort er aldrig nem tænker jeg, men det er en mulighed vi heldigvis har. Om det er det rette valg for dig kan ingen andre desværre svare på.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
09.januar 2019 kl. 21:40
#22
Luk
Medlem siden 09-01-2019
2 skrevne indlæg
Sidst online 23-01-2019
09-01-2019 21:40
Luk
Medlem siden 09-01-2019
2 skrevne indlæg
Sidst online 23-01-2019
Godt skrevet
11

(beklager det  lange indlæg)

Åh nej!

Jeg får ondt i maven!

De eneste der kommer med et konkret forslag på en løsning er abort, som jeg læser det! (Og bortadoption, som jeg kan forestille mig vil være det rigtige valg for de få?)

av, også mit moderhjerte gør ondt.

Min veninde og svigerinde fik en abort fordi faren var et engangsknald eller maks en bolleven. (Ikke at jeg siger det er en god grund til abort)

Men din situation lyder anderledes.

Jeg kan nok i bund og grund ikke forene mig med mange menneskers tankegang om at "det passer mig dårligt at få barn lige nu", og bagefter skriver de "det er jo af egoistiske årsager at man vælger at få børn". Det er bestemt også af egoistiske årsager at man FRAVÆLGER børn.

Shit hvor ville jeg have svært ved at leve med at være DEN person i verden der afsluttede mit (fremtidige) barns liv, når jeg netop, som du føler det er, MIG, som mor, af alle i verden der skal passe bedst på det.

Puha. Det er ikke en nem situation, men den der moderlige intuition skal man altså ikke ignorere... Tænk sig at skulle dæmpe den følelse resten af livet, at man tog det valg som måske viste sig at føles forkert senerehen.

Jeg var 23 år da jeg blev gravid, havde gået et HALVT år på min bachelor og min kæreste manglede 2,5 år af sin uddannelse... Det var ikke planlagt, selvom vi godt vidste der var sandsynlighed for en graviditet uden én gang uden prævention.

Jeg VED godt du har gjort hvad du kunne ift. at forhindre en graviditet, men sket er sket og JEG vil råde dig til at gennemføre graviditeten og beholde barnet.

Jeg ved godt din kærestes mening også tæller. St han ikke føler dig klar til at blive far. Hverken jeg eller min kæreste følte os klar dengang! Det er jo det vildeste det er sket for en!

Men ja. Det er blot min mening, for JEG ville fortryde en abort.

Det er simpelthen noget fis at man ikke kan få børn før man er: gift, har eget hus, uddannelse, Volvo og vovse!

Du lyder så fornuftig, moden og reflekteret og jeg er sikker på du har mindst lige så gode forudsætninger for at give dit barn en god tilværelse, som så mange andre som sidder i hus, er gift og har fast job! 

Vi venter vores 2. Barn og jeg er netop et halvt år inde i min kandidat, så man KAN altså godt tage en uddannelse selvom man er forælder! 

Din kæreste behøver ikke stoppe på sin uddannelse-man får så meget økonomisk hjælp fra staten når man begge studerer. Der er ingen der bliver tvunget til at hverken sulte eller leve af havregrød hver dag.

Jeg ønsker jer alt det bedste 🤗❤️

Jeg er bestemt ikke enig i hvad du skriver. I min optik er det meget modent, at man kan acceptere, at situationen simpelthen ikke er optimal i forhold til at få et barn. Hvis man ikke er sikker på, at man kan give et barn det man ønsker, er det altså bedre at vente.

Jeg har jo som skrevet "afsluttet mit fremtidige barn liv" men for mig var det den mest rationelle beslutning. Og nej, beslutningen skal ikke nødvendigvis være rationel. Hvis man simpelthen ikke kan leve med at få en abort, skal man selvfølgelig ikke få den foretaget. Men der er nogen af os, der ikke har moralske skrupler ved det. Jeg ser det som værende langt mere egoistisk at sætte et barn i verden, hvis man på forhånd ikke mener man kan give barnet det liv man ønsker for det.

Jeg havde da også en moderlig intuition da jeg stod i situationen. Men jeg vil gerne vente med at sætte børn i verden til at jeg for det første selv har taget valget og for det andet er et sted i livet, hvor jeg har mulighed for at forkæle barnet.

Efter at have gennemgået en abort ved jeg, at det vigtigste er, at man har det ok med det. Jeg kommer ALDRIG til at fortryde mit valg. Min kæreste og jeg er kun kommet tættere på hinanden siden da. Vi nyder vores liv uden børn og har virkelig lært at sætte pris på det liv vi har nu. Samtidig glæder vi os til den dag, hvor vi er klar til at få børn.

Jeg synes du tegner et rosenrødt billede af det at have børn. Jeg kan se på mine veninder, at det er pisse-fucking-hårdt at få børn. Det tager AL deres tid og du kan jo aldrig fravælge børnene når de først er der. Du er nødt til at sætte dig selv efter barnet. Der må jeg bare sige, at nogle af os vil gerne nyde ungdomslivet mens vi har det. Jeg var ikke klar til at blive mor. Jeg var ikke klar til at opgive lækre rejser, sjove byture og hede aftener med lækker mad og vin endnu. Og jaja, det kan man også gøre når børnene flytter igen. Men let's be honest. Det er sgu ikke helt det samme når man er 50 som når man er 25. 

Jeg synes i hvert fald det tangere manipulation at trække sine egne idéer om abort ned over hovedet på andre ved at karikere forældreskabet som værende vidunderligt.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
11
10.januar 2019 kl. 09:10
#23
Luk
Medlem siden 26-02-2018
56 startede debatter
1088 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 09:10
Luk
Medlem siden 26-02-2018
56 startede debatter
1088 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Det lyder til at du har økonomien i orden. Hvorfor ikke søge en lejlighed, når du har penge til indskud?

Hvorfor skulle din kæreste ikke kunne tage den uddannelse han er ved? Jeg mener ikke han vil få mere i SU fordi han bor med barnet. Det har jeg i hvert fald ikke fået. Men med hans SU og din løn, skulle det så ikke være nok?

Uddannelse kan man altså godt tage selvom man har børn. Det er rigtigt at mange prioriterer at få uddannelsen først, men der er også mange der tager uddannelsen når de har fået børn eller mens de får børn. Jeg kender en hel del. Hvis man ikke ellers fejler noget der forhindrer det, så kan man, hvis man vil.

Det eneste der taler imod er jeres unge forhold. Men det er aldrig til at sige om folk bliver sammen eller ej. Lige pludselig bliver folk skilt efter 10, 15, 20 år, og har du hørt om 7-årskrisen? Om man bliver sammen eller går fra hinanden er ikke noget, der sker af sig selv, men et valg man tager, og et valg man kæmper for.

Dit moderhjerte siger allerede at det er et "fint lille liv" du har i maven. Jeg er sikker på du vil elske det her barn, og gøre alt det bedste for det. Abort lyder ikke som et valg, du vil kunne leve med.

Jeg var forresten selv 22, da jeg blev gravid, var i lignende økonomisk situation med min mand, vi var unge og det hele var ret nyt. Det har været et rigtig godt tidspunkt for mig.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
10.januar 2019 kl. 09:39
#24
Luk
Medlem siden 04-07-2018
36 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 09:39
Luk
Medlem siden 04-07-2018
36 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Jeg var 21 år, jeg boede hjemme, jeg havde været sammen med min kæreste i 3 måneder da jeg blev gravid. Vi var dog langdistancekærester. Jeg havde heller ingen uddannelse. Jeg var nemlig droppet ud og søgt ind og havde sabbatår mens jeg ventede på studiestart.

Det skal dog siges at min kæreste gerne ville have barnet og på daværende tidspunkt lovede jeg ham at han måtte bestemme. For jeg har altid været klar til at få børn. Jeg elskede ham for højt til at sætte vores forhold på spil. Jeg var ikke i tvivl om at hvis han ville, ville jeg være sammen med ham resten af mit liv. 

Vi søgte en 2 værelses lejlighed, vi havde ikke råd til andet da vi skulle leve af 2* SU. Han flyttede ind 2 uger inden jeg fødte. I dag snart 2 år senere bor vi det samme sted og lige om lidt kommer illlebror til verden. Jeg er i gang med uddannelsen, men er pt under 2. barsel. Jeg er vel 26/27 år når jeg er færdiguddannet - men jeg er egentligt kun glad for at have 2 børn i bagagen når jeg skal søge job. 

En graviditet er lang. Du kan nå at lære din kæreste at kende yderligere. I skal træffe en masse beslutninger og i skal tage en masse ansvar. I kan også nå at gå fra hinanden og jeres barn vil ikke kende til andet end at være delebarn. I dagens Danmark er det jo ret normalt. Dit barn kan også nå at få en anden "far". Kernefamilien er ikke far-mor-fælles børn. 

Hvad ville du gøre hvis din kæreste havde lyst til at få barnet? Ville du også være i tvivl?

Du skal selvfølgelig tage hensyn til ham, og dele dine tanker omkring det hele med ham. Men han skal også tage hensyn til dig. 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
4
10.januar 2019 kl. 09:45
#25
Luk
Medlem siden 13-08-2008
10 startede debatter
143 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 09:45
Luk
Medlem siden 13-08-2008
10 startede debatter
143 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Jeg gennemgik for snart 2 år siden en abort fordi min kæreste ikke var klar til at få et barn. Jeg er af den holdning at man som kvinde ikke bør gøre en mand til noget så stort som far, imod hans vilje.

Så jeg blev hurtigt klar over at min fornemmeste opgave var at forberede mig selv mentalt på at gennemgå en abort og at det var det rigtige i vores situation. Jeg havde jo heller ikke omvendt gennemført graviditeten hvis ikke jeg selv ønskede den og min kæreste gjorde, og det bør være en 50/50 beslutning.
Vi gjorde meget det at snakke, snakke og snakke. For og imod og forberede os på aborten da beslutningen ligesom var taget.

Du skal huske på, at du altid kan få et barn om noget tid når du er mere klar og har styr på baglandet og lige nu er det jo nærmest ingenting derinde, det er stadig på cellestadie og har ingen følelser.
Du kan KUN gøre det I finder rigtigt, men jeg synes du skal huske din kæreste i det og vægte hans ønske lige så højt som dit eget.

Ønsker jer alt held og lykke <3

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
10.januar 2019 kl. 10:13
#26
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1034 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 10:13
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1034 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
Wishing4nr4 skrev :

Det lyder til at du har økonomien i orden. Hvorfor ikke søge en lejlighed, når du har penge til indskud?

Hvorfor skulle din kæreste ikke kunne tage den uddannelse han er ved? Jeg mener ikke han vil få mere i SU fordi han bor med barnet. Det har jeg i hvert fald ikke fået. Men med hans SU og din løn, skulle det så ikke være nok?

Uddannelse kan man altså godt tage selvom man har børn. Det er rigtigt at mange prioriterer at få uddannelsen først, men der er også mange der tager uddannelsen når de har fået børn eller mens de får børn. Jeg kender en hel del. Hvis man ikke ellers fejler noget der forhindrer det, så kan man, hvis man vil.

Det eneste der taler imod er jeres unge forhold. Men det er aldrig til at sige om folk bliver sammen eller ej. Lige pludselig bliver folk skilt efter 10, 15, 20 år, og har du hørt om 7-årskrisen? Om man bliver sammen eller går fra hinanden er ikke noget, der sker af sig selv, men et valg man tager, og et valg man kæmper for.

Dit moderhjerte siger allerede at det er et "fint lille liv" du har i maven. Jeg er sikker på du vil elske det her barn, og gøre alt det bedste for det. Abort lyder ikke som et valg, du vil kunne leve med.

Jeg var forresten selv 22, da jeg blev gravid, var i lignende økonomisk situation med min mand, vi var unge og det hele var ret nyt. Det har været et rigtig godt tidspunkt for mig.

Det er det her jeg taler om. Har I ikke kunnet benytte det?:) http://www.su.dk/su/saerlig-stoette-til-foraeldre-handicappede-mv/foraeldre/du-er-forsoerger/forsoerger-sammen-med-su-modtager-eller-person-der-modtager-uddannelseshjaelp/

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
10.januar 2019 kl. 10:59
#27
Luk
Medlem siden 28-10-2018
6 startede debatter
353 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 10:59
Luk
Medlem siden 28-10-2018
6 startede debatter
353 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
8

“Av mit moderhjerte” og “dit moderhjerte fortæller dig allerede at der er et fint lille liv”. Wow - flot at køre på følelserne på den måde. 

Lige nu har du nogle celler i din mave der på 9 måneder kan udvikle sig til et barn. Så det er helt ok st vælge en abort hvis du ikke føler at det passer ind i din livssituation... både lovligt og moralsk og følelsesmæssigt.

Du skal vælge det som I tilsammen føler er det rigtige. Jeg vil ikke gentage .. synes at det er mange reflektioner på hvad man vælger til og fra når man får børn i en ung alder og med de rammer I har. 

Du har al tiden i verden til at få børn ...hvis det er abort du vælger. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
8
10.januar 2019 kl. 11:11
#28
Luk
Medlem siden 26-02-2018
56 startede debatter
1088 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 11:11
Luk
Medlem siden 26-02-2018
56 startede debatter
1088 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3
trallalej skrev :

“Av mit moderhjerte” og “dit moderhjerte fortæller dig allerede at der er et fint lille liv”. Wow - flot at køre på følelserne på den måde. 

Lige nu har du nogle celler i din mave der på 9 måneder kan udvikle sig til et barn. Så det er helt ok st vælge en abort hvis du ikke føler at det passer ind i din livssituation... både lovligt og moralsk og følelsesmæssigt.

Du skal vælge det som I tilsammen føler er det rigtige. Jeg vil ikke gentage .. synes at det er mange reflektioner på hvad man vælger til og fra når man får børn i en ung alder og med de rammer I har. 

Du har al tiden i verden til at få børn ...hvis det er abort du vælger. 

“dit moderhjerte fortæller dig allerede at der er et fint lille liv”.

Hvis den er møntet på mig, så har jeg altså citeret, hvad hun selv havde skrevet tidligere. Det er de følelser, hun selv har. Og jeg rådgav hende ud fra hendes egne følelser.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
10.januar 2019 kl. 13:08
#29
Luk
Medlem siden 06-05-2011
23 startede debatter
512 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 13:08
Luk
Medlem siden 06-05-2011
23 startede debatter
512 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Jeg var 19 år gammel, og havde kendt min kæreste i 3 mdr da vi opdagede jeg var 8 uger henne. 
Jeg havde ingen uddannelse ud over min HF og viste egentligt heller ikke hvad jeg ville. 
Jeg boede i dele lejlighed med en ven og det var noget rod. 

Jeg måtte tage tyren ved hornene og fortælle min kæreste. 
Hvis forholdet holdte var det for stor en hemmelighed, og braste forholdet, så var det det. 
Han tog chokket pænt. drak et par øl og kom sig over chokket. så snakkede vi muligheder sammen. 
Vi valgte at beholde barnet. 
Jeg flyttede ind ved ham (han boede også i delelejlighed men der var bedre plads), jeg var på kontanthjælp hele graviditeten. 
Vi fik en dejlig søn og fandt fælles lejlighed og jeg var på kontanthjælp indtil barslen var slut og jeg havde fundet job.
Ja det var hårdt, det var pissehårdt til tider, vi fik en del hjælp med brugte babyting. 
Vi ville også begge være unge forsat, og mine forældre passede af og til min søn. nogle gange en aften og nogle gange en weekend i takt med han blev større. 
Jeg fik job, og set i bakspejlet skulle jeg nok bare have taget en uddannelse allerede der, men der gik lige et par år mere. 
Vores forhold klarede 8 år i alt, 4 år som ægtepar, og det der nok slog forholdet ihjel var ikke min søn (han gjorde nok bare det holdte længere) men at vi voksede fra hinanden og min eksmands ture til afghanistan som soldat og at jeg tog en uddannelse og blev mere selvstændig. 

I dag har jeg en anden kæreste på snart 4. år, men jeg har stadig en fantastisk søn, der nu er blevet teenager (13 år) og jeg er blevet uddannet sygeplejerske og har et stabilt job.

Det kan sagtens lade sig gøre og du er ikke den eneste. 
Men tag en uddannelse når du er færdig på barsel hvis du beholder baby, du har mest tid til dit barn ved siden af studiet og det er svært at gå ned i løn efter job, og brug dine forældre som støtte og hjælp (især hvis din kæreste ikke vil) 

Jeg vil ikke sige hvad der er rigtigt i forhold til abort eller beholde, men dette er i hvertfald mine råd hvis du vælger at beholde. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
10.januar 2019 kl. 13:27
#30
Luk
Medlem siden 12-07-2018
1 startede debatter
6 skrevne indlæg
  Online
10-01-2019 13:27
Luk
Medlem siden 12-07-2018
1 startede debatter
6 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
3

Jeg har stået i næsten samme situation. Jeg var 24 og igang med min uddannelse da jeg møder en sød fyr. Da vi har datet i et par måneder bliver jeg gravid. Jeg var som sådan klar til at få barnet, men han var absolut ikke. Jeg vælger en abort, da jeg vægter en mand der vil være far højere end et liv med frem og tilbage mellem far og mor. Vi ville nok have klaret det, men i dag er jeg glad for at vi ventede. Vi er stadig sammen, har rejst rundt i verden og fået så mange dejlige oplevelser og nu er han klar, og vi skal have tvillinger. Selvfølgelig tænker jeg på det barn som ikke blev, men på den anden side kan vi nu give alt vores fælles kærlighed til de 2 små. Og føler mig meget klar til at blive mor nu da vi vil være to om det.

 

Anmeld
Svar
Lilypie Maternity tickers
Godt skrevet
3
Lilypie Maternity tickers
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Ifavn - blidt forældreskab

I favn er den danske betegnelse for den engelske Attachment parenting, der oprindeligt består af 8 principper, og tager udgangspunkt i blidt forældreskab. Læs mere

 

Vuggestuestart liste

Se her den komplette liste over, hvad dit barn har brug for til vuggestuestart. Listen gælder selvfølgelig også til dagpleje og institutionsstart generelt. Læs mere

 

Pseudotvillinger - to graviditeter tæt på hinanden, er det godt?

Er det ok med to graviditeter tæt på hinanden? En bruger spørger i denne uge Berit om pseudotvillinger. Læs mere

 

11 tips til den lange flyvetur med børn

Flyvemaskiner er helt fantastiske og super spændende at kigge på, når du er 3 år gammel - men selve flyveturen kan være noget af en udfordrende oplevelse Læs mere

 

Træk vejret - Sådan bekæmper du træthed med vejrtrækningsøvelser

På en rigtigt træt dag, hvor du er så træt at du næsten ikke kan overskue dagen, skal du ikke kæmpe med dig selv om at burde træne bækkenbund eller ordne det ene eller det andet. Du kan måske finde 3 minutter til en vejrtrækningsøvelse? Læs mere

 

Dit navn bestemmer din løn, kærlighedsliv og kriminelle tilbøjeligheder

Hvordan klarer de 2.300 mest almindelige danske navne klarer sig i livet: hvem der tjener mest, hvem der har fleste domme og hvem der oftest er arbejdsløs. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Ifavn - blidt forældreskab

I favn er den danske betegnelse for den engelske Attachment parenting, der oprindeligt består af 8 principper, og tager udgangspunkt i blidt forældreskab. Læs mere

 

Vuggestuestart liste

Se her den komplette liste over, hvad dit barn har brug for til vuggestuestart. Listen gælder selvfølgelig også til dagpleje og institutionsstart generelt. Læs mere

 

Pseudotvillinger - to graviditeter tæt på hinanden, er det godt?

Er det ok med to graviditeter tæt på hinanden? En bruger spørger i denne uge Berit om pseudotvillinger. Læs mere

 

11 tips til den lange flyvetur med børn

Flyvemaskiner er helt fantastiske og super spændende at kigge på, når du er 3 år gammel - men selve flyveturen kan være noget af en udfordrende oplevelse Læs mere

 

Træk vejret - Sådan bekæmper du træthed med vejrtrækningsøvelser

På en rigtigt træt dag, hvor du er så træt at du næsten ikke kan overskue dagen, skal du ikke kæmpe med dig selv om at burde træne bækkenbund eller ordne det ene eller det andet. Du kan måske finde 3 minutter til en vejrtrækningsøvelse? Læs mere

 

Dit navn bestemmer din løn, kærlighedsliv og kriminelle tilbøjeligheder

Hvordan klarer de 2.300 mest almindelige danske navne klarer sig i livet: hvem der tjener mest, hvem der har fleste domme og hvem der oftest er arbejdsløs. Læs mere