Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

I tvivl om jeg skal flytte fra faderen til barnet

18.juni 2020 kl. 12:15
Luk
Medlem siden 18-06-2020
  Online
18-06-2020 12:15
Luk
Medlem siden 18-06-2020
  Online
Godt skrevet
1

Kærer jer,

Jeg skriver fordi jeg er i tvivl om så mange ting og har brug for at høre nogle synspunkter på sagen. 

Sagen er den at jeg er gravid (9+4)
Det var ikke planlagt men jeg glemte at tage en minipille, og er derved blevet gravid. 
Faderen og jeg har været kærester i 6 måneder og boet sammen i 4 måneder. 
Vi er hhv. 25 og 28 år. og jeg er studerende. 
Vi besluttede os for at vi ville beholde barnet og se hvordan det ville gå. Jeg har altid haft svært ved tanken om abort, så jeg så det derfor ikke som en mulighed. 

Nu er sagen den at vi skændes ret ofte. Sidste gang resulterede det i, at jeg tog hjem til mine forældre og opholdte mig i tre dage. Han havde sagt til mig at jeg bare kunne tage mine ting og smutte og i afmagt sagde han også at jeg bare kunne tage at få en abort. 
Efter jeg tog hjem igen, har vi ikke rigtig fået snakket ud om det.

Det er de mest ligegylige ting vi skændes om. Men jeg har de sidste nogle dage gået med tanken om at flytte fra ham og se om vi stadig kan være kærester, bare uden at vi bor sammen. 
Jeg føler ikke han er der for mig i dagligdagen. Han er aldrig rigtig glad når han kommer hjem fra arbejde og siger ofte at han har brug for alene tid. 
Jeg er typen som gerne vil have kram og kys og anerkendelse, men føler ikke han kan give mig det jeg har behov for. 
Noget af det vi skændes om er bl.a. at han synes at jeg brokker mig over ham, hvor jeg mener jeg bare prøver at give udtryk for at jeg har brug for at mærke kærlighed og sammenhold. Nogle dage har han bare ikke lyst til at snakke med mig og går tidligt i seng. 

Jeg går med følelsen af at det ikke bliver bedre, og hvis han ikke kan give mig den omsorg jeg har brug for nu, vil han så kunne give mig den når vi har et barn? 
Det er primært mig der står for at handle (hvis han skal gøre det bliver han i dårligt humør), jeg står for rengøring og det huslige samt at klippe græs. 
Han vasker dog sit eget tøj, men helst ikke mit. 
Mine tanker går på om det vil være nemmere hvis jeg var alene? 
Til tider tænnker jeg på om jeg skal få den abort, selvom jeg ikke har lyst, og så gå fra ham? puha det er bare svært, for jeg elsker ham, men nok lidt mindre dag for dag. 

Hvad havde I gjort?

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
18.juni 2020 kl. 12:28
#1
Luk
Medlem siden 27-11-2018
10 skrevne indlæg
  Online
18-06-2020 12:28
Luk
Medlem siden 27-11-2018
10 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
17

Kære du, 

Jeg kan ikke fortælle dig, hvad du skal gøre.

Når jeg læser din tråd, slår det mig, at det er tidligt i jeres forhold, at I har det svært. Efter 6 måneder burde i stadig flyve på en lyserød sky og synes at alt er fantastisk - i hvert fald efter min mening.

Skal det lykkedes, bliver I nødt til at forventningsafstemme. At du tager væk i 3 dage efter et skænderi er ikke en løsning og er det bestemt heller ikke, når der kommer en baby.

Overvej dine muligheder. Hvad føles bedst helt nede i maven? Og hvad vil være bedst for barnet (hvis du beholder det)?

 

Anmeld
Svar
Lilypie First Birthday tickers
Godt skrevet
17
Lilypie First Birthday tickers
18.juni 2020 kl. 12:38
#2
Luk
Medlem siden 26-08-2018
3 startede debatter
51 skrevne indlæg
  Online
18-06-2020 12:38
Luk
Medlem siden 26-08-2018
3 startede debatter
51 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Hvis han kun vil stå for vask af sit eget tøj men ellers ikke noget husligt, hvem skal så stå for alt det rod og svineri en baby medfører? Skal du med træt gravid krop stadig stå for alt? Skal du stå med det fulde ansvar for baby, når den kommer? Er det dig der skal stå for alt med mad, rengøring, tøjvask, indkøb, leg, putning, kys og kram, henten og bringen etc? Jeg kan hilse og sige at alt husligt arbejde eksploderer med et lille barn, og oveni skal man også bare være meget på med underholdning og omsorg, og det føles for det meste ok at sørge for ens barn, men jeg tror hurtigt man kan blive bitter og presset over også at skulle sørge for alt for en partner der bare ikke lige orker. I så fald kan du vel lige så godt flytte for dig selv med baby, så du slipper for det daglige pres over det, og så måske bare se ham når der er tid og overskud. På sigt skal I vel også finde ud af en samværsordning, hvor han så selv må stå for alt det huslige med ham og barnet. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
18.juni 2020 kl. 12:40
#3
Luk
Medlem siden 29-11-2018
2 startede debatter
150 skrevne indlæg
  Online
18-06-2020 12:40
Luk
Medlem siden 29-11-2018
2 startede debatter
150 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Det er jo som Solstrålen89 skriver meget meget tidligt i jeres forhold, det lyder jo endeligt ikke som mega problemer som I har, men nok lidt tidligt at I har sådanne problemer.... what to do, den er mega svær, men hvordan har du det med at være single mor? For det er jo i sidste ende din løsning hvis du giver det en change, og det ikke går! 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
18.juni 2020 kl. 17:44
#4
Luk
Medlem siden 30-12-2019
5 startede debatter
441 skrevne indlæg
  Online
18-06-2020 17:44
Luk
Medlem siden 30-12-2019
5 startede debatter
441 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Jeg ser dit opslag, på den her måde: Den situation der er nu, er ikke holdbar i længden. Der skal ske et eller andet. Og umiddelbart er der to løsninger; enten får I løst de problemer der er, og bliver sammen. Eller også går I fra hinanden. For at opretholde status quo er ikke rigtig en mulighed.

Der er ikke noget i vejen for at flytte (det kan i nogle tilfælde tage lidt af brodden af konflikterne), men det er ikke nok, hvis I skal blive sammen. Jeg vil anbefale noget par-terapi, men uanset hvad I præcist vælger, så skal I have arbejdet på jeres forhold og rammerne for det. Der er mange forskellige løsninger, og I kan garanteret finde en, som passer rigtig godt til jeres situation.

Hvis det ender med, at du vælger at afbryde forholdet (hvilket er helt reelt, og absolut noget du har både lov og ret til, uanset hvor gravid eller ikke-gravid du er), så kommer det med en håndfuld udfordringer. Men det lyder som om du har rigtig god støtte i dine forældre, og der er masser af enlige møde i alle aldre, som alle sammen klarer sig pisse godt, selvom det er hårdt (jeg har selv et enormt godt forbillede i min kusine, der blev enlig mor som 21-årig, og som jeg virkelig ser op til, når det kommer til at være mor på en god og rummelig måde). At det er problematisk at være enlig mor, er en holdning, som hører 1960'erne til.
Der er rigtig mange, som ønsker kernefamilien for deres børn (mig selv inklusive), men som skilsmissebarn ved jeg også bare alt for godt, at det er tusind gange bedre at vokse op med to forældre der ikke lever sammen, end at vokse op i et hjem, hvor der konstant er dårlig stemning.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
18.juni 2020 kl. 21:25
#5
Luk
Medlem siden 25-11-2014
2 startede debatter
1147 skrevne indlæg
  Online
18-06-2020 21:25
Luk
Medlem siden 25-11-2014
2 startede debatter
1147 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

en ting er i hvertfald sikkert . i skal lære at snakke sammen og kommunikere -min mand og jeg bruger gerne køreture til at snakke da man ikke lige kan smutte fra hinanden.  

uanset om i bliver sammen eller ej så har i mange år i skal samarbejde om det her lille barn . 

hvis i får lært at kommunikere og forventningsafstemme så kan i komme igennem og stå super stærkt på den anden side for så har i allerede  været igennem en stor rejse sammen. 

jeg blev gravid med min store ret tidligt i et forhold der ikke holdt og vi kører nu snart på 10. år med samarbejde om vores dreng . det er absolut ikke altid lykken men det går da. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

19.juni 2020 kl. 10:04
#6
Slettet bruger
19-06-2020 10:04
Godt skrevet
2

Hej med dig, 

Jeg ved ikke hvad du skal gøre, men jeg kan fortælle dig hvad jeg har gjort! 

Jeg bor alene med min datter nu og det er dét bedste valg jeg nogensinde har taget! 

Jeg er sammen med hendes far, men vi er ikke kærester, vi er meget gode og tætte venner udover at være forældre til det samme barn 😊 MEN jeg er boss i mit liv! Og dermed min datters.

Jeg gider simpelthen ikke dagligdags surhed og små diskussioner og det skal min datter ikke vokse op i. Det er min (vores) ønske at hun vokser op og tror på sig selv, tror på at man kan hvad man vil og at ingen familieform er "rigtig" - kvinder kan selv og mænd skal hverken passes, vardes op eller tage sig sammen og være mandige 💙 vi er som vi er med følelser der alle sammen er ok. 

Min datters far og jeg har det ret sjovt sammen nu, men vi kan sagtens blive uenige men ingen tager nogen for givet- vi værdsætter hinanden og hinandens selskab og tager så hjem hver for sig og glæder os til at ses igen💙 det trives vi alle tre godt i. Nu. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
19.juni 2020 kl. 11:26
#7
Luk
Medlem siden 20-09-2019
15 startede debatter
145 skrevne indlæg
  Online
19-06-2020 11:26
Luk
Medlem siden 20-09-2019
15 startede debatter
145 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Øv for en møgsituation :-( En ting er sikkert og det er at en baby kan være ret så hårdt for forholdet! Mig og min kæreste har været sammen i 4 år og det kan tælles på én hånd hvor mange gange vi har været oppe at skændes - FØR baby kom (vores søn er 6 uger). De seneste 6 uger har vi skændes flere gange end resten af vores forhold til sammen. Så hvis jeres forhold allerede er så hårdt nu bliver det i hvert fald ikke nemmere af at få en baby :-/ Derudover lyder det som om din kæreste slet ikke giver ligeså meget i forholdet som dig, hvilket kan være enormt opslidende og virkelig ramme ens selvværd. Hvis jeg var dig ville jeg komme ud af det forhold - det bliver næppe bedre. Jeg ville beholde barnet og forsøge at have en god dialog med faren og fokusere på barnets ve og vel fremover. Ønsker dig alt det bedste - det skal lige siges at mine forældre blev skilt da jeg var lille og har med et godt samarbejde gjort det rigtig nemt og rart for mig at være skilsmissebarn - det kan sagtens være det bedste for barnet. Et barn har meget mere brug for glade forældre, fremfor forældre som er sammen, men ikke har det godt.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
19.juni 2020 kl. 11:46
#8
Luk
Medlem siden 10-09-2011
92 startede debatter
2859 skrevne indlæg
  Online
19-06-2020 11:46
Luk
Medlem siden 10-09-2011
92 startede debatter
2859 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Åh ja. Mange fine input. Jeg kan bidrage med, at det er generelt, at mænd når forelskelsen bliver mindre (ved 6 mdr) heller ikke viser så meget nus/kærlighed og omsorg længere. I starten kan de ikke holde fingrene fra en men hos de fleste - se dig omkring - ændres det af tid... 

Men hvis det er noget der er værd at bygge på og som går over i kærlighed, ja så går det alligevel. Men man er nødt til at lære ovenstående, ellers kommer man aldrig kunne være i et længere forhold. 
Det betyder jo ikke, at der ikke skal være kram og ømhed - det skal der. Det vil bare blive mindre og det er svært at vænne sig til, hvis man ikke når til punktet samtidigt no

Alfa og omega er dog kommunikationen og en følelse af fælles grund. Udover kærlighed, er det meget vigtigt at man som familie har en fælles base af værdier. Kærlighedsfølelser kan svinge - så er det godt der er noget andet som bærer. Så måske kan det hjælpe dig at se på den del i stedet og få en anden følelse - af mere permanent kærlighed. Vil i det samme i forhold til hvor i skal bo, hvordan børn opdrages, antal osv. Det lyder ikke umiddelbart sådan - medmindre han er i panik pt og det er jo ikke usandsynligt. Men i skal kunne tale om det! 

Anmeld
Svar
Daisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Premature Baby tickers >
Godt skrevet
0
Daisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Maternity tickers Lilypie Premature Baby tickers >
19.juni 2020 kl. 11:50
#9
Luk
Medlem siden 06-03-2018
4 startede debatter
335 skrevne indlæg
Sidst online 19-06-2020
19-06-2020 11:50
Luk
Medlem siden 06-03-2018
4 startede debatter
335 skrevne indlæg
Sidst online 19-06-2020
Godt skrevet
0

Jeg kan sagtens tage fejl, men min første tanke er, at måske er I begge på vej ud af forholdet. For mig at se er I nødt til at tage en lang ærlig snak omkring jeres følelser og tanker - evt et forløb hos en parterapeut.

Tænker svarene så vil være mere tydelige for dig selv.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0

Slettet bruger

19.juni 2020 kl. 11:53
#10
Slettet bruger
19-06-2020 11:53
Godt skrevet
12

Hej

Jeg bryder mig heller ikke om aborter, når fosteret og moren er sund og rask. 

Men tænk dig rigtig godt om...du skal kunne samarbejde med ham de næste mange år. I skal lære at deles om fødselsdage, juleaftener, osv. I skal kunne tale sammen og blive enige om daginstitution, skole...alt! 

Og du skal ikke kun rumme ham, men også den/dem han finder sammen med, hvis I går fra hinanden. 

Det er sjældent en dans på roser, at være deleforældre. Hvis I allerede har issues nu...så bliver det nok heller ikke nemmere, når barnet er født 😕

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
12
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere