Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

bryder mig ikke om jordemoder

Denne tråd er låst
06.februar 2019 kl. 14:13
Luk
Medlem siden 07-10-2018
Sidst online 15-03-2019
06-02-2019 14:13
Luk
Medlem siden 07-10-2018
Sidst online 15-03-2019
Godt skrevet
5

Jeg har en bmi på 36. Min mand og jeg lever begge sundt og får vores daglige motion. Vi er midt i 20’erne. Vi har begge en hård baggrund, men er begge igang med en professionsbachelor og har mange gode lange snakke om hvordan vi vil være forældre. Vi er meget beviste om det hele, og har heller ikke kontakt til min familie. 

 

Sidste gang endte i hat og briller fordi jeg ikke måtte føde hvor jeg ville pga bmi. Det har jeg så fundet fred med. ALLIGEVEL, skaber hun problemer for os og af de to gange jeg har været til jordemoder har det endnu ikke været en god oplevelse! I dag vil hun have en sundhedsplejerske hjem til os inden fødslen for at “fange det i opløbet” - HVAD? Hvad vil du fange? Udover det skulle jeg begyndte at træne. Det ville hun på det kraftigste anbefale - tiltrods for at jeg går hver eneste dag til alt jeg skal, og er TRÆT når jeg kommer hjem. Er 21+. Jeg er så træt af hende, og jeg gider slet ikke til møder ved hende. Jeg føler hun gør os problematiske og sygeliggøre os uden grund, og vi er begge vokset op med den slags, så vi vil gerne have lov at føle os helt normale og være et normalt par der skal have et barn. 

Der må egentlig gerne komme en sundhedsplejerske hjem til os. Vi ryger ikke, drikker ikke, bor pænt og er godt igang med børneværelse. Men jeg bryder mig ikke om intentionen fra hendes side! kan man få en anden jordemoder??

Godt skrevet
5
06.februar 2019 kl. 19:40
#11
Luk
Medlem siden 24-11-2014
4 startede debatter
336 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 19:40
Luk
Medlem siden 24-11-2014
4 startede debatter
336 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

I vores kommune tilbydes alle gravide et besøg af SP før fødslen så man kan tale om fremtiden inden barnet kommer og man kan lære SP at kende inden. Jeg er andengangs og har fået tilbudt besøg for at tale om hvordan storebror kan hjælpes til at takle den omvæltning det er at få en lillesøster. Så her er det helt normalt at SP kigger forbi og siger hej og giver gode råd. Det er valgfrit, men jeg synes det er super fint at få tilbuddet. Så måske det bare er sådan et tilbud I også har fået, uden at der behøver at være mere i det. 

Ang skift af jordemoder så kan man godt det. I første graviditet skiftede jeg jordemoder da hun slet ikke forstod alvorligheden i når jeg bad om at tale om fødslen - så jeg endte med angstanfald og måtte skifte til et sensitivt forløb - skide irriterende når det kunne være taget i opløbet. Så hvis du ikke føler dig godt tilpas med din nuværende så synes jeg du skal få en anden. Det er vigtigt at man er tryg og har god kemi. 

Godt skrevet
1
06.februar 2019 kl. 19:49
#12
Luk
Medlem siden 14-11-2018
2 startede debatter
59 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 19:49
Luk
Medlem siden 14-11-2018
2 startede debatter
59 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
20

Selvfølgelig er det et hyggeligt kaffebesøg da det ikke lyder til at der er grund for at være ekstra bekymret! Men vi ved at når man har haft en hård opvækst, eller depression, angst, andre diagnoser ogl, at man er i forhæjet risiko for bla. efterfødselsreaktion eller at man kan have brug for lidt flere jdm/sp samtaler. At nogen er ekstra OBS, det er overhoved ikke negativt, det er kun en hjælp. At jordemoderen ikke særlig empatisk, og formidler tingene uhensigtsmæssigt, det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt.

 

 

 

Til TS. Ja du kan selvfølgelig skifte Jordmeoder. Skid hul i hende, i matchende bare ikke. Sådan er det bare. Jeg er selv jordemoder, så jeg ved udemærket godt at mine kollegaer og jeg ikke altid matcher med den gravide - og så er der heldigvis en anden som gør. Du må ikke se det som kritik at hun ønsker tidligt besøg af sp, det er udelukket af omsorg for jer, og iøvrigt noget ALLE burde tilbydes syntes jeg. Jeg kan virkelig se at især for første gangs forældre at det giver så meget tryghed at vide hvem som skal følge en resten af barslen når man har født. Du bliver ikke tilbudt det fordi man forventer du fejler eller mener du ikke er god nok, du bliver tilbudt det fordi du (heldigvis) kan tilbydes det pga din historik, men ønsker du det ikke, så sig nej. Men jeg ville selv tage imod, hvis det var mig. 😊

Du er velkommen til at skrive en pb hvis du ønsker svar på noget. 😊 Tillykke med graviditeten, nyd den sidste halvdel! 

Godt skrevet
20
06.februar 2019 kl. 19:52
#13
Luk
Medlem siden 11-02-2015
28 startede debatter
770 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 19:52
Luk
Medlem siden 11-02-2015
28 startede debatter
770 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
10

Jeg konmer også fra en belastet familie og har alle dage meldt klart ud også til SP. Hun synes blot jeg er en sej mønsterbryder ;) tror absolut ikke du har noget at frygte. 

MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
10
MinTicker.dk Ticker
06.februar 2019 kl. 19:59
#14
Luk
Medlem siden 30-05-2016
52 startede debatter
316 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 19:59
Luk
Medlem siden 30-05-2016
52 startede debatter
316 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Hej TS. 

Hvis der ikke er noget at bekymre sig om i hjemmet tror jeg ikke du skal frygte sådan et før fødsel besøg . En SP vil lynhurtigt se om forholdende er som de skal være - så efter hva du skriver , så lyder det jo sådan :) 

jeg tænker umiddelbart det er en stor fordel . Din jordermoder ser du få gange ( og sikkert ikke til din fødsel alligevel ) og efter din fødsel er hun fuldstændig UDE! Din SP vil derimod følge jer helt til dit barns skolestart . Det ville da være fedt allerede inden barnet er kommet at finde ud af, om du har kemi med hende . For hende kan du jo også “ skifte ud “ hvis kemien ikke er der og det kan være svært at finde overskuddet til det, efer du har født .. 

held og lykke

 

Godt skrevet
4
06.februar 2019 kl. 20:53
#15
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1226 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 20:53
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1226 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2
meli25 skrev :

Årha ja.. min største frygt.. 

ja, vi havde desværre posen helt åben da vi ikke følte behov for at skjule noget. At vi ikke har kontakt med min familie burde jo slet ikke have betydning.. ej hvor er jeg bare træt af det her. Hvordan stopper man det? Skal jeg sige både jm og sp fra?? Vil simpelthen ikke kigges over skulderen! 

Altså jeg vil lige starte med at sige, at jeg er ret sikker på det også var et tilbud til alle førstegangs i min tidligere kommune, så den del er sikkert ikke løgn når nu de andre siger det også findes i deres kommuner. Det der skurrer i mine ører er at hun har sagt at noget skal tages i opløbet, det må jo betyde at hun synes der er noget der skal arbejdes på. Hvilket jeg bestemt godt kan forstå gør dig mega utryg. Hvis jeg var dig ville jeg nok igen først og fremmest bede om at få en ny jm, og så vente og se om den nye jm også begynder at snakke om ekstra tid med sp på en måde der gør dig utryg. Hvis det så sker igen må du jo sige nej tak til sp. Og hvis du ikke skal følges tættere på hospitalet pga din BMI og de deraf følgende risici kan du jo også bare afmelde den nye jm. Begge dele er jo frivilligt, og ja, som udgangspunkt er de der for at hjælpe, men hvis der først er nogen der er bekymret, og som beder andre om at være ekstra obs på én, så kan det hurtigt komme til at føles som kontrol i stedet for, hvad det jo også vil være, for ingen vil jo være den der undlader at sikre sig at et barn har det godt. Jeg synes som sagt I skal undlade at fortælle om jeres opvækst hvis I ikke vil have ekstra hjælp. Må jeg spørge hvordan I kom ind på emnet dengang ved jm? Tænker at det jo er en ret privat sag, så det er da lidt uhøfligt hvis hun bare begyndte at udspørge jer 😅

Godt skrevet
2
06.februar 2019 kl. 21:07
#16
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2217 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 21:07
Luk
Medlem siden 26-12-2009
64 startede debatter
2217 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
20
meli25 skrev :

Jeg har svært ved at sætte mig ind i den tankegang. Jeg sidder der, med min mand. Rund ja, men også halvvejs i min graviditet- min første iøvrigt. Vi fortæller at vi spiser fuldkorn, går hver eneste dag og er mega afklarede med, at vi kommer fra det vi nu engang gør. Men jeg læser til sygeplejerske, min mand til socialrådgiver, så vi ved godt, hvordan vi vil være forældre. Det kan godt være vi har set nogle forkerte ting, men i kraft af den læringsprocess vi er igennem gennem udd, og alene det at vi har hinanden - vi føler ikke at der er behov for støtte. 

 

Jeg bliver så arrig, for jeg kommer dælme ikke for at hun skal tvivle på mig, hverken som person eller som kommende forældre, og jeg sidder jo ikke med gule tænder, fedtet hår og en smøg i kæften og beder om hende mening - jeg spørger til hvordan min datter har det. Jeg kan godt selv finde ud af at gå en tur, og gå til, fordi jeg ved det gavner mig. Men det gavner mig ikke at stå i et fitnesscenter. Niksen, jeg bliver ikke glad af det. Så hvorfor I ALVERDEN skal jeg så deroppe en time om dagen og blive træt af det??????? 

 

Hvis det er sådan det er at gå til jordemoder, så vil jeg sku ikke! Jeg troede det var for at snakke om vores kommende barn, mine bekymringer/følelser og ikke mindst min mand når han nu troligt tager med hver eneste gang. 

ØV! Jeg har brug for at reflektere over tingene med nogen når det kommer til at være gravid, med nogen der ved noget. Jeg har ikke brug for at sidde overfor en eller anden bedrevidende type som kun ser FEJL når vi gør alt hvad vi kan for at være gode nokbroken heart

No offence, men ingen ved hvordan de bliver som forældre. Ingen ved hvad barn de står med, så det har intet med jeres uddannelse og forhold at gøre. 

At du skal føde på et bestemt hospital, er da ikke jm skyld, men din egen i kva af at du er rund.

Jm skal informere om disse ting, og så vidt jeg har hørt er det normalt at jm holder en i ørene hvis man er overvægtig i og med der er mange risisi forbundet med det. 

At få besøg af sp før fødsel er standart i nogle kommune og et tilbud til nogen der kunne have brug for det (og hvis I har haft en svær barndom er det et helt relevant tilbud)

Og jm skal være kritisk, hun har skærpet underretningspligt så hun skal være sikker på at tingene er iorden, så jeg ville takke ja og vise samarbejdsvillighed istedet for bare at droppe det hele, det udstiller ikke dig bedre

Godt skrevet
20
06.februar 2019 kl. 21:13
#17
Luk
Medlem siden 13-10-2015
3 startede debatter
74 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 21:13
Luk
Medlem siden 13-10-2015
3 startede debatter
74 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
23

i forhold til sygehusvalg kan Man kan jo også vende den om og sige, hvor er det dog dejligt at der bliver passet på dig og dit ufødte barn, når nu du har et for højt BMI, og man ved det kan medføre risici.Generelt lyder det til, du skal finde ja-hatten lidt mere frem og tage imod den hjælp, der bliver tilbudt i stedet for at se det som negativt.

Godt skrevet
23
06.februar 2019 kl. 21:18
#18
Luk
Medlem siden 07-10-2018
14 startede debatter
129 skrevne indlæg
Sidst online 15-03-2019
06-02-2019 21:18
Luk
Medlem siden 07-10-2018
14 startede debatter
129 skrevne indlæg
Sidst online 15-03-2019
Godt skrevet
1

Men vi har vel bedre intentioner end det vi selv kommer fra?? Eller hvad???? 

Jeg har bestemt ikke skældt jm ud over at jeg skal føde på et andet hospital, men det overraskede mig og derfor var 1. jm samtale heller ikke super god. Læs hvad jeg skriver. 

Jeg er uenig. Hun kan tilbyde os det. Men at vi så siger nej, og hun presser på, er ikke ok. Hun har INGEN grund til bekymring, og derfor føler jeg at det her er forkert!!

Godt skrevet
1
06.februar 2019 kl. 21:29
#19
Luk
Medlem siden 07-10-2018
14 startede debatter
129 skrevne indlæg
Sidst online 15-03-2019
06-02-2019 21:29
Luk
Medlem siden 07-10-2018
14 startede debatter
129 skrevne indlæg
Sidst online 15-03-2019
Godt skrevet
1

Tak for alle jeres svar.. 

Sidder lidt med blandede følelser. Min mand og jeg kiggede på hinanden ret hurtigt efter jm samtale og blev enige om at den måde hun havde pakket tilbudet ind, var underligt. Som om vi skulle tage i mod. Hun sagde:” hvad nu hvis jeg siger, uden at lyve, at det er et tilbud for alle førstegangs?” Koblet sammen med den der “det skal tages i opløbet”... puuuh😔 føler bare slet ikke hun gør det for at hjælpe os, men fordi hun ikke tror på os. Jeg er fint tilfreds med at man holder øje med os (mig og baby) grundet bmi. Jeg er da kun interesseret i en god fødsel. Men jeg synes hun er dårlig til at acceptere at jeg er som jeg er. Jeg passer ikke ned i hendes kasse for perfekte gravide, og der stejler jeg bare. 

 

Vi kom ind på emnet ved at hun spurgte til vores netværk. Ingen kontakt til min familie, men vi har kontakt med min mands. Det er så det, der har udløst det her ekstra møde, som aldrig skulle være fundet sted😔😔

Godt skrevet
1
06.februar 2019 kl. 21:37
#20
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1226 skrevne indlæg
  Online
06-02-2019 21:37
Luk
Medlem siden 05-01-2018
10 startede debatter
1226 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
meli25 skrev :

Tak for alle jeres svar.. 

Sidder lidt med blandede følelser. Min mand og jeg kiggede på hinanden ret hurtigt efter jm samtale og blev enige om at den måde hun havde pakket tilbudet ind, var underligt. Som om vi skulle tage i mod. Hun sagde:” hvad nu hvis jeg siger, uden at lyve, at det er et tilbud for alle førstegangs?” Koblet sammen med den der “det skal tages i opløbet”... puuuh😔 føler bare slet ikke hun gør det for at hjælpe os, men fordi hun ikke tror på os. Jeg er fint tilfreds med at man holder øje med os (mig og baby) grundet bmi. Jeg er da kun interesseret i en god fødsel. Men jeg synes hun er dårlig til at acceptere at jeg er som jeg er. Jeg passer ikke ned i hendes kasse for perfekte gravide, og der stejler jeg bare. 

 

Vi kom ind på emnet ved at hun spurgte til vores netværk. Ingen kontakt til min familie, men vi har kontakt med min mands. Det er så det, der har udløst det her ekstra møde, som aldrig skulle være fundet sted😔😔

Men hvad siger din mand til det hele? Synes han også I skal væk fra den jm? 

Godt skrevet
0
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Forebyg skævt kranie med ergonomisk babypude fra Baby Cloud

Baby Cloud har lavet en revolutionerende babypude i et patenteret silikoneskum, der øger både sikkerheden, varmereguleringen og minimerer støvmider med 99% Læs mere

 

Kinesisk kalender - får du en dreng eller pige?

Kineserne gemmer på oldgammel visdom. Læs her hvordan du kan udregne kønnet på dit barn. Læs mere

 

Quiz: Er din fødsel gået i gang?

Din terminsdato nærmer sig med hastige skridt, og du begynder for alvor at glæde dig til din fødsel er gået i gang. Læs mere

 

9 absurde fødselkager til den store begivenhed

Man siger, at er en af de smukkeste øjeblikke i livet, er fødslen - men er der mon en grund til at gøre en fødselskage så grafisk? Læs mere

 

Hjertelyd - angelsound, scanning eller køkkenrulle?

Mange gravide ser frem til den dag, hvor de hører deres barns hjertelyd højlydt for første gang, det sker ved en af de første undersøgelser hos jordemoderen. Læs mere

 

Derfor sprækker dine brystvorter og de bedste tips til at overleve

Sprukne og ømme brystvorter kan ramme alle mødre, og være med til at gøre amningen smertefuld. Her er et par syndere, som kan forårsage sprukne brystvorter, og tips til at overleve. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Forebyg skævt kranie med ergonomisk babypude fra Baby Cloud

Baby Cloud har lavet en revolutionerende babypude i et patenteret silikoneskum, der øger både sikkerheden, varmereguleringen og minimerer støvmider med 99% Læs mere

 

Kinesisk kalender - får du en dreng eller pige?

Kineserne gemmer på oldgammel visdom. Læs her hvordan du kan udregne kønnet på dit barn. Læs mere

 

Quiz: Er din fødsel gået i gang?

Din terminsdato nærmer sig med hastige skridt, og du begynder for alvor at glæde dig til din fødsel er gået i gang. Læs mere

 

9 absurde fødselkager til den store begivenhed

Man siger, at er en af de smukkeste øjeblikke i livet, er fødslen - men er der mon en grund til at gøre en fødselskage så grafisk? Læs mere

 

Hjertelyd - angelsound, scanning eller køkkenrulle?

Mange gravide ser frem til den dag, hvor de hører deres barns hjertelyd højlydt for første gang, det sker ved en af de første undersøgelser hos jordemoderen. Læs mere

 

Derfor sprækker dine brystvorter og de bedste tips til at overleve

Sprukne og ømme brystvorter kan ramme alle mødre, og være med til at gøre amningen smertefuld. Her er et par syndere, som kan forårsage sprukne brystvorter, og tips til at overleve. Læs mere