Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Gravid og meget stor alders forskel

Slettet bruger

10.februar 2019 kl. 13:54
Slettet bruger
10-02-2019 13:54
Godt skrevet
0

Sagen er den at jeg er blevet kærester med den mest fantastiske mand. Vi har været sammen siden april, så ikke specielt længe. Det er det bedste forhold jeg nogensinde har været i og jeg elsker ham helt vildt højt. Sagen er bare den at han er 46 og jeg er 24. Så en ret stor aldersforskel på 22 år.. nu er jeg så gået hen og er blevet gravid, på ingen måder planlagt. Efter hvad jeg har kunnet regne mig frem til er jeg ca 5-6 uger henne. Men stadig et ønske barn. Vi har hele tiden vidst at vi Gerner vil have et barn sammen, bare ikke at det skulle være så hurtigt :) Og nu bliver jeg ligepludselig i tvivl. Ikke fordi jeg tvivler på ham eller vores forhold, men fordi jeg er bange for hvad omverdenen mener. 

Mine forældre er fx ikke særlig glad for vores forhold. Vi flyttede sammen i december og de har nægtet at komme på besøg, fordi de ikke vil anerkende vores forhold. Det er egentlig ikke fordi de ikke kan lide ham, for det kan de egentlig godt. Men de synes for at bruge deres egne ord, at det er klamt. Jeg har det dog rigtig godt med hans familie og har det også rigtig godt med hans drenge på 9 og 12. 

Jeg kan bare godt være bange for om folks meninger om vores forhold, vil komme til at gå udover vores barn. For jeg er egentlig sindssygt lykkelig over det, hvis bare jeg kan blive i min bobbel sammen med min kæreste. Men frygter bare omverdens reaktioner, når vi skal fortælle det.

I må meget gerne komme med jeres ærlige holdninger til det. For har egentlig brug for at vide hvad folk vil tænke om det

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
10.februar 2019 kl. 14:09
#1
Luk
Medlem siden 28-01-2015
35 startede debatter
1001 skrevne indlæg
  Online
10-02-2019 14:09
Luk
Medlem siden 28-01-2015
35 startede debatter
1001 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Her er der så kun 13 år imellem. Vi mødtes i slutningen af januar 2016 og i september samme år blev jeg gravid. Vi flyttede så også nærmest sammen da vi mødtes (længere historie)

I hvert fald synes jeg du skal prøve at glemme omverdenen. Det er dig og ham der er i Jeres forhold. Det er lettere sagt end gjort, og så også især fordi dine forældre er imod det. Men I må ikke træffe beslutninger pga hvad andre måske tænker og mener. Det der føles rigtig for Jeg, det er præcis det rigtige for Jer. 

Anmeld
Svar
Lilypie Maternity tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Godt skrevet
2
Lilypie Maternity tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
10.februar 2019 kl. 14:16
#2
Luk
Medlem siden 23-04-2017
5 startede debatter
2385 skrevne indlæg
  Online
10-02-2019 14:16
Luk
Medlem siden 23-04-2017
5 startede debatter
2385 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
2

Jeg har en god bekendt, hvis mand er 20 år ældre end hende. Det tænker jeg ikke noget dårligt om, for det er tydeligt, at det er det rigtige for hende. Kærlighed behøver ikke at have med alder at gøre.

Jeg kan godt forstå, hvis dine forældre er blevet overraskede, men jeg synes ikke, de kan være bekendt at kalde det "klamt", og jeg forstår ikke, at de ikke ønsker at få et godt forhold til ham.

 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
2
10.februar 2019 kl. 14:19
#3
Luk
Medlem siden 14-05-2018
13 startede debatter
214 skrevne indlæg
  Online
10-02-2019 14:19
Luk
Medlem siden 14-05-2018
13 startede debatter
214 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
5

Der er intet ulovligt i jeres forhold. I er begge voksne, myndige mennesker - så vælger I at være sammen skal I være ligeglade med andres mening. Det I gør er på ingen måde kriminelt, og jeg synes, at dine forældre overreagerer når de fortæller, at de ikke ønsker at besøge jer pga. aldersforskellen. Det er helt sikkert en kæmpe fejl.

Jeg må dog indrømme, at jeg godt forstår hvor de kommer fra. Din kæreste er næsten dobbelt så gammel som dig, og han var voksen, da du blev født. Det er en svær pille at sluge for dine forældre, og formentlig også din omgangskreds. Der findes mennesker, der synes, at det er lidt klamt, og de vil tænke, at han er gået på kuvøserov - og nogen vil også stille spørgsmålstegn ved hvad I kan have til fælles. 

Du bliver dog nødt til at beslutte dig for, hvor meget andres menneskers meninger betyder for dig. Når du spørger herinde, kan jeg forstå, at det bekymrer dig en del, og det giver mening: du har allerede halvt mistet dine forældre pga. dit forhold, og det kan tænkes, at flere falder fra. Omvendt kan det være, at de alle vender tilbage igen. Det kommer meget an på hvordan dit netværk er. Så spørgsmålet er egentlig, om du er villig til at risikere dit netværk.  

Min erfaring er, at forældre - og de fleste venner - vender tilbage igen. Mine forældre var ikke specielt begejstrede, da jeg fortalte, at jeg var gravid, men de elsker alligevel deres tre børnebørn og gør en stor indsats for at være en del af deres liv. Flere af mine venner fortalte også direkte, at det var lidt en kamel at sluge, da jeg annoncerede min tredje graviditet. De var lidt bange for at miste mig til bleer og søvnløse nætter. Det er helt reelt, og deres følelser er helt berettigede. Jeg fik altså barn nummer tre alligevel. 

Spørgsmålet er hvad DU vil. Jeg forstår godt hvis du vælger at blive - så skal du bare være klar over hvad det kan koste dig. Man betaler for alle sine valg. Jeg selv har en mindre vennekreds end før jeg fik børn, og efter jeg har fået mit tredje barn kommer det til at vare meget længe før jeg igen kan drikke cocktails i byen i små kjoler med mine veninder. Jeg har børn på 7 år, 3 år og 3 uger - og jeg kan knap nok holde tråden i en samtale, fordi der sker så meget konstant. Som sagt: alle valg koster. Du skal bare finde ud af, om du vil betale prisen. Det vil også koste dig noget at få en abort. 

Glem de andre lidt: hvad føles rigtigt for DIG?

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
10.februar 2019 kl. 14:24
#4
Luk
Medlem siden 19-11-2016
1 startede debatter
853 skrevne indlæg
  Online
10-02-2019 14:24
Luk
Medlem siden 19-11-2016
1 startede debatter
853 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
4

Åh hvor er det synd du går med den slags tanker, du bør være lykkelig i dit forhold og over at i sammen har skabt et kærlighedsbarn..

 

så længe du selv tænker over hvad andre mener vil andre have holdning til dit forhold, drop de tanker, hvis du elsker din kæreste, så er alle andres mening lige gyldig, det er dig og ham der skal dele liv, ikke alle andre.....

 

min kæreste  er i dag 56 år, han har to ægteskaber bag sig og har to voksne sønner, samt to bonus børn der kommer i vores hjem. 

Jeg er 40 år altså en aldersforskel på 16 år. Min kæreste var stadig gift da vi lærte hinanden at kende, og det gjorde at min far " ikke kunne lide" min kæreste, udelukkende fordi min far var af den overbevisning at gifte mænd aldrig går fra deres koner, og at jeg dermed bare ville være legetøj og ende med at blive såret. Mine svigerinder syntes det var klamt, pga aldersforskellen og en enkelt af mine 4 brødre syntes også at det var underligt at jeg kom med en mand ældre end ham ( 1 år ). Jeg fortalte min familie at de gerne måtte have disse holdninger, men at det nu en gang er den mand jeg elsker. Min mor har hele tiden vidst at jeg generelt er til ældremænd og hun kunne se min lykke. I dag er min kæreste en del af familien, accepteret på lige fod med alle andre, og ingen ser skævt til eller udtrykker negativitet, i forhold til vores kærlighed, forhold og kampen for at få børn.

Da vi for to et halvt år siden kunne præsenterer familien for et billede fra nakkefold scanning, var er lutter lykønskninger, da vores søn senere døde, tog familien del i vores sorg. Efterfølgende graviditeter har de igen glædet sig på vores vegne, og været triste når jeg har tabt graviditeten.

i dag er der ingen der ser skævt til eller på nogen måde udtrykker holdning om vores forhold og aldersforskel, ej heller at vi i en relativ høj alder forsøger at få børn, hverken venner, kollegaer, familie eller andre.

 

så glem dine tanker og din bekymring, hvis du oprigtigt elsker din kæreste, og mener at det er ham du vil, så gå med oprejst pande, og vis verden at han gør dig lykkelig. 

Held og lykke og tillykke med graviditeten. 

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
4
MinTicker.dk Ticker

Slettet bruger

10.februar 2019 kl. 14:32
#5
Slettet bruger
10-02-2019 14:32
Godt skrevet
1

Du skal lave vær med at tænke på hvad andre mener om jeres forhold. I er lykkelige og har det godt sammen og det er det som er vigtigste. Jeg er selv sammen med en 12 år ældre mand, vi fandt sammen da jeg var 19 og han var 31, og idag seks år efter venter vi vores første til maj.

Det var mest i vores vennekreds at vi begge mødte folk der var meget septiske omkring vores forhold; hvad skulle han med en der lige havde lært at gå, og hvad skulle jeg med en mand der nok var impotent, eller den mere klassiske, så skal du tidligt igang med at få børn. Det kan ikke undgås at folk kommentere på ens aldersforskel, det bedste er at ignorere det, folk har ret til deres mening, men deres mening skal ikke gå ind og dirigere hvordan du har lyst til at leve.

Selvfølgelig vil folk nok få et chok over at du allerede er blive gravid, men giv dem tid og lad dem sluge det. Deres reaktion ligger nok mere i at I ikke har været sammen i så lang tid end at jeres aldersforskel er stor. I forhold til dine forældre er det allerede et positivt tegn at de kan lide ham, men de havde nok ikke lige regnet med at du kom hjem, i en alder af 24, med en kæreste på 46 og to "papbørn", og det kan godt være at de aldrig vil vænne sig til tanken, men på et tidspunkt skal de nok acceptere det. Giv dem tid. 

Det tog også tid før min kæreste og jeg oplevede at folk begyndte at tie stille omkring vores aldersforskel. Det skete i takt med at det gik op for dem at vi altså havde planer om at det skulle være os, og at vi var virkelig lykkelige. Idag er det kun i forbindelse med at jeg møder nye folk, at jeg lige får en kommentar omkring det, men i stedet for at tage det til mig, griner jeg med dem. Havde en kollega der omtalte ham som bedstefar, og der jokede jeg ofte med ham om, at i det mindste så min kæreste yngre ud end ham. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1

Slettet bruger

10.februar 2019 kl. 14:49
#6
Slettet bruger
10-02-2019 14:49
Godt skrevet
1

Altså man kan gå fra hinanden efter kort tid, men det kan man squ også efter 10 år, så der er jo aldrig nogen sikkerhed i forhold til hvornår man får børn. Og jeg tænker, at hvis i gerne vil have børn sammen skal der nok heller ikke gå for lang tid, når han allerede er 46 år. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
10.februar 2019 kl. 15:22
#7
Luk
Medlem siden 16-05-2012
59 startede debatter
3310 skrevne indlæg
Sidst online 17-08-2019
10-02-2019 15:22
Luk
Medlem siden 16-05-2012
59 startede debatter
3310 skrevne indlæg
Sidst online 17-08-2019
Godt skrevet
5

Som de andre skriver, så er det jo kun dig og din kæreste der skal afgøre, om aldersforskellen er for stor eller ej. Når bare du har gjort det klart, hvad aldersforskellen reelt betyder, og du har gjort op med dig selv, at det kan du godt leve med, så skal ingen andre blande sig i det. Hvis jeg var i din situation, så ville jeg nok mest bekymre mig om, hvordan jeg ville tackle min mands alderdom, som jo unægteligt vil komme en del før din egen. Du skal være indstillet på, at du i en alder af 46 er sammen med en folkepensionist, og at du sandsynligvis stadig vil være erhvervsaktiv den dag din mand flytter på plejehjem. Når din pensionsalder kommer, (i en alder af 68 eller hvornår vores generation nu får lov til at gå på pension), så vil din mand med ret stor sandsynlighed ikke længere være iblandt os. Men det betyder ikke, at jeres forhold er forkert eller klamt eller noget som helst andet. Hvis I elsker hinanden, så skid hul i folks meninger og lev livet 😊

Anmeld
Svar
Lilypie Third Birthday tickers
Godt skrevet
5
Lilypie Third Birthday tickers

Slettet bruger

10.februar 2019 kl. 19:08
#8
Slettet bruger
10-02-2019 19:08
Godt skrevet
1

Nå ja jeg får lyst til at tilføje, at det jeg finder "klamt" er at dine forældre/venner føler sig berettiget til at kalde jeres forhold klamt. Hvis I er to voksne mennesker, der lever lykkeligt sammen og i øvrigt behandler hinanden respektfuldt bør venner og familie da bare være glade på jeres vegne. I hvert fald objektivt set, selvfølgelig er man som forældre nok tilbøjelige til at bekymre sig om sine børns fremtid og gå op i, om du nu i forelskelsesfasen har husket at tænke på dit og dat.

Men altså jeg har selv en mand, der er 12 år ældre end mig og vi har været sammen i tre år. Jeg ved ikke om det holder resten af hans liv (men det gør man jo aldrig, heller ikke når man er jævnaldrende eller hvis han havde været yngre end dig) men jeg prøver at tænke det sådan, at så længe vi er glade for at være sammen, så er vi sammen, hvis ikke må vi ændre noget eller gå hver til sit, det samme gælder for dig. Hvis du en dag ikke længere trives med aldersforskellen må du jo bryde med ham. Min situation er så dog lidt nemmere, da vi ingen børn har, det skal man selvfølgelig være klar over, at børn binder én lidt mere til hinanden også selv om man slår op eller bliver skilt. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1

Slettet bruger

10.februar 2019 kl. 22:52
#9
Slettet bruger
10-02-2019 22:52
Godt skrevet
1

Tusind tak for alle jeres svar. Det giver alligevel lidt ro. Tror bare at jeg synes at det er svært at mine forældre ikke vil acceptere vores forhold. Jeg har aldrig været lykkeligere, og føler at vi er fuldstændig perfekte for hinanden. Det føles bare rigtigt sammen med ham og jeg føler mig hjemme sammen med ham. Så der er ikke nogen tvivl om at vi skal have den her lille kærligheds bebs ❤️❤️

Er bare bange for at det vil gå udover vores baby at mine forældre har den holdning de har. Og ved ikke helt hvordan jeg skal håndtere det. For er så bange for deres reaktion når de får det af vide. Jeg ønsker også bare at baby får nogen tætte bedste forældre. Min kæreste er amerikansk og hans forældre bor i Florida og hhv 71 og 73, så det kommer jo ikke til at være dem der bliver de tætte bedste forældre, dem kommer vi jo kun til at Skype med og så besøge dem et par gange om året. Og hvis mine forældre skal være en del af mit og babys liv, så er de også nødt til at accepter min kæreste og hans børn. For nu er det altså os alle der hører sammen. Og mit barn skal ikke vokse op med bedsteforældre der ikke vil være sammen med deres far og søskende

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
11.februar 2019 kl. 08:56
#10
Luk
Medlem siden 14-05-2018
13 startede debatter
214 skrevne indlæg
  Online
11-02-2019 08:56
Luk
Medlem siden 14-05-2018
13 startede debatter
214 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
octoberbaby19 skrev :

Tusind tak for alle jeres svar. Det giver alligevel lidt ro. Tror bare at jeg synes at det er svært at mine forældre ikke vil acceptere vores forhold. Jeg har aldrig været lykkeligere, og føler at vi er fuldstændig perfekte for hinanden. Det føles bare rigtigt sammen med ham og jeg føler mig hjemme sammen med ham. Så der er ikke nogen tvivl om at vi skal have den her lille kærligheds bebs ❤️❤️

Er bare bange for at det vil gå udover vores baby at mine forældre har den holdning de har. Og ved ikke helt hvordan jeg skal håndtere det. For er så bange for deres reaktion når de får det af vide. Jeg ønsker også bare at baby får nogen tætte bedste forældre. Min kæreste er amerikansk og hans forældre bor i Florida og hhv 71 og 73, så det kommer jo ikke til at være dem der bliver de tætte bedste forældre, dem kommer vi jo kun til at Skype med og så besøge dem et par gange om året. Og hvis mine forældre skal være en del af mit og babys liv, så er de også nødt til at accepter min kæreste og hans børn. For nu er det altså os alle der hører sammen. Og mit barn skal ikke vokse op med bedsteforældre der ikke vil være sammen med deres far og søskende

Det er fint, at du har valgt. Tillykke med graviditeten! 

Mit råd er at vente med at afsløre graviditeten til efter nakkefoldscanningen. Skulle du ulykkeligvis abortere, er den mulige konflikt med dine forældre over graviditeten helt unødvendig. Desuden viser du - ved at vente til efter scanningen - at du HAR besluttet dig, og at det ikke kan gøres om. Som jeg tidligere skrev til dig, er min erfaring, at forældre skifter mening hen af vejen. Jeg tror ikke, at dine forældre har lyst til at gå glip af deres børnebørn. Det er mest sandsynligt, at de vil give udtryk for at glæde sig - og formentlig et godt stykke tid inden fødslen, omend den første reaktion på nyheden måske ikke bliver fuld af glæde. Det skal du være forberedt på og tage i stiv arm - vis dem dit overskud ved at give dem plads til at reagere. Store nyheder - også gode - skal lige fordøjes. 

Det er muligt, at de aldrig bliver helt glade for din kæreste, men så længe de opfører sig civiliseret over for ham - og ellers er søde ved børnene - er det måske den kamel, I skal sluge. Jeg ville nok finde mig i det for børnenes skyld. 

Endnu en gang tillykke!

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Forebyg skævt kranie med ergonomisk babypude fra Baby Cloud

Baby Cloud har lavet en revolutionerende babypude i et patenteret silikoneskum, der øger både sikkerheden, varmereguleringen og minimerer støvmider med 99% Læs mere

 

Kinesisk kalender - får du en dreng eller pige?

Kineserne gemmer på oldgammel visdom. Læs her hvordan du kan udregne kønnet på dit barn. Læs mere

 

Quiz: Er din fødsel gået i gang?

Din terminsdato nærmer sig med hastige skridt, og du begynder for alvor at glæde dig til din fødsel er gået i gang. Læs mere

 

9 absurde fødselkager til den store begivenhed

Man siger, at er en af de smukkeste øjeblikke i livet, er fødslen - men er der mon en grund til at gøre en fødselskage så grafisk? Læs mere

 

Hjertelyd - angelsound, scanning eller køkkenrulle?

Mange gravide ser frem til den dag, hvor de hører deres barns hjertelyd højlydt for første gang, det sker ved en af de første undersøgelser hos jordemoderen. Læs mere

 

Derfor sprækker dine brystvorter og de bedste tips til at overleve

Sprukne og ømme brystvorter kan ramme alle mødre, og være med til at gøre amningen smertefuld. Her er et par syndere, som kan forårsage sprukne brystvorter, og tips til at overleve. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

ANNONCE
 

Forebyg skævt kranie med ergonomisk babypude fra Baby Cloud

Baby Cloud har lavet en revolutionerende babypude i et patenteret silikoneskum, der øger både sikkerheden, varmereguleringen og minimerer støvmider med 99% Læs mere

 

Kinesisk kalender - får du en dreng eller pige?

Kineserne gemmer på oldgammel visdom. Læs her hvordan du kan udregne kønnet på dit barn. Læs mere

 

Quiz: Er din fødsel gået i gang?

Din terminsdato nærmer sig med hastige skridt, og du begynder for alvor at glæde dig til din fødsel er gået i gang. Læs mere

 

9 absurde fødselkager til den store begivenhed

Man siger, at er en af de smukkeste øjeblikke i livet, er fødslen - men er der mon en grund til at gøre en fødselskage så grafisk? Læs mere

 

Hjertelyd - angelsound, scanning eller køkkenrulle?

Mange gravide ser frem til den dag, hvor de hører deres barns hjertelyd højlydt for første gang, det sker ved en af de første undersøgelser hos jordemoderen. Læs mere

 

Derfor sprækker dine brystvorter og de bedste tips til at overleve

Sprukne og ømme brystvorter kan ramme alle mødre, og være med til at gøre amningen smertefuld. Her er et par syndere, som kan forårsage sprukne brystvorter, og tips til at overleve. Læs mere