Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Gravid eks-bulimiker - andre?

27.januar 2013 kl. 10:51
Luk
Medlem siden 05-01-2012
  Online
27-01-2013 10:51
Luk
Medlem siden 05-01-2012
  Online
Godt skrevet
0

Hej folkens

 

Har lige brug for at dele nogle tanker, og håber meget at andre også kan komme på banen, så jeg kan se jeg ikke er den eneste. Jeg ved godt at det for nogle er helt uforståeligt, og håber at I vil lade være med at komme med fordømmende og negative kommentarer.

Synes lige nu, at det er så sindsygt hårdt at se min mave vokse, slet ikke at have styr på min krop. Går konstant med angst i kroppen for at tage mere på, og får det fysisk dårligt når jeg ser billeder af højgravide ved tanken om at det er mig selv om 4 mdr. Min kostplan bliver fulgt til punkt og prikke, og gør den ikke så er min dag ødelagt. Har desværre haft et par overspisninger med efterfølgende opkast, for første gang i 1½-2 år. Min bulimi har ellers været i ro de sidste par år, ja jeg vil gå så langt som til at sige at jeg var fuldstændig rask.

Så blev jeg gravid - med kvalme de første 12 uger, og jeg spiste bare de ting, jeg havde lyst til - uden skrupler, og tog derfor hurtigt 4 kg på. Da jeg fandt ud af det til første jordemoderkonsultation (uge 13) begyndte min verden at ramle sammen. Jeg begyndte at spise restriktivt, motionere mere, men uden at underdrive kostindtaget eller overdrive motionen. Jeg kan jo sagtens også være fornuftig, og jeg ved at mit barn skal have ordentlige ting og at jeg ikke må overanstrenge mig. Jeg tabte mig hurtigt 2 kg, men indenfor de sidste par uger er vægten stedet 1 kg igen, dvs +3 fra startvægten (som i forvejen var 2 kg højere end min normalvægt pga lidt for meget trøstespisning).dvs jeg i alt vejer 5 kg mere end min rigtige normalvægt - og det kan selvfølgelig ses. Jeg fatter det jo ikke, for med det jeg spiser nu ville jeg inden graviditeten have en vægt jeg kunne være tilfreds med. Og så stor er min mave altså ikke endnu...

Jeg går til jordemoder hos "team for sårbare gravide", så der bliver holdt øje med mig og snakket om de her ting - men lige nu er der 6 uger til næste gang, og jeg har ikke andre at snakke med det om. Har prøvet så småt at snakke med kæresten om det, men jeg kan mærke at han lukker af overfor det, synes jeg er åndsvag - og selvfølgelig ved jeg, at han er bange for at jeg skal blive syg igen. Det var jo også utrolig hårdt for ham dengang.

Lige nu fylder det her så meget, at jeg er på randen til at tude i tide og utide og kan slet ikke holde ud at se mig i spejlet. jeg haaaaader når min familie sige "NUU kan man da rigtig se du er gravid", bliver så nedtrykt. Men synes samtidig ikke jeg vil belemre dem med dumme tanker, og har ikke lyst til at de skal se, at det ikke bare går super med det hele.

 

undskyld det blev lidt langt, håber nogle også vil dele deres tanker.

 

 

 

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
0
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
21.januar 2020 kl. 20:00
#21
Luk
Medlem siden 30-03-2016
12 startede debatter
325 skrevne indlæg
  Online
21-01-2020 20:00
Luk
Medlem siden 30-03-2016
12 startede debatter
325 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg har også været syg under nogle af mine graviditeter og imens jeg havde små børn. Jeg kommer nok aldrig til at tilgive mig selv for det. Jeg var også meget syg og valgte at blive indlagt tilsidst på anoreksiklinikken men det tog mange år, at få det rigtig godt. Den uro jeg havde i kroppen. Det manglende nærvær. Den fokus på mad, toiletter og det anstrengte forhold min mand og jeg havde. De gange jeg besvimede foran dem, jeg havde en fedtprocent under 1 og energien var ikke optimal. Jeg kunne være faldet om foran børnene med en for lav kalium og have været død foran dem. Og så har man det jo oprigtigt heller ikke godt.
Da mine børn kom fik jeg så meget mere at leve for (de 3 ældste er meget store nu) og ja, det gjorde at jeg ikke gav op - men de skulle jo gerne ikke have mærket jeg overhovedet havde de overvejelser. Jeg er heldig de alle har et godt forhold til mad idag og ikke er påvirket den dag idag. Jeg var på lukket psyk, åben psyk, og diverse andre steder. Og mit udseende og tilstand var ikke som en mors skulle være. Men udover at få mere at leve for blev jeg også meget presset. Når man har en sf er det også en selvværd og andre problemer der ligger bag, og dem bør man efter min mening have bearbejdet først. Dette virker så forfærdelig dobbeltmoralsk af mig, men jeg var blind dengang. Bildte mig selv ind det var ok og de ikke mærkede til det. Løgn. Med mine sidste unger har jeg haft hyperemesis og var jeg ikke kommet mig 100 % havde det været en kæmpe trigger til at blive syg igen pga alle de opkastninger og derudover vægtøgningen osv. De har været rigtig krævende mine nye små unger med kolik, reflux og diverse andre ting som har givet mig minus søvnmangel - havde det været de børn jeg havde haft dengang var mine overspisninger blevet fuldstændig ukontrollabel pga man spiser for energi og holde sig vågen og har brug for maden, men jeg kastede alt op.

Jeg siger det ikke i en dårlig mening, men gør dig selv og dine kommende børn en tjeneste og forsøg at blive ordentlig rask først.

Samtidig tror jeg heller ikke man behøver være den ultimative skodmor. Så andre skal ikke tage det som en kritik af at de ikke har været gode nok som mor hvis de har bulimi. Det kan man sikkert godt være. Jeg kunne bare ikke. Og jeg ville gerne være skånet for min dårlige sam over min fortid men også over alle de forfærdelige år med sygdommen og årsagen til den, som jeg havde haft mere energi til at bearbejde havde jeg kun været mig. Jeg er opmærksom på jeg var dødelig syg og har været en af de mest ekstreme anoreksiklinikken har kendt til, så mit grundlag for min holdning er også min egen erfaring.

jeg ved godt jeg ikke svarer på spørgsmålet om det har været let for mig at blive gravid med et så lavt BMI og bulimi, men jeg synes ikke det er relevant - det er relevant og forsøge at stoppe bulimien og derved/efter blive gravid, hvis man har problemer.

sender knus 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
21.januar 2020 kl. 20:02
#22
Luk
Medlem siden 30-03-2016
12 startede debatter
325 skrevne indlæg
  Online
21-01-2020 20:02
Luk
Medlem siden 30-03-2016
12 startede debatter
325 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Ps du ønsker virkelig også at glæde dig over den voksende mave (og kan "overskue" kroppen efter fødslen) og ikke at gå og være ked af det over det. At være gravid og gro et liv skal helst være en dejlig oplevelse (når man ser bort fra skavankerne der kan komme). Du fortjener have det godt.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
21.januar 2020 kl. 20:16
#23
Luk
Medlem siden 05-01-2012
11 startede debatter
141 skrevne indlæg
  Online
21-01-2020 20:16
Luk
Medlem siden 05-01-2012
11 startede debatter
141 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
Mille0029 skrev :
Vadefugl skrev :

Tråden er gammel ja, men emnet jo stadig aktuelt.

 

Jeg mener ikke at man skal sætte dit liv på pause (og lade være med at prøve at få barn) fordi man er syg. Der er jo ingen garanti for, at man nogensinde bliver rask. Derudover kan moderskabet være med til at sætte nogle ting i perspektiv for én og være med til at trække én i en rigtig retning. Ja det kan også provokere forstyrrelsen værre. For mit vedkommende er det først her efter mit nr tre barn at jeg er rask - jeg var meget syg med nr to både i graviditet og et år efter. Tilgengæld er der i hvertfald i Aarhus meget hjælp at få, når man er gravid med spiseforstyrrelse, og jeg kom ind i et super godt behandlingsforløb, som jeg tror har været medvirkende til, at jeg er rask i dag. 

Til spørgsmålet om kost, så ja det kan da nok godt have indflydelse. Et stabilt blodsukker har i hvertfald noget at sige. Så hvis du har bulimi og overspisninger, så kunne det måske have noget at sige. 

Held og lykke, håber der snart er gevinst! 

 

Mange tak for din mere opmuntrende besked :-)

Havde du overspisningshandlinger med opkast op til eller i starten af begge dine graviditeter?

 

Ja jeg havde overspisninger ved de første to. Men ved alle tre graviditeter har jeg fået metformin (har pcos) til at stabilisere blodsukker = mere normal hormonbalance. 

Jeg blev dog først gravid med nr to, da jeg også virkelig tog mig sammen med kosten og spise regelmæssigt og uden overspisninger. Ved selvfølgelig ikke om det var det der gjorde udslaget, men tror i bund og grund at det har noget at sige at kroppen er bedre i balance :) Det påvirker jo også kroppen med mange opkastninger, jeg var i hvertfald selv meget mærket af dem efterfølgende fysisk. 

Husk når du forhåbentlig snart bliver gravid at der om muligt er hjælp at hente eksempelvis ved at komme i et sårbar-team ved jordemoder. Ved ikke om der er i alle kommuner, men i Aarhus er der i hvertfald. 

 

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
0
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

Information om Coronavirus/Covid-19 og graviditet

Har du lige fundet ud af at du er gravid eller tæt på fødsel så har du sikkert allerede haft en masse bekymringer i forbindelse med Coronavirus. Læs mere

 

Infektionsmedicinsk afdeling søger børn i alderen 12-23 måneder til vaccineforsøg

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et vaccineforsøg. Læs mere

 

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter. Læs mere

ANNONCE
 

Mist aldrig en sut igen med Navnesutten <3 Psst.. de giver 10% på sutter

De fleste kender til det problem, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Løsning har Navnesutten og dermed mindsket risikoen for at dit barns sutter havner et forkert sted. Læs mere

 

Hvor havner dit barn, hvis du pludselig dør?

Kun et fåtal af os tør tænke tanken til ende. Endnu færre er klar over, at vi selv kan påvirke fremtiden for vores børn. Læs mere

 

Hvordan får gravide gode motionsvaner?

De fleste er klar over, at motion er godt for vores fysiske sundhed. Der er en række fordele ved at dyrke fysisk aktivitet. Det gælder også for gravide. Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

Information om Coronavirus/Covid-19 og graviditet

Har du lige fundet ud af at du er gravid eller tæt på fødsel så har du sikkert allerede haft en masse bekymringer i forbindelse med Coronavirus. Læs mere

 

Infektionsmedicinsk afdeling søger børn i alderen 12-23 måneder til vaccineforsøg

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et vaccineforsøg. Læs mere

 

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter. Læs mere

ANNONCE
 

Mist aldrig en sut igen med Navnesutten <3 Psst.. de giver 10% på sutter

De fleste kender til det problem, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Løsning har Navnesutten og dermed mindsket risikoen for at dit barns sutter havner et forkert sted. Læs mere

 

Hvor havner dit barn, hvis du pludselig dør?

Kun et fåtal af os tør tænke tanken til ende. Endnu færre er klar over, at vi selv kan påvirke fremtiden for vores børn. Læs mere

 

Hvordan får gravide gode motionsvaner?

De fleste er klar over, at motion er godt for vores fysiske sundhed. Der er en række fordele ved at dyrke fysisk aktivitet. Det gælder også for gravide. Læs mere