Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

IUGR baby, 40% for lille - Truds historie

20.november 2019 kl. 22:39
Luk
Medlem siden 31-05-2013
  Online
20-11-2019 22:39
Luk
Medlem siden 31-05-2013
  Online
Godt skrevet
40

Idag er det præcis 1 år siden at vi på egen hånd erfarede at en misdannelsesscanning ikke altid er en hygge-scanning, og 1 år siden vi valgte Trud til ❤
Det er også 1 år siden jeg begyndte at søge nettet tyndt for at finde de positive historier der kunne ligne vores lidt, det var svært at finde så mange ❤ Nu skriver jeg derfor Truds historie her, så andre der søger nettet tyndt måske kan læse den hvis de har lyst, men det bliver nok lidt langt...

Truds historie starter faktisk allerede længe før jeg blev gravid med hende. Med til historien hører at jeg 15. Marts 2018 fødte et dødt foster i uge 16 af min graviditet, Flaske (som storebror har navngivet ham), var fin og de kunne ikke se noget galt med ham, andet end at han var lille af sin alder at være. Det tog os over 1 år at blive gravide med flaske, så vi besluttede med det samme bare at håbe på en hurtig graviditet næste gang. 

Heldigvis er vi så heldige at jeg allerede i slutningen af juli måned igen står med en positiv graviditetstest! Denne gang bliver vi fulgt lidt tættere og får tilbudt ekstra tryghedsscanninger i starten af graviditeten ❤ Alt ser fint ud, også til den tidlige md scanning vi er blevet tilbudt i uge 16 af graviditeten, hvor hun dog skønnes til den lille side, men "der skal jo også kun en lille bitte fejlmåling til fra min side før scanningen viser helt forkert størrelse" som den søde scanningsdame siger. Vi gik derfra lettede, glade og spændte.

Derfor går vi også ind til md-scanningen en måneds tid senere, d. 20. Nov. med en forventning om en lille hygge-scanning hvor de kunne be- eller afkræfte det spinkle gæt på en pige vi fik i uge 16.
Sådan ender det dog ikke.

Jeg bliver scannet og alt ser fint ud! Fine hjernestrukturer, fint hjerte osv osv. men hendes størrelse er alt for lille, så vi skal komme igen et par dage efter og scannes af lægen på afdelingen.
Det var meningen at jeg skulle på arbejde efter scanningen, men på vej derhen bryder jeg helt sammen i bilen, og det ender med at jeg tager op og sygemelder mig i stedet for at arbejde.

Vi kommer så efter et par dage tilbage til vores næste scanning, og lægen bekræfter det den første scannør fandt, det er en pige, alt ser godt ud, men hun er lille, meget lille. Trud ligger 38% under gennemsnittet.

Lægen fortæller os derfor, at hun anbefaler at vi søger om sen abort. Hun siger fosteret formentlig selv vil dø inden længe når det er så meget for lille, og at hvis hun  ikke skulle dø under graviditeten skulle vi forvente at få et multihandikappet barn, fordi hun så ville komme alt alt for tidligt og umuligt ville kunne klarer dette uden mén. 

Min kæreste og jeg får noget tid selv, men bliver hurtige enige om at vi ikke kan fravælge vores barn bare fordi hun er lille, at vi ville skulle bruge en reel "fejl" før vi ville kunne sige farvel. Lægen mener det er en ret reel ting at fejle og sikre sig igen at vi ved at vi dermed aktivt vælger at få et multihandikappet barn. Hun siger vi som minimum bør få foretaget en fostervandsprøve. Den siger vi pænt Ja tak til. 

Svaret på prøven viser at der ikke er fundet noget der tyder på vores datter fejler noget. 

Lægen fra vores sygehus sender os ind til en enkelt scanning på Rigshospitalet så de også kan scanne mig, da det er her de er bedst til for små og for tidligt fødte! 

Her er de lidt mere positive. Hun er stadig for lille, på denne måling ca 37%, men lægen der scanner mig kan se at navlesnoren er for lang og for snoet, og at moderkagen har et sted hvor den er for tyk. Hun siger det betyder de nu har en mulig forklaring på vores piges meget lille størrelse, og derfor er en smule mindre bekymret, men at vi stadig skal være forberedt på at hun formentlig kommer meget for tidligt og ender med nogle handikap når hun kommer. 

Herfra bliver vi fulgt med scanninger ca hver 14 dag på vores egen fødeafdeling. Hendes størrelse svinger mellem 36 og 41% for lille, den ene scanning viser tegn på brain sparing, den næste gør ikke, så er hendes hoved for lille i forhold til kroppen, næste scanning passer hovedet til kroppen, scanningen efter er hovedet for stort og så passer det igen. Hver gang der er en scanning ved vi det kan være den scanning hvor de siger "nu er hendes navlestrengsflows for dårlige og hun bliver taget ud i morgen".

Vi har i processen mange delmål, uge 24 (kan teoretisk overleve), 500 gram (bedre overlevelsesmulighed), uge 28 (meget for tidligt født fremfor ekstrem for tidligt født), 1000 gram (bedre overlevelsesmuligheder), 1500 gram  uge 32 (kun for tidligt født) 2000 gram (Vi kan med sikkerhed få hende på vores eget hospital så lillepigen og jeg ikke er så langt fra far og storebror i hverdagen). 

Den dårlige scanning kommer ikke, alle flows bliver ved med at være gode! Hun er lille, men følger sine egne kurver og vokser fint efter dem.

De 2 kg når vi aldrig, for d. 5. Marts 2019, hvor jeg er 36+1 får jeg mit kejsersnit. Pga hendes størrelse vurderer de at det er for farligt for hende hvis jeg skulle føde selv. Egentlig ville de først have haft hende ud ugen efter, men den dag skulle neonatal lægerne på kursus, og de vil gerne være til stede når hun kommer til verden, da vi stadig ikke ved hvad vi skal forvente når hun kommer ud. 

Kejsersnittet var ikke fantastisk, alt gik fint nok, men jeg havde en fantastisk fødsel med storebror, og jeg forstod fuldstændig hvad min krop ville have mig til da jeg fødte flaske, så det med at ligge uden at kunne mærke sin krop imens andre hiver baby ud er jeg ikke fan af! Men ud kom hun, og idet hendes hoved er frit fra maven stikker hun i det skønneste lille vræl! Både min kæreste og jeg fælder en tåre. Så tager neonatal sygeplejersker og læger sig af Trud, Men alt tyder godt, så jeg får lige lov til at se hende i hvad der føles som sekunder men måske var et minut eller to, før de tager hende og far med på neonatal afdelingen og jeg bliver lappet sammen og kørt på opvågningen alene. 

Efter en-to timer kommer jeg ned til Trud og far og kan med selvsyn se at hun er så fin og selv trækker vejret og det hele! Den fineste lille pige! 43 cm og 1878 gram, og uden brug for hjælp til andet end at spise ❤

Allerede efter "fødslen" kunne de se at ca 1/4 af moderkagen iknr har været i funktion, og at hun derfor ikke har fået mad nok inde i maven, hvilket forklare hendes størrelse. Personligt tror jeg også det er forklaringen på at hun fra dag 1 har været usandsynlig gnaven og sur når hun har været det mindste sulten. Både de første mange uger hvor hun fik sonde og spiste mere end hun burde ifølge hendes størrelse, men også i dag hvor hun spiser rugbrød og ærter og alt andet hun kan komme i nærheden af med sine små fingre. Men når hun ikke er sulten er hun den gladeste, skønneste og sejeste pige! Hun er nu 8 1/2 mdr gammel og kravler og rejser sig op ad alting! Hun er stadig en lille pige i str 68, men handikaps har vi ikke opdaget endnu.

Dage som idag, 1 år efter vi valgte at lade hende få chancen for et liv er jeg både taknemmelig og glad, og frustreret og sur! Taknemmelig fordi vi har vores lille pige. Sur fordi lægen på barselsafsnittet i den grad opfordrede os til en abort, og hvor mange babyer blev så ikke valgt til???

Anmeld
Svar
d. 11/12-13 fødte jeg Troels ved en drømmefødsel d. 15/03-18 blev flaske født i uge 16 d. 05/03-19 kom Trud til verden ved kejsersnit
Godt skrevet
40
d. 11/12-13 fødte jeg Troels ved en drømmefødsel d. 15/03-18 blev flaske født i uge 16 d. 05/03-19 kom Trud til verden ved kejsersnit
24.november 2019 kl. 01:10
#21
Luk
Medlem siden 31-05-2013
2 startede debatter
99 skrevne indlæg
  Online
24-11-2019 01:10
Luk
Medlem siden 31-05-2013
2 startede debatter
99 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
Nordsjælland skrev :

Lille pigen hev sin sonde ud i morges, så vi måtte selvfølgelig forbi neonatal i formiddags. Her blev vi modtaget af en af vores THO sygeplejersker, der foreslog, at vi ventede med at lægge en ny sonde for at se, om hun ikke snart kan undvære den. 

Så nu kører vi uden ❤️ Hun blev kontrolvejet, så vi har et rent udgangspunkt til tirsdag, hvor vi skal døgnindlægges i forbindelse med vaccination. Vi er meget spændte på, om vi nu lige om lidt forhåbentlig bliver udskrevet 😍 Synes også vi snart har taget vores del af hospitalsvæsenets tid ❤️

Hun vejede i øvrigt 3360 g her til formiddag ❤️

Jeg krydser virkelig fingre for jer! 🤞🤞❤

Anmeld
Svar
d. 11/12-13 fødte jeg Troels ved en drømmefødsel d. 15/03-18 blev flaske født i uge 16 d. 05/03-19 kom Trud til verden ved kejsersnit
Godt skrevet
1
d. 11/12-13 fødte jeg Troels ved en drømmefødsel d. 15/03-18 blev flaske født i uge 16 d. 05/03-19 kom Trud til verden ved kejsersnit
24.november 2019 kl. 01:15
#22
Luk
Medlem siden 31-05-2013
2 startede debatter
99 skrevne indlæg
  Online
24-11-2019 01:15
Luk
Medlem siden 31-05-2013
2 startede debatter
99 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
Karofine skrev :

Hej. Jeg fødte i 2014 en iugr baby på -38%. Vi blev fulgt tæt fra ca uge 30. Jeg endte med at få lov til at føde vaginalt i uge 38+1. Han vejede 2070 g. Moderkagen så ikke god ud, så vi gætter på at det var årsagen.

Idag er han 5 år (snart 6), klog, kreativ, motorisk dygtig, musikalsk og alt muligt andet...

Det er rigtig dejligt at du deler din historie. Man har virkelig brug for at læse den slags historier når man venter et meget lille barn.

Jeg har også været glad for at være med i Facebook gruppen IUGR Support Group. Måske kunne der være basis for at oprette en dansk Facebook gruppe hvor folk kan dele deres historier...

Mange tak for dit svar ❤ Hvor er det skønt din søn klarer sig så fint uden mén idag ❤

Det kunne sagtens være en idé med en Facebook-gruppe, men selv tænker jeg ikke jeg ville være medlem længere, selvom det kunne have været rart under graviditen ❤

Anmeld
Svar
d. 11/12-13 fødte jeg Troels ved en drømmefødsel d. 15/03-18 blev flaske født i uge 16 d. 05/03-19 kom Trud til verden ved kejsersnit
Godt skrevet
0
d. 11/12-13 fødte jeg Troels ved en drømmefødsel d. 15/03-18 blev flaske født i uge 16 d. 05/03-19 kom Trud til verden ved kejsersnit
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

 

5 nyttige råd: Nytårsaften med baby

Nytårsaften kommer med traditioner, fest, farver og fyrværkeri. Men hvad gør man pludselig når man står med sit første barn og skal fejre nytår og hvordan skal man forholde sig? Vi har samlet nogle gode råd til hvordan I måske kan gøre det nemmere for jeres lille nye baby, at gå nytårsaften i møde. Læs mere

ANNONCE
 

Klatretårne forbedrer motorikken hos børn

Et klatretårn kan være et enkelt og effektiv køb, der kan bidrage til forbedring af dit barns motoriske evner og stimulere dets motorik. Læs mere

ANNONCE
 

Giv legen frit spil med det perfekte legetårn

Som forældre kan det være svært at få børnene ud og lege i haven, da mange børn i dag bruger flere timer foran en telefon, tablet eller en computerskærm. Et legetårn med en gynge til haven, kan være det perfekte værn til at få dit eller dine børn ud og lege i jeres have. Læs mere

 

Jul på Min-Mave.dk

Julen nærmere sig med hastige skridt og måske har julestressen allerede meldt sin ankomst i det lille hjem. Her på Min-Mave spreder vi intet andet end jule hyggemed fede præmier som du kan finde, sjove juleaktiviteter og de bedste juleopskrifter til gravide og babyer. Hver søndag i hele julen udlodder vi fede præmier til én heldig vinder og man deltager ved at følge med i vores breve. Læs mere

 
ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere