Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

utraditionelt forhold men baby ?? vi bor ikke samm

11.september 2020 kl. 19:16
Luk
Medlem siden 03-10-2010
  Online
11-09-2020 19:16
Luk
Medlem siden 03-10-2010
  Online
Godt skrevet
3

Hejsa ladys:)

Jeg har virkelig brug for et ærligt og kærligt råd / mening:)

Nu til sagen , jeg har 3 børn fra tidligere forhold mellem alderen 4 til 10 år.. som har bopæl ved mig med samværs ordning der fungere okay ..

Jeg har gennem 2 +år været sammen med min nuværende kæreste . Vi har et stærkt og sundt forhold.  Slf kan vi være uenige hist og her .

Han har også 2 børn fra tidligere forhold hvor han er bopæls forældre .. Vi har hvert vores hjem og ses i det omfang vi kan uden børn og i det omfang vi lyster med vores børn.  Nogen dage fungere det godt med børnene samlet og andre dage er jeg ved at blive idiot når alle er samlet..   Vi har valgt at vi ikke skal bo sammen på nuværende tidspunkt for at værne om det gode forhold vi nu har og for ikke at tvinge vores børn i en traditionel sammenbragt familie , hvor man ikke helt har det samme puste rum længere.  Og det trives vi med alle sammen lige nu ..

Men men men.  Vi har helt enige om da vi mødtes at vi ikke skulle have børn sammen ,da vi havde rigeligt af den størrelse (5 stk samletset), men nu er lysten til et fælles barn alligevel meldt sig som en våd karklud i 5 øren,  som i virkelig .. vi snakker næsten ikke om andet efterhånden:) 

Anyhow . Hvad tænker I om ideen om at få et fælles barn, men stadig bo hver for sig? Og ses som vi gør nu ?  Også evt først flytte sammen om et par år 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
3
11.september 2020 kl. 19:34
#1
Luk
Medlem siden 21-03-2018
1 startede debatter
78 skrevne indlæg
  Online
11-09-2020 19:34
Luk
Medlem siden 21-03-2018
1 startede debatter
78 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
11

Som udgangspunkt så synes jeg altid, at man skal gøre det der føles rigtigt. Jeg er sikker på, at mange mener, at det er langt fra optimalt at få et barn, der fra start skal leve mellem to hjem. Jeres barn vil jo ikke blive et skilsmissebarn, men på nogle punkter vil det nok opleves eller følelses sådan. Det vil helt sikkert blive en til tider kompliceret situation, men hvis det virkelig er det I vil, er jeg sikker på I kan få det til at fungere. Jeg siger ikke det bliver nemt, men den perfekte situation findes ikke og jeg tror på at man kan gøre meget for at skabe noget rigtig godt, når man er forberedt og villig til at gå på kompromis.

Når det så er sagt, så tænker jeg - har I talt den helt igennem? Én ting er at være skruk og drømme om det fælles barn, det er nemt at tale sig lun på den ide. Men hvad med de lidt mere kedelige realiteter? Hvor skal barnet bo? Hvordan vil I tackle det, at en af jer ofte skal undvære barnet? Hvordan skal han være der for dig og baby i begyndelsen, hvor baby er helt lille? Hvordan skal hverdagen med en lille baby i det hele taget fungere, når du reelt er alenemor en del af tiden? Har I talt med jeres børn om det - hvad tænker de? 
Og alternativt, er der en anden måde at gøre det på? Hvis I overvejer at flytte sammen om et par år, kan det så måske vente? Kunne i finde en måde hvor det at bo fælles, kunne fungere nu?

Uanset hvad I gør, så sørg for at I har talt det igennem. Både drømmen om det fantastiske i et lille fælles barn, men også det vansklige I at få den utradionelle hverdag til at fungere. Og inddrag jeres børn (på den måde det giver mening i forhold til deres alder). Det tror jeg de vil sætte pris på og hvis situationen senere vil kræve deres tålmodighed og forståelse, er det rart at føle man var en del af den beslutning op til.

Uanset hvad du vælger så håber jeg I får det til at fungere. Sammenbragte familier er ikke nemme og jeg synes det er flot at I har fundet en løsning der fungerer for jer og stadig tør udforske fælles drømme. Vi skal leve, ikke bare overleve. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
11
11.september 2020 kl. 20:01
#2
Luk
Medlem siden 03-10-2010
12 startede debatter
594 skrevne indlæg
  Online
11-09-2020 20:01
Luk
Medlem siden 03-10-2010
12 startede debatter
594 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Tusin tak for din respons :)

Altså vi er enige om at barnet bor ved mig intil vi evt flytter sammen:) 

Og at vi slf skal have fælles forældremyndighed ( det for moderen automatisk hvis man ikke har adressen sammen unger graviditet ) så der skal udfyldes nogle blanketter ift  at frasige mig den fulde forældremyndighed.

Også vil det være muligt at vi ses i snit 3- 4 gange om ugen med overnatninger.  .

Jeg trives fint med tanken om at jeg kommer til at  stå alene noget af tiden , kunne egentligt ikke forstille mig at have en mand omkring mig konstant , var alene med de 3 jeg har . Da far virkelig aldrig var hjemme:)

Dermed ikke sagt er jeg klar over at det bliver noget af en oplevelse 😅 men har bare sådan en god fornemmelse i maven om at vi grundet vores hamrende gode kommunikation evner er i stand til at løse vores bump på vejen . 

Vores børn er i vores øjne for små til at skulle indtages i vores overvejelser :)

 

 

Men samme tid kan jeg hellere ikke lade være at tænke at andre i vores omgangskreds må tro vi er bindegale 😁 

Skal lige nævnes at vi har ikke travlt som sådan  , så lige pt er det bare en lyst og en tanke vi går med:) 

 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
11.september 2020 kl. 21:16
#3
Luk
Medlem siden 10-08-2010
2 startede debatter
616 skrevne indlæg
  Online
11-09-2020 21:16
Luk
Medlem siden 10-08-2010
2 startede debatter
616 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
8

Jeg tænker også i virkelig skal tale den igennem som andre også alle de trælse ting.

En sammenbragt familie er aldrig nem og tror ikke det bliver nemmere af at det bliver både mine, dine og vores børn - så hvis i allerede nu har svært ved at fungere med at bo sammen allesammen bliver den del ikke nemmere af at der kommer et fællesbarn ind i ligningen.

I skal også tænke på ikke bare hvordan faren får et forhold til babyen (det lyder til noget med måske et par overnatninger om ugen), men også hans børn (for går udfra overnatningerne er når de er hos deres mor) - Bor i langt fra hinanden eller vil det at flytte sammen kræve at minimum det ene sæt børn skal skifte skole osv. - hvis det er tilfældet er det så realistisk at i flytter sammen på sigt, og hvis ikke skal jeres fælles barn så bo på skift hos hver af jer?

Har i overvejet at med vores barn, så bliver i heller aldrig børnefri - så der bliver altså ikke mere den samvær i har nu uden børn og som jeg læser det, så er det den der fylder mest (men måske misforstår jeg din formulering)

Der er i hvert fald nogle meget store spørgsmål som i skal overveje - da et fællesbarn vil ændre jeres forhold markant i forhold til nu - der vil også blive meget mere i skal kooordinere og være enige om i forhold til det fællesbarn.

Personligt ville jeg ikke vælge at få et fællesbarn i den konstruktion i har nu - men kan sagtens forstå jeres valg om at bo hver for sig - men det betyder også at et fælles barn bliver en meget større omvæltning og med mange flere konsekvenser og beslutninger end hvis i allerede boede sammen som en stor familie.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
8
11.september 2020 kl. 22:05
#4
Luk
Medlem siden 03-10-2010
12 startede debatter
594 skrevne indlæg
  Online
11-09-2020 22:05
Luk
Medlem siden 03-10-2010
12 startede debatter
594 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Hejsa:) tak fordi du tog dig tid til at skrive :)

Ift vores bolig afstand. Vi bor 3 min. Kørsel fra hianden så ingen børn vil skulle skifte skole, fjernes fra vennekreds mm. Hvis/ når vi engang rykker sammen under et tag :)

Børnene fungere fint sammen . Men slf kan de diskutere om hvem der skal hoppe først med sjippetovet;) og når alle ligesom er blevet "mættet"  er det rart for alle partere  at kan trække sig . Så man ikke kommer til at køre lagkage i det . For nej gu det ej nemt at have en sammenbragt familie .  ;) og det bliver ikke nemmere hvis ikke man kender sine begrænsninger:)

Ift at være børnefri.  Så tror jeg måske jeg fik formuleret mig forkert. Når nu vi lever som vi gør hver for sig. Så synes vi slf det er rart med alene tiden , når det er den mulighed der er ved vores børn også ser de andre forældre. :) men tænker ikke der er nogen af os der i sin tid fik børn med tanken på at det bliver også dejligt når vi skilles og jeg bliver børnefri.  Det var slf med tanken om mor far og børn hvis det giver mening ?:)

Men jeg kan sagtens forstå dine " bekymring / skepsis " for alle de ring du skriver er også sådan nog3t jeg selv går/ har spekuleret over :) men nøøj hvor er jeg også bare så træt af altid at skal have et svar , en plan A B C D osv :) og aldrig turde springe ud i noget som jeg føler for , kender du ikke den føelse?? 

Heldigvis behøver det ikke lige at være i morgen, lige nu forbliver det ved en tanke og lyst vi har :)

Og igen tak for din respons,:)

 

 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
12.september 2020 kl. 07:44
#5
Luk
Medlem siden 24-10-2016
30 startede debatter
312 skrevne indlæg
  Online
12-09-2020 07:44
Luk
Medlem siden 24-10-2016
30 startede debatter
312 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg har barn med en kæreste, som jeg ikke bor sammen med. 
Det var meningen at vi skulle flytte sammen, men mange ting gjorde at vi hele tiden måtte udskyde det. Nu har vi så vores lille dreng på 10 mdr. Han er mit 1. Barn og min kæreste har også en søn på 10 år, som han har i 7/7 ordning. De uger hvor han så ikke har sin store søn, er han her hos os. Så man kan sige at vi har far i 7/7 ordning. Det fungerer egentligt ok, men nok mest fordi jeg i mange år, prøvede at få barn alene, så jeg var forberedt på at stå alene med det hele. 
 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.september 2020 kl. 08:11
#6
Luk
Medlem siden 06-05-2015
6 startede debatter
269 skrevne indlæg
  Online
12-09-2020 08:11
Luk
Medlem siden 06-05-2015
6 startede debatter
269 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
9

Jeg ved godt det er nemt at sige på andres vegne, men jeg vil simpelthen være bange for at ødelægge det i har (som lyder så fint). Det lyder som om i har lavet en alletiders konstruktion, som alle både voksne og børn trives i. Det kan skabe så meget uro for børnene hvis det ikke fungerer.

Jeg ville personligt vente de par år, til i bor sammen og de andre børn er ældre.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
9
12.september 2020 kl. 08:27
#7
Luk
Medlem siden 14-07-2014
9 startede debatter
86 skrevne indlæg
  Online
12-09-2020 08:27
Luk
Medlem siden 14-07-2014
9 startede debatter
86 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
7

Jeg kan godt følge dig. Jeg er også typen der stortrives alene. Blev skilt da mine tvillinger var 2 år, og jeg har elsket den frihed, der fulgte med. Det er bare nemmere (for typer som mig) at kunne strukturere hverdagen alene. 

Da de blev 5 år mødte jeg min dejlige mand, der havde en søn på 8 år fra før. Er du gal det var en omvæltning for mig at skulle bo sammen med en igen, og rollen som bonusmor var virkelig svær. Jeg var nærmest irriteret konstant når alle børnene var samlet, og der var mange dage jeg var ved at kaste håndklædet i ringen fordi jeg savnede at være mig selv og mine børn! Mit soveværelse var nu pludselig et børneværelse for min bonussøn og jeg skulle til at sove i stuen. Det var virkelig ikke nemt hvis jeg skal være helt ærlig. Så jeg kan godt forstå din/jeres tanke. Heldigvis vandt kærligheden til dem alle stort, og jeg elsker min mand og alle vores dejlige børn, selvom de giver mig grå hår indimellem, men det gør jeg sikkert også på dem mail

Her er dog et lille men i skal have med i jeres overvejelser... 

Vi fik naturligvis også lyst til en lille baby sammen, som så mange forelskede par ❤ det gik stærkt med at blive gravid, og alt var lykke og fryd indtil jeg var 18 uger henne. Vi opdagede her, at både min mand og jeg er bærere af en sjælden genfejl, der betyder at vores søn muligvis er alvorlig syg af en lige så sjælden lever- og stofskiftesygdom, og derfor skal være i livslang behandling og på specialkost. Bum... Så meldte virkeligheden sig lige.

Det er ikke for at slå skår i jeres ide, men husk at det ikke altid er lige let. Tænk hvis det her skete for jer og i ikke boede sammen eller havde testet først, om I allesammen overhovedet kan fungere under ét tag i en længere periode uden pauser. Hvis nu i står i samme situation som os, med et sygt barn og samtidig skal have en familie til at fungere? Pyha. 

Jeg ville vente til i alle har boet sammen i en periode. Jeg ville ikke kunne klare det vi står overfor nu uden min mand ved min side dag og nat. Og der er virkelig forskel på at være sammen indimellem og kunne gå når det bliver for meget, og så være sammen konstant. Tro mig sad det er hårdt arbejde.

De bedste ønsker til jer.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
12.september 2020 kl. 09:16
#8
Luk
Medlem siden 22-07-2019
9 startede debatter
31 skrevne indlæg
  Online
12-09-2020 09:16
Luk
Medlem siden 22-07-2019
9 startede debatter
31 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Hej,

Jeg er i meget samme situation som dig. Jeg har en kæreste gennem 3 år, som jeg ikke bor sammen med. Han har 3 børn fra tidligere og jeg har et barn.

Vi arbejder på babyprojekt og kommer ikke til at skulle bo sammen. Der er selvfølgelig mange overvejelser forbundet med denne beslutning, men jeg føler mig overbevist om, at det er det rigtige for os. 

Jeg har prøvet at bo i en sammenbragt familien gennem næsten 10 år med mit barns far. Det var ikke en succes og jeg kunne slet ikke trække vejret i det. 

Min kæreste har sine 3 børn fra tidligere forhold hver anden weekend, hvor han så bor hjemme i sin egen lejlighed. Resten af tiden bor han her hos mig. Og jeg nyder faktisk tiden, hvor han ikke er her. Det giver plads til savn og jeg kan være sammen med min egen søn på en anden måde end, når han er her. Vi laver også noget sammen en gang i mellem, hvor alle børn er med. 

Jeg kan jo selvfølgelig endnu ikke sige, hvordan det kommer til at gå, hvis det lykkedes os at blive gravide, men fremtiden kan man jo aldrig spå om.

Det vigtigste er, at i er enige om jeres beslutning og gør det der føles rigtigst for jer. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
12.september 2020 kl. 11:15
#9
Luk
Medlem siden 13-08-2017
11 startede debatter
59 skrevne indlæg
  Online
12-09-2020 11:15
Luk
Medlem siden 13-08-2017
11 startede debatter
59 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
7

Hej, 

jeg gik og tænkte på om i kunne købe et hus, som man kunne dele op i 2 afdelinger? Ligesom hvis man flyttede sammen med bedsteforældrene ? 
 

Så ville i have hver jeres base, men barnet vil kunne rende frem og tilbage. 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
12.september 2020 kl. 20:26
#10
Luk
Medlem siden 22-05-2020
6 startede debatter
30 skrevne indlæg
Sidst online 14-09-2020
12-09-2020 20:26
Luk
Medlem siden 22-05-2020
6 startede debatter
30 skrevne indlæg
Sidst online 14-09-2020
Godt skrevet
5

Hej jeg kan godt forstå, hvorfor i har valgt at bo hver for sig. Men jeg kunne personligt aldrig drømme om at få et fællesbarn med en mand jeg er i et forhold med, men ikke bor sammen med. Synes det er synd for barnet. Og selvom du er vant til at være alene med dine børn fra tidligere, kan det hurtigt blive en mundfuld at have et nyfødt også. Men synes også, at man mister en del oplevelser, hvis man har et fællesbarn sammen, men ikke bor sammen. Dermed tror jeg også, at det ville forvirre barnet. Han/hun er ikke skilsmissesbarn - men føles ligesom det?

Jeg havde valgt at vente, til det var muligt at flytte ind sammen smiley

Anmeld
Svar
Godt skrevet
5
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.
* Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

Nyeste artikler

ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

ANNONCE
 

3 ting, der er ideelle at lave som gravid

At blive gravid er en stor omvæltning i sin ellers helt normale hverdag. Fra øjeblikket hvor du står med en positiv graviditetstest i hånden, er du ikke længere alene, og det vil komme til at være sådan langt ud i fremtiden. Læs mere

ANNONCE
 

3 ting du ikke vidste om efterfødselstræning

Træning kan gøre dig glad og gøre dig til den mor, du gerne vil være. Styrketræning og motion bruges som behandling af fødselsdepression. Læs mere

 

Gratis mini-kursus til dig, som vil opnå et varigt vægttab under barsel

På Maria Diors mini-kursus lærer du helt konkret, hvordan du skaber de bedste og korrekte rammer for dig selv, hvordan du undgår yoyo-vægten og de ekstra irriterende kilo, som sætter generer dig i hverdagen. Dette kursus handler om, at give dig de helt korrekte redskaber til, at du kan gøre dit bedste for at opnå et varigt vægttab under barsel når du lige har født, men måske ikke har så meget overskud. Læs mere

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere

Nyeste blogindlæg

 

Nyeste artikler

ANNONCE
 

En huskeliste til de kommende forældre

Hvad skal du få købe til din kommende baby? Hvad skal vi nå inden fødslen? Vi har lavet en guide som hjælper nye kommende forældre i månederne inden fødslen Læs mere

ANNONCE
 

3 ting, der er ideelle at lave som gravid

At blive gravid er en stor omvæltning i sin ellers helt normale hverdag. Fra øjeblikket hvor du står med en positiv graviditetstest i hånden, er du ikke længere alene, og det vil komme til at være sådan langt ud i fremtiden. Læs mere

ANNONCE
 

3 ting du ikke vidste om efterfødselstræning

Træning kan gøre dig glad og gøre dig til den mor, du gerne vil være. Styrketræning og motion bruges som behandling af fødselsdepression. Læs mere

 

Gratis mini-kursus til dig, som vil opnå et varigt vægttab under barsel

På Maria Diors mini-kursus lærer du helt konkret, hvordan du skaber de bedste og korrekte rammer for dig selv, hvordan du undgår yoyo-vægten og de ekstra irriterende kilo, som sætter generer dig i hverdagen. Dette kursus handler om, at give dig de helt korrekte redskaber til, at du kan gøre dit bedste for at opnå et varigt vægttab under barsel når du lige har født, men måske ikke har så meget overskud. Læs mere

ANNONCE
 

Klinik for de ufrivillig barnløse - Freya Fertility

Her skal I møde klinikkens ejer og stifter, Tina Snebang-Storgaard, der åbnede klinikken tidligere på året. Tina har et langt CV indenfor gynækologi og obstetrik og har været ansat på både private klinikker og i det offentlige. Det der driver Tina er ønsket om at give ufrivillige barnløse den største og mest unikke gave i verden, nemlig at blive forældre Læs mere

ANNONCE
 

Gaver og forkælelse til den gravide

Forkæl din gravide kone, kæreste, datter, søster eller veninde med en skønne uskadelige produkter der forsøder de næste 9 måneder. Lets celebrate the baby buump!   Læs mere