Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre

Bliver de mænd nogensinde klar?

09.januar 2018 kl. 18:13
Luk
Medlem siden 09-01-2018
  Online
09-01-2018 18:13
Luk
Medlem siden 09-01-2018
  Online
Godt skrevet
1

(Undskyld på forhånd for et lidt langt indlæg)

Kære alle, 

Jeg er ny herinde og håber på lidt råd og vejledning i min situation. 

Jeg er 24 år og kæreste med den dejligste fyr på 25 år. Vi har været sammen i cirka 2 år, men har kendt hinanden meget længere, og vi ved begge to, at vi gerne vil hinanden på lang sigt. 

Min kæreste har haft et fast og rigtig godt betalt job i et års tid nu, og jeg er færdig med en længere uddannelse til sommer. Vi har desuden et fast tag over hovedet i form af min kærestes ejerlejlighed, hvor vi bor sammen. 

Mit "problem" er bare, at jeg har været skruk nærmest så længe, jeg kan huske - og det er kun blevet værre, efter jeg er fundet sammen med min kæreste. Jeg kan faktisk slet ikke tænke på andet end at få et barn sammen med ham. Men han vil bare slet ikke endnu! Han har hele tiden sagt, at han gerne vil, når vi er omkring 30 år, men så længe kan jeg personligt ikke vente. Med tiden har han dog vænnet sig lidt mere til tanken og sagt omkring 28 år, men det er stadig langt væk for mit vedkommende. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal få "overtalt" ham. Jeg vil selvfølgelig ikke have et barn med én, der ikke selv føler sig klar, men bliver mænd nogensinde det? Jeg har prøvet at møde ham på midten og foreslå at vi begynder, når vi er omkring 26 år, men han er stadig ikke solgt. 

Min kæreste er meget ambitiøs, når det kommer til hans karriere, og det har jeg selvfølgelig stor respekt for. Jeg har fortalt ham, at der ikke er noget pres på ham ift. at tage lang barsel eller gå ned i tid osv. Jeg ved, at jeg nok vil være alene noget af tiden med et eventuelt barn, men har et godt support system i form af min familie, veninder osv. 

Lang historie kort, så kan jeg nok bare ikke rigtig forstå, hvad han "venter på". Han går sjældent i byen og ser mest sine venner på hverdage eller til stille og rolige middage i weekenderne - hvilket der selvfølgelig vil være lidt mindre af lige i starten med et lille barn, men jeg har prøvet at forklare ham, at han ikke kommer til at ofre hele sit liv. Derudover er der ikke udsigt til, at han kommer til at arbejde mindre i fremtiden, så det er ikke det, der fylder for ham. 

Jeg er personligt også en smule nervøs for, om vi overhovedet kan blive gravide, og om det måske kommer til at tage os et par år, hvilket jo er tilfældet for rigtig mange mennesker - i så fald ville jeg være rigtig ked af, hvis vi første begyndte omkring de 30 år. 

Har nogen af jer stået i en lignende situation? Hvad gjorde I? Og bliver de mænd nogensinde rigtig klar??? Ville sætte pris på jeres input og synspunkter - og eventuelt også råd til, hvordan man bliver lidt mindre skruk haha. 

Knus fra G

Anmeld
Svar
Gertrud, 24 år
Godt skrevet
1
Gertrud, 24 år
09.januar 2018 kl. 18:28
#1
Luk
Medlem siden 19-01-2014
97 startede debatter
810 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 18:28
Luk
Medlem siden 19-01-2014
97 startede debatter
810 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Jeg tror rigtig mange mænd gerne vil planlægge livet - specielt det her med at få børn. Men det er bare ikke altid muligt. Og nej, jeg tror aldrig man som hverken mand eller kvinde er helt klar til at få børn, før man står i det. 

Det lyder til din mand skal have lidt tid. Måske I kunne aftale, at I snakker om projekt baby igen til sommer, når du er færdiguddannet. Så føles ventetiden måske ikke så urimelig for dig, og han kan gå og tænke over tingene, sådan lidt for sig selv, i mellemtiden. Mænd kan sommetider godt blive trætte af, at vi hele tiden stikker til dem 😊 

Det at du er skruk slipper du nok ikke sådan af med - måske du har en nevø eller niece du kan bruge lidt ekstra tid på? Eller en venindes baby? 

Og mens I venter, så nyd tiden med hinanden og nyd roen 😉 (siger en mor med 2 piger der står op kl. 5 hver dag - også i weekender 😴) 

Håber I finder til enighed i projekt baby 😊

Anmeld
Svar
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
Godt skrevet
1
MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker MinTicker.dk Ticker
09.januar 2018 kl. 18:35
#2
Luk
Medlem siden 09-01-2018
1 startede debatter
8 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 18:35
Luk
Medlem siden 09-01-2018
1 startede debatter
8 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Tak for dit svar!

Det er helt klart en god idé at give ham lidt tænketid - tror jeg du har helt ret i! Jeg har nok været lidt slem til at nævne det ret ofte, og jeg kan egentlig også godt mærke, at han ikke magter at tage snakken længere. Så jeg vil da helt klart foreslå ham, at vi sætter et tidspunkt for en snak ude i fremtiden :) 

Jeg passer faktisk allerede en lille pige en gang om ugen. Alle sagde, det ville "kurere" min skrukhed, men det har faktisk kun virket omvendt haha. 

Igen, tak for dit svar. Jeg vil forsøge at nyde roen, mens jeg venter! 

Anmeld
Svar
Gertrud, 24 år
Godt skrevet
1
Gertrud, 24 år
09.januar 2018 kl. 18:45
#3
Luk
Medlem siden 20-11-2017
13 startede debatter
68 skrevne indlæg
Sidst online 09-07-2018
09-01-2018 18:45
Luk
Medlem siden 20-11-2017
13 startede debatter
68 skrevne indlæg
Sidst online 09-07-2018
Godt skrevet
1

Kan egentlig godt lyde lidt som min kæreste, han har også hele tiden sagt, vi kan godt gå i gang når jobbet er i hus for os begge. Da jobbet så var der, så ville han også gerne lige finde sig i hans arbejde, og vi skulle da også have fast ejendom. 

Jeg måtte til sidste tage snakken med ham om at jeg altså var klar, og hvis det blev ved med at blive udskudt skulle han gøre op med sig selv hvad han ville, for jeg ville have børn snart. Han var så også lidt af holdningen, det kommer når det kommer. (Gør det bare ikke sådan på p piller). Men han gik med til at jeg smed dem, netop fordi jeg også ytrede bange anelser for om man nemt kunne blive gravid. 

5 måneder efter og her er vi, jeg er i 13 uge. Min kæreste har ikke været til ar styre som 10 vilde heste, siden vi fandt ud af det, stod det til ham stod han på en bakke top og råbe "Jeg skal være far". Han er så lykkelig og har støtte 110% trods graviditeten jo ikke kan ses endnu. 

Det skal lige nævnes i samme omgang som jeg fandt ud af jeg var gravid, blev han desværre fyret pga nedskæringer. Så man kan ikke planlægge alt ;) 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
09.januar 2018 kl. 18:56
#4
Luk
Medlem siden 28-07-2017
9 startede debatter
204 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 18:56
Luk
Medlem siden 28-07-2017
9 startede debatter
204 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Jeg har været småskruk siden jeg var 16 😂

Min kæreste og jeg fandt sammen for syv år siden og i starten ville han slet ikke have børn. Det bekymrede mig selvfølgelig enormt for jeg håbede virkelig på en fremtid med ham. Og jeg ved ikke hvad der har gjort det men han erkendte for et par år siden at han faktisk gerne ville have børn alligevel. Og nu står vi her og venter en dreng til juni!

I årernes løb har jeg også spurgt ind til hvad vi lige gjorde i forhold til problematikken om børn/ikke børn. Hans svar har også altid været "ikke børn endnu", hvilket jeg faktisk er glad for i dag! Ikke at jeg føler mig mere klar nu end tidligere, men nu behøver jeg ikke også være bekymret for studie og det socialliv det har givet mig. Samtidig har han også fået løbet nogle horn af i form af rejser. Han er i øvrigt 33 nu og jeg 25

Min far har altid sagt: "man bliver aldrig 100% klar til at få børn". Og tror bestemt heller ikke det hjælper at presse, som du selv siger. Som en anden nævnte kan det godt være det bliver mere overskueligt for ham når du også er færdiguddannet :)

Anmeld
Svar
Godt skrevet
0
09.januar 2018 kl. 19:05
#5
Luk
Medlem siden 20-06-2017
41 startede debatter
332 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 19:05
Luk
Medlem siden 20-06-2017
41 startede debatter
332 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1

Jeg tror ikke altid, at mænd er klar over, at det kan tage tid at blive gravid, ligesom at fertiliteten daler og vi kvinder jo har en "udløbsdato" for vores fertilitet.

Personligt gik jeg sådan til sagen, at jeg sagde direkte til min kæreste, at jeg ikke ville vente 7-8 år, som han ellers havde tænkt sig. Det var fint nok, det ikke skulle være lige nu, men jeg kan altså ikke få børn for evigt og sådan er det. Vi behøvede ikke at tale om det, men så vidste han ligesom, hvor jeg stod (jeg var slet ikke ude på at snakke on det, vi diskuterede faktisk noget helt andet, da det kom op). Der gik tre dage, så pludselig syntes han, at det med børn var en god ide, og så var det mig, der måtte sige, at jeg lige skulle have lidt tid, inden vi gik i gang, fordi jeg ikke var klar. 3 måneder senere smed jeg p-pillerne og ja, så blev jeg gravid 4 måneder senere.

Det er nok vigtigt, at du holder fast på, hvad du vil være med til, samtidig med at du accepterer, at han måske ikke er enige. Måske kan I indgå et kompromis? 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
09.januar 2018 kl. 20:25
#6
Luk
Medlem siden 27-03-2015
2 startede debatter
3182 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 20:25
Luk
Medlem siden 27-03-2015
2 startede debatter
3182 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
19

Bare fordi man er færdiguddannet, har fast job, egen bolig, sjældent går i byen osv. så er det jo ikke ensbetydende med at man også er klar - eller har lyst - til at få børn. Overhovedet ikke. Desværre synes jeg ret ofte det er en antagelse jeg ser at kvinder har i tråde som den her. Og jeg synes det er synd at der er den opfattelse; at når de ydre rammer er på plads og livet leves på en bestemt måde, jamen så må manden da også være klar - og er han ikke det, så er det bare slet ikke til at forstå. Men hvis man ikke er klar eller ikke har lyst endnu, så er det sådan det er. Og man behøves ikke kunne redegøre for hvorfor og hvad der skal til før man bliver klar, nogle gange er det bare en følelse - og det er fuldstændig lige så legalt som hvis man bare gerne vil vente til man er færdiguddannet eller noget andet meget konkret.

Anmeld
Svar
Godt skrevet
19
09.januar 2018 kl. 20:47
#7
Luk
Medlem siden 29-12-2017
10 startede debatter
240 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 20:47
Luk
Medlem siden 29-12-2017
10 startede debatter
240 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
7

Jeger faktiskenog med Marie. Du kan også blive gravid i første hug og der er altså rigtig rigtig rigtig mange der Bliver gravide inden for det første år. 

Er det ikke okay at han ikke har lyst til nætter med en skrigende baby, ikke er klar til at miste sin kæreste ultimativt opmærksomhed til en anden, at stå op kl 5 hver evig eneste eneste morgen i laaaaaaaaang tid. Det kan jeg virkelig godt forstå! Og nej han ofrer ikke hele sit liv, men der er forskel på at bruge weekenden på at slappe af og tage i biffen eller se serier eller hvad man nu kan lide og så tage på legepladsen eller lege med LEGO.. 

jeg synes du skal give din søde kæreste tid hvis det virkelig er ham du vil have.. tænker, han er kun 25! Det forpligter altså voldsomt meget at have en familie.. 

ellers må du finde ud af om det er så vigtigt for dig at det bliver i nærmeste fremtid, så du skal ud og finde en anden mand. 

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
7
09.januar 2018 kl. 21:57
#8
Luk
Medlem siden 09-01-2018
1 startede debatter
8 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 21:57
Luk
Medlem siden 09-01-2018
1 startede debatter
8 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0

Årh, det gør mig glad at høre, at der er lys for enden af tunnellen og alt det der. Stort tillykke til jer <3

Jeg håber også, min kæreste kommer til at blive lige så lykkelig, når dagen endelig kommer. 

Jeg HAR taget den snak med ham faktisk - om at jeg altså VIL forsøge at få nogle børn, inden vi runder de 30 år, men det er bare som om, at han ikke rigtig tager det seriøst endnu... 

Anmeld
Svar
Gertrud, 24 år
Godt skrevet
0
Gertrud, 24 år
09.januar 2018 kl. 22:04
#9
Luk
Medlem siden 09-01-2018
1 startede debatter
8 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 22:04
Luk
Medlem siden 09-01-2018
1 startede debatter
8 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
0
Mariendk skrev :

Bare fordi man er færdiguddannet, har fast job, egen bolig, sjældent går i byen osv. så er det jo ikke ensbetydende med at man også er klar - eller har lyst - til at få børn. Overhovedet ikke. Desværre synes jeg ret ofte det er en antagelse jeg ser at kvinder har i tråde som den her. Og jeg synes det er synd at der er den opfattelse; at når de ydre rammer er på plads og livet leves på en bestemt måde, jamen så må manden da også være klar - og er han ikke det, så er det bare slet ikke til at forstå. Men hvis man ikke er klar eller ikke har lyst endnu, så er det sådan det er. Og man behøves ikke kunne redegøre for hvorfor og hvad der skal til før man bliver klar, nogle gange er det bare en følelse - og det er fuldstændig lige så legalt som hvis man bare gerne vil vente til man er færdiguddannet eller noget andet meget konkret.

Du har helt ret, selvfølgelig. Hvilket også er hvorfor, at jeg ikke presser ham til noget - jeg taler bare med ham om hans tanker omkring det. Som jeg skriver, vil jeg jo heller ikke have børn med én, der ikke selv vil det - jeg vil gerne have, at det er noget vi er sammen om, og som han også kan glæde sig til. 

Men ja, jeg har nok været meget uforstående over for, hvorfor han dog ikke ville endnu - nøjagtig som han har været totalt uforstående over for, hvorfor jeg dog så gerne vil. Sådan er vi bare forskellige, og som du skriver - det hele er jo fuldstændig legale følelser.

Min bekymring er, som jeg skrev tidligere, dog også, at jeg kender så mange, der kæmper med ufrivillig barnløshed, og jeg kan ærlig talt ikke se, hvorfor man dog skal vente til man er ældre, når vi biologisk set er på "toppen" ift. at få børn nu :) 

Anmeld
Svar
Gertrud, 24 år
Godt skrevet
0
Gertrud, 24 år
09.januar 2018 kl. 22:05
#10
Luk
Medlem siden 23-04-2017
3 startede debatter
1046 skrevne indlæg
  Online
09-01-2018 22:05
Luk
Medlem siden 23-04-2017
3 startede debatter
1046 skrevne indlæg
  Online
Godt skrevet
1
Eg21 skrev :

Årh, det gør mig glad at høre, at der er lys for enden af tunnellen og alt det der. Stort tillykke til jer <3

Jeg håber også, min kæreste kommer til at blive lige så lykkelig, når dagen endelig kommer. 

Jeg HAR taget den snak med ham faktisk - om at jeg altså VIL forsøge at få nogle børn, inden vi runder de 30 år, men det er bare som om, at han ikke rigtig tager det seriøst endnu... 

Jeg kan sagtens forstå, at du er skruk, men du kan jo ikke tromle din vilje hen over ham. Hvis han ikke er klar, så er han jo ikke klar, og han kan nok ikke sige, hvornår han er klar. 

Mariendk har sagt det så fint, så det behøver jeg ikke at gentage.

Men selvfølgelig synes jeg, du skal tage dit ønske om børn alvorligt - hvis han ikke er klar før om 8 år, er du måske nødt  til at overveje, om det er ham, du skal være sammen med.

 

Anmeld
Svar
Godt skrevet
1
Not logged in

Anmeld til moderator

Jeg mener, at dette indlæg overtræder Min-Maves regler eller overtræder god skik.

Årsag :
Graviditetsmails
Widget hero
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten.*
Indtast terminsdato
eller beregn din terminsdato her.
Widget arrow
Widget arrow
* Hvis du ikke har en Min-Mave profil, laver vi en for dig,
  så du nemt kan ændre din terminsdato.

Nyeste videoer om børn

Er hun mon verdens mindste pige?
Denne 5-årige pige lider af en sjælden sygdom som gør, at hun altid vil være meget lille.
Gravid i 7. måned: Stiller op i stor poledance konkurrence
At være gravid i 7. måned sætter ikke en stopper for Kats planer om at stille op i en stor poledance konkurrence
FANTASTISK! Lille Oliver hører for første gang
Oliver på 11 måneder er stærkt hørehæmmet. Se når han får lyd på for første gang.
39-årige Tanja leder efter sæd på nettet: Er bange for at blive ensom
I Kanal 4 Docs fortæller singlen Tanja om sin beslutning om at blive mor gennem inseminering, da hun endnu ikke har fundet den eneste ene.
Jordemoderen træner fødselsteknik på en dukke
Jordemoderen Mette viser fødselsteknikker på en dukke

Debatkategorier

Terminsgrupper
Forældregrupper
Generelle debatter
Ønsker graviditet
Fertilitetsbehandling
Gravid
Fødslen
Baby (0-12 mån)
Børn (1+ år)
Familie
At miste
De kreative forældre
Babysitting
Køb og salg
Debatter opdelt efter landsdele
Om Min-mave

Nyeste blogindlæg

 • Listen To Your ... - 18-07-2018

  Ferie med børn
 • Listen To Your ... - 13-07-2018

  Inspiration - ja tak
 • MommyBear - 11-07-2018

  Mandlig jordemoder 🙈
 • En lillemors ta... - 10-07-2018

  Hvornår stoppede jeg med at være sexy ?

Nyeste blogindlæg

 • Listen To Your ... - 18-07-2018

  Ferie med børn
 • Listen To Your ... - 13-07-2018

  Inspiration - ja tak
 • MommyBear - 11-07-2018

  Mandlig jordemoder 🙈
 • En lillemors ta... - 10-07-2018

  Hvornår stoppede jeg med at være sexy ?
 

Nyeste artikler

Gravide og småbørnsforældre søges til researchprojekt

Gravide og småbørnsforældre søges til researchprojekt

Har du lyst til at fortælle om dine oplevelser med tilbud eller støtte ift. jer som småbørnsfamilie? Det kræver ingen forberedelse fra din side, og der er ingen rigtige eller forkerte svar – det handler om at høre om jeres hverdag og erfaringer. Vi vil meget gerne tale med både mødre og fædre. Læs mere

Pas på med disse fødevarer til dit lille barn

Pas på med disse fødevarer til dit lille barn

Når dit barn er over 6 måneder, kan du begynde at give din guldklump (stort set) det samme mad, som resten af familien spiser. Men ingen regel uden undtagelse - for der er nogle fødevarer, du som forældre skal være ekstra påpasselig med for dit barns sikkerhed. Fødevaresikkerhed og viden om håndtering af fødevarer er vigtigt for din som forældre - men er lige så vigtig viden for bedsteforældre, pædagoger, babysittere og andre, der har med børn og mad at gøre. Læs mere

Spørg Jordemoderen: Afsnit 6

Spørg Jordemoderen: Afsnit 6

Denne video er hele Afsnit 6. Så smid stængerne op eller headset på, og lyt med! Redaktør Maja Wesselhoff interviewer Privatjordemoder Stine Roswall om: Arvæv efter keglesnit – hvordan påvirker det når jeg skal udvide mig? Risiko for at moderkage skal opereres ud igen? Vendingsforsøg - hvad kan du selv gøre. Streptokokker B og graviditet. Er svangerskabsforgiftning og HELLP arveligt? Læs mere

Spørg Jordemoderen: Er svangerskabsforgiftning og HELLP arveligt?

Spørg Jordemoderen: Er svangerskabsforgiftning og HELLP arveligt?

Redaktør Maja Guldbøg Wesselhoff interviewer Privatjordemoder Stine Roswall. Hvis du selv har haft svangerskabsforgiftning, eller den livstruende grad af svangerskabsforgiftning 'HELLP' - er det så arveligt for dine pigebørn? Hør ydermere vigtig info om ssf og HELLP og hvorfor du skal være opmærksom på symptomer herpå. Læs mere

Navnestatistik 2017 - Top 50 liste

Navnestatistik 2017 - Top 50 liste

De mest populære babynavne fra 2017. Her er top 50 liste af de mest populære navne fra 2017. William indtager atter førstepladsen af mest populære drengenavne, og Ida indtager førstepladsen over mest populære pigenavne. Er dit barns navn at finde på listen? Læs mere

Krebsens horoskop

Krebsens horoskop

Krebsebarnet er som spæd og i de første år, meget afhængig af de reaktioner, det får fra forældre og måske søskende. Læs mere om krebse-barnet, krebse-kvinden og krebse-manden. Læs mere

Nyeste artikler

Gravide og småbørnsforældre søges til researchprojekt

Gravide og småbørnsforældre søges til researchprojekt

Har du lyst til at fortælle om dine oplevelser med tilbud eller støtte ift. jer som småbørnsfamilie? Det kræver ingen forberedelse fra din side, og der er ingen rigtige eller forkerte svar – det handler om at høre om jeres hverdag og erfaringer. Vi vil meget gerne tale med både mødre og fædre. Læs mere

Pas på med disse fødevarer til dit lille barn

Pas på med disse fødevarer til dit lille barn

Når dit barn er over 6 måneder, kan du begynde at give din guldklump (stort set) det samme mad, som resten af familien spiser. Men ingen regel uden undtagelse - for der er nogle fødevarer, du som forældre skal være ekstra påpasselig med for dit barns sikkerhed. Fødevaresikkerhed og viden om håndtering af fødevarer er vigtigt for din som forældre - men er lige så vigtig viden for bedsteforældre, pædagoger, babysittere og andre, der har med børn og mad at gøre. Læs mere

Spørg Jordemoderen: Afsnit 6

Spørg Jordemoderen: Afsnit 6

Denne video er hele Afsnit 6. Så smid stængerne op eller headset på, og lyt med! Redaktør Maja Wesselhoff interviewer Privatjordemoder Stine Roswall om: Arvæv efter keglesnit – hvordan påvirker det når jeg skal udvide mig? Risiko for at moderkage skal opereres ud igen? Vendingsforsøg - hvad kan du selv gøre. Streptokokker B og graviditet. Er svangerskabsforgiftning og HELLP arveligt? Læs mere

Spørg Jordemoderen: Er svangerskabsforgiftning og HELLP arveligt?

Spørg Jordemoderen: Er svangerskabsforgiftning og HELLP arveligt?

Redaktør Maja Guldbøg Wesselhoff interviewer Privatjordemoder Stine Roswall. Hvis du selv har haft svangerskabsforgiftning, eller den livstruende grad af svangerskabsforgiftning 'HELLP' - er det så arveligt for dine pigebørn? Hør ydermere vigtig info om ssf og HELLP og hvorfor du skal være opmærksom på symptomer herpå. Læs mere

Navnestatistik 2017 - Top 50 liste

Navnestatistik 2017 - Top 50 liste

De mest populære babynavne fra 2017. Her er top 50 liste af de mest populære navne fra 2017. William indtager atter førstepladsen af mest populære drengenavne, og Ida indtager førstepladsen over mest populære pigenavne. Er dit barns navn at finde på listen? Læs mere

Krebsens horoskop

Krebsens horoskop

Krebsebarnet er som spæd og i de første år, meget afhængig af de reaktioner, det får fra forældre og måske søskende. Læs mere om krebse-barnet, krebse-kvinden og krebse-manden. Læs mere