Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære afrikanske navne

I Afrika er fødslen af et lille nyt familiemedlem en meget glædelig begivenhed, nøjagtig som vi kender det i Danmark. Og præcis som i Danmark kan valget af navn til den lille ny give anledning til mange tanker og spekulationer. I Afrika har navnet dog om muligt endnu større betydning - i Afrika tror man nemlig på, at det navn man vælger til den lille, kan påvirke ikke alene babyens liv men også resten af familiens liv.

Afrika er den næststørste verdensdel og dækker over et areal på over 30 millioner km2. I dag er Afrika opdelt i 53 selvstændige lande, der igen dækker over mange forskellige etniske grupper og sprog. Det afspejler også de afrikanske navne, der både dækker over muslimske navne, kristne navne, forskellige europæiske navne, traditionelle afrikanske navne m.fl.

Generelt set er de fleste indbyggere i det nordlige Afrika muslimer, hvorfor der er en højere koncentration af muslimske navne her. Som et resultat af de europæiske kolonier er der til gengæld en del delvist kristne nationer i det centrale og sydlige Afrika. Disse nationer har fransk, engelsk eller portugisisk som deres officielle sprog, og her er der en høj koncentration af europæiske navne.

For flere af de traditionelle afrikanske navnes vedkommende gælder det, at navnene har en dybere betydning, og ofte vælger forældrene et navn, hvis betydning på en eller anden måde relaterer sig til noget omkring fødslen af babyen, f.eks. ugedagen, omgivelserne eller omstændighederne. Det kan f.eks. være navne, der betyder "født på en tirsdag", "yngste tvilling" osv.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å