Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære albanske navne

Albanien ligger i det sydøstlige Europa og var fra 2. – 4. århundrede en del af Romerriget. De efterfølgende 1000 år var Albanien en del af det græsksprogede Østromerrige, hvorefter det i en 500 år lang periode overgik til Tyrkisk dominans. Efter 1. Balkankrig i 1912 blev Albanien i midlertidig et selvstændigt land. Albanien er inddelt i 36 mindre distrikter og landet huser i dag ca. 3,2 millioner indbyggere. Det officielle sprog i Albanien er albansk.

Når man kigger på rækken af albanske navne, ser man tydelige tegn på Albaniens historie, idet der blandt de albanske navne kan findes navne af bl.a. albansk, arabisk, græsk og latin afstamning. Som eksempel kan nævnes navnet Afrodita, der egentlig er af græsk afstamning og som knytter sig til den græske mytologi, hvor Afrodite kendes som elskovens gudinde og symbolet på skønhed og sødme.

Albanske navne er ikke så udbredte i Danmark, men hvis man kigger på navnehitlisterne i de øvrige europæiske lande, er særligt det albanske pigenavn Ariana populært. Navnet er bl.a. populært i Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og England – foruden Albanien naturligvis. Som det er tilfældet for navnet Ariana, er det ikke usædvanligt, at albanske pigenavne ender på endelsen –ana. Som andre eksempler kan nævnes navnene Besjana og Dardana.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å