Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære arabiske navne

Igennem de senere år er arabiske navne blevet mere populære i vesten, også i Danmark, hvilket naturligvis skyldes, at vi bevæger os imod et mere multikulturelt samfund end tidligere. Arabisk tilhører den semitiske sprogfamilie, hvor man også finder sprog som f.eks. hebræisk. Det arabiske alfabet har 28 bogstaver, præcis som det danske, men omvendt dansk skriver man fra højre mod venstre. Arabisk er desuden det sprog, som Koranen er skrevet på.

Bærerne af arabiske navne kan oprindeligt komme fra mange forskellige lande, og når arabiske bogstaver skal overføres til det latinske alfabet, kan der komme mange udgaver af det samme arabiske navn. Et arabisk navn som f.eks. Muhammed kan man derfor finde i mange forskellige versioner, f.eks. Mohammad, Muhamad, Muhammed, Mahamoud og mange flere. Af samme grund kan det være svært at gennemskue, hvor populære de enkelte arabiske navne egentligt er, og derfor "snyder" deres placeringer på navnehitlisterne lidt.

Netop nu er det arabiske navn Mohammad det mest populære drengenavn i Storbritannien, blandt alle navne – også de traditionelle engelske navne. Navnet, uanset stavemåde, henviser til islams grundlægger og profet, og er også populært i Danmark. Af populære arabiske pigevane finder man navne som f.eks. Yasmin, Aisha og Fatima – betydningen af sidstnævnte navn er "Profeten Mohammad's datter".

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å