Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære aramæiske navne

Det aramæiske sprog er meget gammelt, og der er fundet eksempler på oldaramæiske indskrifter så langt tilbage som 725-700 f.Kr. Over årene er det aramæiske sprog dog blevet påvirket af akkadisk, egyptisk, persisk, græsk, hebraisk og arabisk.

Tilbage i tiden – før den store udbredelse af arabisk – var aramæisk det mest udbredte nærorientalske sprog. I dag er det aramæiske sprog til gengæld næsten uddødt, og tales kun af det aramæiske folk samt i dele af Syrien. Aramæisk er beslægtet med hebraisk og arabisk, og menes at være det sprog, Jesus talte i det daglige. Nogle af afsnittene i det Gamle Testamente blev desuden oprindeligt skrevet på aramæisk.

Graver man dybere i det aramæiske sprog, vil man se, at aramæisk har opdelt sig i flere dialekter. Disse dialekter afspejler samtidig forskellige religiøse retninger. Til den østaramæiske dialekt hører syrisk, jødisk-babylonisk aramæisk og mandæisk, hvorimod jødisk palæstinensisk aramæisk, samaritansk og judæisk hører til gruppen af vestaramæiske dialekter. Sproget, som Jesus menes at have talt, er jødisk palæstinensisk aramæisk. Han talte det dog i en galilæisk dialektform.

Kigger man ned over listen af aramæiske navne, vil man hurtigt opdage, at endelsen –a går igen for rigtig mange af navnenes vedkommende. Som eksempler på aramæiske navne med endelsen –a kan nævnes Chanina og Sava.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å