Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære armenske navne

Armenien ligger placeret syd for Kaukasusbjergene og var tidligere en del af USSR. Armenien har en turbulent historie og har hørt under flere forskellige riger. Ligeledes har landets grænser rykket sig flere gange.

I dag huser Armenien knap 4 millioner indbyggere, og landet har et anstrengt forhold til to af sine nabolande, Azerbaijan og Tyrkiet, på grund af konflikter der kan dateres flere år tilbage i tiden. For Tyrkiets vedkommende er der tale om dét, der, blandt nogle, går under betegnelsen ’det armenske folkedrab’. Parterne strides fortsat om dødstallet, der svinger mellem 300.000 og 1,5 millioner armeniere, alt efter hvem man spørger. Sikkert er det dog, at det er én af grundene til, at Tyrkiet fortsat må vente med et eventuelt medlemskab af EU. Flere europæiske lande kræver nemlig, at Tyrkiet vedstår, at 'det armenske folkedrab' var et reelt folkedrab, hvis de skal kunne komme i betragtning til optagelse i EU.

Armeniens turbulente historie har blandt andet bidraget til, at landet i dag har en stærk nationalfølelse – en måde at vise sin tilknytning til landet på kan være at give sit barn et armensk navn. Der er mange lange navne blandt de armenske navne. Som eksempler på lange armenske navne kan bl.a. nævnes Asdvadzadour og Muggerditch.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å