Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære assyriske navne

Assyrien er navnet på et rige, der lå i det nordlige Irak i oldtiden. Assyriens historie går fra 1950 til 612 f.Kr., hvilket gør det til en af de ældste højkulturer. I sin tidligere historie var Assyrien det centrale punkt for international handel mellem Mesopotamien og Anatolien. På dette tidspunkt fungerede Assyrien som Kongedømme – dog under stor indflydelse af rige handelsmænd.

Fra ca. 1300 f.Kr. og frem til Assyriens opløsning omkring 612 f.Kr. blev Assyrien ledet af mange forskellige konger med skiftende held. Noget der direkte kunne aflæses i landets meget skiftende grænser, da nogle af kongerne har afgivet land, mens andre har været dygtige til at erobre land. Blandt de sidstnævnte fremhæves især kong Tiglat-Pileser 3. samt kong Sargon 2. der var medvirkende til, at Assyrien på det tidspunkt strakte sig fra Egypten til den Persiske Golf.

På listen over assyriske navne finder man flere af navnene på gamle assyriske konger. Som eksempler kan nævnes Assur-nazir-pal og førnævnte Sargon. Det er desuden kendetegnende, at en større mængde af de assyriske navne starter med Assur-, der var navnet på den vigtigste by i Assyrien. Derudover er en del af de assyriske navne sammensat af flere led som f.eks. Nabu-ba-ba-dukin og Samas-mukin-durik.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å