Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære babelske navne

Oldtidsbyen Babylon lå i riget Babylonien, der lå, hvor Irak ligger i dag. Babylonien kan føres tilbage til i hvert fald 2400 f.Kr. og man kan stadig finde ruiner fra byen Babylon nær floden Eufrat. Den primære gud i Babylon var guden Marduk, hvis navn også optræder på oversigten over babelske navne. Marduk havde status som en af de prægtigste guder i Mesopotamien – et område der ligeledes lå, hvor Irak ligger i dag.

Byen Babylon er omtalt to gange i Biblen; Dels i 1. Mosebog hvor man finder historien om Babelstårnet og dels er den omtalt som byen, hvortil jøderne blev deporteret i årene mellem år 586 f.Kr. og 536 f.Kr., også kendt som det babyloniske fangenskab. Det hævdes desuden, at det var under netop dette ophold i Babylon, at det Gamle Testamente blev nedskrevet.

Manden bag den jødiske deportering til Babylon var den babylonske Kong Nebkukadnesar. Netop navnet Nebkukadnesar har Prins Joachim flere gange refereret til ved det første møde med pressen efter en royal familieforøgelse. Således lød det f.eks. i maj måned 2009, da pressen spurgte ind til, hvad den lille ny skulle hedde; ”Det kan blive alt mellem Ib og Nebkukadnesar”. Tiden skulle dog vise, at den lille prins hverken kom til at hedde Ib eller Nebkukadnesar, men derimod fik navnet Prins Henrik.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å