Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære baskiske navne

Baskerlandet eller Euskal Herria, som det kaldes af de indfødte, strækker sig over grænsen mellem Frankrig og Spanien på Atlanterhavskysten. Traditionelt inddeles Baskerlandet i syv mindre provinser med navnene Bizkaia, Araba, Gipuzkoa, Nafarroa, Lapurdi, Nafarroa Beherea og Zuberoa, hvoraf de fire første ligger geografisk placeret i Spanien, og de tre sidste ligger i Frankrig. I de fire provinser der ligger i Spanien, er det baskiske sprog et officielt sprog på lige fod med spansk (i Nafarroa dog kun i nogle dele af provinsen), hvorimod baskisk ikke har nogen status i Frankrig.

Der er en stærk nationalfølelse i Baskerlandet, og landet har også sit helt eget flag. Et flag, man ofte ser, når Tour de France løber af stablen, og som på afstand godt kan forveksles med det danske, da den primære forskel på de to flag er, at det baskiske flag har et grønt X bag det hvide kors. Derudover kan nævnes, at fodboldklubben Bilbao, der hører til i Baskerlandet, har en spillerpolitik, der kun tillader baskiske spillere på holdet.

En måde at vise sin tilknytning til Baskerlandet på er at give familiens nyfødte et baskisk navn. Også i udlandet finder man relationer til Baskerlandet. Der har bl.a. været en større udvandring fra landet til Amerika, og beregninger tyder på, at mellem 10 og 20 % af den Chilenske befolkning har et baskisk efternavn.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å