Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære danske navne

Som det multikulturelle samfund Danmark er en del af, er det ikke kun danske navne, som forældre i Danmark vælger, når familiens lille ny skal have sit navn. Der er også en stor påvirkning fra f.eks. TV, og endelig foretrækker nogle forældre, at et navn er internationalt og kan udtales i det meste af verden.

Et godt eksempel på hvordan vi påvirkes af andres navnevalg, stammer fra navnene i det danske kongehus. Således er navnene Christian, Isabella, Josefine, Felix og Nikolaj alle at finde i top 50 over de mest populære navne i Danmark – kun navnene Henrik og Vincent findes endnu ikke blandt de 50 mest populære navne. Tilmed har størstedelen af de royale navne taget et markant spring op af navnelisten i årene umiddelbart efter de kongeliges dåb.

Andre hælder til de gode, gamle, danske navne – måske som en måde at vise sine rødder på eller måske fordi den lille ny er opkaldt efter et ældre familiemedlem med et dansk navn. I de senere år har især navne fra olde- eller bedsteforældre-generationen været populære, dvs. navne som f.eks. Clara, Signe, Albert og Mads.

Hvis man kigger på de danske navnestatiskker fra de seneste 5 år, er især pigenavnene Emma og Ida populære, mens det for drengenavnenes vedkommende særligt er navnene William og Noah, der ligger i front.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å