Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære esperanto navne

Esperanto sproget blev udviklet af Ludwig Lazarov, en russisk læge, ud fra den tro, at mennesker over hele verden burde være i stand til at samles og kommunikere med hinanden. Han var i stand til at komme op med noget helt nyt og spændende, og inden længe begyndte folk fra Sydamerika, Japan og endda Afrika at følge hans undervisning.

Folk, der taler esperanto er spredt over alle dele af verden. De taler et fælles sprog og deler de samme overbevisninger. Esperanto kulturen bygger nemlig på overbevisninger, som f.eks. at se på fremtiden i stedet for fortiden, og alle der taler esperanto bør være i stand til at tro på håbet. Esperanto prædiker verdensfred og forandringsvillighed.

Esperantisterne ønsker at blive anerkendt som et gyldigt fællesskab, så derfor involverer de sig i internationale organisationer som UNESCO og FN. Der skrives også original litteratur på esperanto sproget – endda noget meget interessant af slagsen. Da Esperanto er et opfundet sprog, hvis grundlægger stammer fra Rusland, har esperanto lånt elementer fra mange andre sprog som f.eks. russisk, spansk og latin.

Esperanto navne er fascinerende og meget unikke. Af almindelige esperanto drengenavne kan nævnes navnene Antono, der betyder 'uvurderlig', Ludiko, der betyder 'berømte kriger', og Koralo, der betyder "koral", hvorimod almindelige esperanto pigenavne bl.a. tæller navne som Aminda, der betyder 'elskelige', Luksa, der betyder 'luksuriøse', og Rava, der betyder 'henrivende'.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å