Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære finske navne

Til trods for at Finland vel er det land i Norden, som vi danskere umiddelbart har mindst til fælles med, når man tænker på sproget, er der faktisk nogle gengangere, hvis man kigger på de mest populære navne i henholdsvis Danmark og Finland. Det er især tydeligt for pigenavnenes vedkommende, hvor bl.a. navnet Emma ligger i toppen af begge landes navne top-10. Af andre populære finske navne kan nævnes drengenavnene Veeti, Eetu og Onni samt pigenavnene Aino, Venla og Aada.

Præcis som i Danmark findes der også i Finland en navnelov. Af den fremgår bl.a., at forældre skal navngive deres børn senest 2 måneder efter fødslen, samt at medmindre et navn allerede er listet som et godkendt, traditionelt navn, kan et navn ikke godkendes i Finland, hvis det allerede har en anden betydning i det finske sprog. Derudover bliver også stavemåden overvåget.

I Finland er navne med mindst 1.000 nuværende levende bærere blevet medtaget i en almanak ved universitetet i Helsinki og har fået tildelt en såkaldt navnedag. Det vil sige, at personer med mindst 999 navnebrødre eller –søstre har hele to dage om året, som de kan tilegne sig som deres egne og hvor de kan lade sig fejre; deres fødselsdag og deres navnedag.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å