Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære franske navne

Franske navne finder ofte inspiration i naturen, historiske begivenheder og mytologi, men franske navne kan også være valgt af forældrene med det formål at beskrive deres barns personlighed.

Mange franske navne består af to navne, der er forbundet med en bindestreg. Som eksempler kan nævnes Paul-Yvonne, Angelina-Claude og Jean-Henri. Det specielle ved disse sammensatte navne, er, at de kan byttes rundt og på den måde bruges til både piger og drenge, f.eks. er navnet Adrianne-Henri et fransk pigenavn, mens det i den omvendte udgave, Henri-Adrianne, er et franske drengenavn. På samme måde kan franske drengenavne ændres til pigenavne ved at tilføje endelsen -in, -ette eller -e. Som eksempler kan nævnes henholdsvis Jacques og Jacqueline, Jean og Jeanne samt Paul og Paulette.

Franske navne kan også indeholde navnet på barnets mor eller far. I sådanne tilfælde indsætter man ordet "de" mellem det første og sidste navn. For eksempel betyder Paul de Henry ”Paul, søn af Henry”.

For de franske efternavnes vedkommende, kan de groft inddeles i to grupper; Dels er der familienavnene, der går i arv og dels er der de mere beskrivende efternavne. De beskrivende efternavne kan f.eks. angive en persons stilling, som f.eks. Henry Boulanger der betyder ”Bageren Henry”, eller de kan bruges til at beskrive, hvor en person kommer fra, som f.eks. Yvonne Abbeville, der betyder ”Yvonne fra byen Abbeville”.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å