Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære gæliske navne

Gæliske navne kommer fra seks keltiske områder i verden; Irland, Skotland, Wales, Cornwall, Bretagne og Isle of Man. Det gæliske sprog der tales i disse områder, varierer dog meget – f.eks. er det gæliske sprog, der tales i Irland, Skotland og Isle of Man meget forskelligt fra det gæliske sprog, som tales i Wales, Cornwall og Bretagne.

Lighederne mellem disse ældgamle keltiske regioner er i midlertidig langt større end forskellene. Den fælles kultur ses tydeligt i brugen af gæliske navne. Stavemåden og betydningen af de enkelte gæliske navne varierer ofte fra region til region, men der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet. Det er i øvrigt heller ikke usædvanligt, at gæliske navne kan være egnede til både piger og drenge.

Gæliske navne vil ofte afspejle måden, de gamle keltere levede på og deres livssyn, men navnene kan også henvise til nogle af barnets ydre kendetegn. Det er også meget brugt at opkalde børnene efter deres forældre eller måske endda efter en beundret kriger eller konge.

Tilbedelsen af guder og gudinder udgjorde en stor del af de tidlige keltiske traditioner, mens den senere keltiske periode var meget stærkt påvirket af kristendommen. Begge disse påvirkninger er stadig tydelige i dag, når man ser på brugen af de gæliske navne.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å