Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære germanske navne

Germanske navne stammer fra det germanske folk i Skandinavien. De blev importeret til andre dele af Europa, da forskellige germanske stammer som f.eks. goterne og sakserne, spredtes over hele det sydlige Europa i løbet af det første årtusinde f.Kr.. I det første årtusinde e.Kr. var det meste af Europa blevet erobret af germanske herskere, og her kunne man støde på germanske navne i bl.a. Spanien og Italien.

De ældste, kendte germanske navne er Arminius og Thunselda. Arminius var en germansk høvding, der levede fra 17 f.Kr. til 21 e.Kr.. Han var kendt for sin sejr over en romersk hær i slaget ved Teutoburgerskoven. Thunselda var navnet på hans kone.

Traditionelt er germanske navne sammensat af to dele. Disse dele kan kombineres på forskellig vis - ofte for at fremhæve træk ved personen der bærer navnet, mens delene andre gange mikses uanset den overordnede betydning. For eksempel betyder navnet Adelbert eller Albert "lys gennem nobel opførsel", idet "adel" betyder ”ædel” eller "nobel", og "bert" eller ”beracht” betyder "lys". Et andet eksempel er Baldwin, der betyder "tapre ven", da det er sammensat af elementerne "bald", som betyder ”tapper” og "win", der betyder ven.

Typisk for de germanske navne er også, at de germanske pigenavne ofte ender på -a som i Bertha, Oda, Alda, Emma, og Linda, mens germanske drengenavne for det meste bruger endelsen -o som i Rocco, Helmo, Aldo, Odo, Enzo og Waldo.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å