Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære græske navne

Græske navne afspejler både de kristne og græsk-romerske traditioner i Grækenland. De fleste græske babyer er opkaldt efter kristne helgener og bibelske figurer som f.eks Damianos efter Sankt Damian af Alexandria, Eudocia efter Sankt Eudoxia af Heliopolis og Stephanos efter Sankt Stephen, en diakon hvis død ved stening er omtalt i Det Nye Testamente. Andre græske navne er afledt af antikke græske eller romerske guder og gudinder eller personer fra den græske mytologi som Athene fra Athena, den græske gudinde for visdom, Zenon fra Zeus, den græske gud for himlen og torden, og Penelope efter navnet på Odysseus’ trofaste hustru i Homers Odysseen.

På grund af denne navngivningstradition fejrer de fleste grækere to "fødselsdage"; den ene på tidspunktet for barnets fødsel, og den anden på barnets navnedag baseret på den helgen, gud, eller anden person som barnet er opkaldt efter. For eksempel vil en baby med navnet Theofilos fejre ”fødselsdag” både den 11. januar, som er navnedagen for Sankt Theophilus, og den dag han blev født. Faktisk anser mange grækere deres navnedag som værende vigtigere end deres reelle fødselsdag.

Typisk for græske navne er også, at græske pigenavne ofte har endelsen -a, -ae, -e, eller -is som i Rhea, Bacchae, Phoebe og Artemis. Græske drengenavne ender til gengæld ofte på -us, -as, -os, and –es, som f.eks. navnene Narcissus, Midas, Christoforos, og Arkimedes.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å