Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære hawaiianske navne

Hawaiianske navne er nogle af de mest fascinerende navne, man vil støde på i sin søgen efter det perfekte navn til sin lille nye baby. I en så rig og varieret kultur som den hawaiianske kan man være sikker på at finde specielle navne, der vil efterlade en både smilende og forundret over den opfindsomhed, der præger navnene, som ofte har en helt særlig forbindelse til naturen.

Hawaiianske navne har en unik og hellig betydning og gives normalt af enten forældrene eller af nogen med en særlig høj status i lokalsamfundet, Dét, der har betydning for valget af navnet, er bl.a. tidspunktet for fødslen, forskellige tegn der er modtaget i drømme, slægten barnet er født ind i samt diverse lyde og personlige træk.

Som eksempler kan nævnes navnet Hau'oli, som betyder glæde eller lykke og således betegner en sindsstemning, hvorimod et navn som Lea refererer til en mytologisk gud, der tilbedes af kanobyggere.

Overordnet set kan man sige, at hawaiianske drengebørn får navne, der har "ridderlige" kvaliteter, da den hawaiianske kultur oprindeligt er en patriarkalsk kultur. Som eksempel kan nævnes det populære hawaiianske drengenavn Alika, der kan oversættes med "forsvarer af menneskeheden". Pigenavnene derimod refererer ofte til noget med underkastelse, natur, skønhed og ynde. Som eksempel kan nævnes det hawaiianske pigenavn Anouhea, der kan oversættes med bl.a. "noget, der har en blød duft".

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å