Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære hindi navne

Indien er kendt som landet med Taj Mahal, den store Mahatma Gandhi og Mother Teresa. Indien er et stort land, der dækker et areal på næsten 3,3 millioner km2, og med en befolkning på over en milliard mennesker er det svært at se bort fra Indien på den internationale scene. Befolkningen i Indien er af indo-arisk oprindelse, og hindi er det sprog, som de fleste taler.

Mange indiske navne stammer fra sanskrit, som er Indiens klassiske kultursprog og kan sidestilles lidt med latin på vores breddegrader. Af populære indiske drengenavne kan bl.a. nævnes Deepak, der betyder "skinnende", Dev, der betyder "konge", og Haresh, som er et andet navn for Guden Krishna. Det er i den forbindelse vigtigt at bemærke, at de fleste indere er hinduer, og at hinduisme er en polyteistisk religion, hvilket betyder, at det har mange guder. Det betyder samtidig, at mange indiske navne er udløbere af navnene på de mest almindelige guder i hinduismen.

Blandt de populære indiske pigenavne kan bl.a. nævnes Rajni, der betyder ”nat”, Dhatri, som er et andet navn for gudinden Parvatti, og Sanjana, der betyder "blid". I forhold til indiske efternavne er traditionen den, at man som udgangspunkt bruger faderens efternavn. Når en kvinde bliver gift, tager hun i midlertidig sin mands navn i stedet.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å