Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære hollandske navne

Hollandske navne kan spore deres oprindelse til fire forskellige perioder af Hollands historie.

I den germanske periode blev hollandske navne sammensat af to dele, som det kendes fra visse tyske navne. De to dele udgjorde navnene på to forskellige familiemedlemmer. For eksempel blev en baby, hvis forældres navne var Hildebrant og Gertrud, kaldt Gerbrant eller Hiltrud.

I løbet af middelalderen blev hollandske babyer opkaldt efter kristne helgener som Piet (efter Sankt Petrus) og Kees (efter Sankt Cornelis).

I den tidlige moderne periode oplevede Nederlandene en tid med stabilitet, og på det tidspunkt valgte forældrene ganske enkelt hollandske navne, de syntes om, eller som de forestillede sig kunne hjælpe barnet i dets videre liv. Hvis man f.eks. forventede, at et barn blev slagter som sin far, kunne man kalde barnet Sint Juris efter Sankt George, der var slagternes skytshelgen. Det var også i denne periode, at den stadig anvendte tradition for at navngive børn efter ældre slægtninge opstod.

Fra 1945 og frem til i dag er det blevet populært at anvende internationale navne i Holland. Som eksempler kan nævnes Sjon fra det engelske John eller Sjaak fra det franske Jacques. Det er desuden blevet mere normalt at give, særligt sine døtre, et navn man synes om, snarere end at opkalde dem efter ældre slægtninge.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å