Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære indianske navne

Indianske navne og navneritualer varierer meget fra stamme til stamme. Generelt er mange af den opfattelse, at indianske navne vedrører dyr eller relaterer sig til dyrs egenskaber, men det er kun nogle gange korrekt. Nogle stammer vælger natur navne til deres børn, mens andre stammer såsom Sioux venter med at navngive barnet til dets personlige egenskaber bliver mere tydelige. En lignende tradition anvendes af Navajo indianerne, der giver deres børn ét navn ved fødslen, kun for senere at få det erstattet med et andet af selveste indianerhøvdingen. Det sker i forbindelse med ”Jump Dances” ceremonien og det nye navn symboliserer en bestemt egenskab hos det pågældende barn.

Nogle af de mest almindelige navne blandt indianere er Ahigo (Navajo for "han kæmper"), Nawkaw (Winnebego for "træ"), Shuman (Hopi for "klapreslange fører") og Sinopa (Black Foot for "ræv"). Direkte oversat betyder mange indianske navne i øvrigt "os" eller "folket", og forbinder således barnet til sin stamme for resten af livet.

Nogle indianere har særlige navngivningsceremonier, såsom Hopi-indianerne. Denne stamme gnider majs over hele barnets krop på dag 20 efter fødslen, og giver barnet dets navn, når den første solstråle lander på Jorden. Desuden er der flere indianske stammer, der ikke blot ændrer barnets navn i ungdomsårene, men flere gange i løbet af personens liv. Disse navneændringer afspejler de ændringer, som folk går igennem i livet.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å