Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære jiddische navne

Jiddische navne har ofte referencer til bibelske navne, eller navne som nævnes i dét, som kristne kalder Det Gamle Testamente. Da jiddisch er det sprog, der anvendes af Ashkenazi jøderne, følger jiddische navne mest de jødiske navnekonventioner.

Jiddische børn bydes velkommen i verden med en ceremoni otte dage efter deres fødsel. Drengene får deres navn i forbindelse med omskæringen, mens der bliver afholdt en navngivningsceremoni for pigerne, hvor de bliver introduceret til deres jødiske menighed.

Jiddische babyer opkaldes ofte efter en afdød person, mens jøder af sefardisk afstamning opkalder deres børn efter levende slægtninge. Dét, at man navngiver et barn efter en afdød person eller slægtning, siges at danne en metafysisk forbindelse mellem den afdøde person og den lille baby. Til gengæld foreskriver de jiddische navngivningstraditioner, at en baby ikke kan opkaldes efter en afdød, hvis der er nære levende slægtninge, som også bærer navnet.

Børn, der er opkaldt efter nogen, som døde i en ung alder, får ofte tilføjet navnet Alter (for drengenes vedkommende) eller Alta (for pigernes vedkommende) for at vise respekt for de døde. I det jiddische samfund får børnene også et hebraisk navn, som måske eller måske ikke svarer til deres faktiske fornavn. Disse navne anvendes til jødiske ceremonier såsom fødsler, bryllupper og begravelser, og det er ligeledes det navn, som barnet vil blive kaldt i himlen.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å