Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære keltiske navne

Keltisk er kelternes sprog. Resterne af det gamle keltiske sprog finder man i bl.a. i skotske, irske, korniske og walisiske dialekter, og de keltiske navne stammer fra disse områder.

De keltiske navnes tager afsæt i kelternes historie og mytologi. Keltiske navne refererer ofte til det område, hvor barnet og dets familie kommer fra, hvilket har resulteret i mange populære keltiske ”stednavne”. Keltiske navne er også ofte inspireret af naturen, f.eks. træer og floder, samt farver. Andre keltiske navne har rødder i fiktion og historie, mens andre igen er afledt af både den kristne og den hedenske tro.

Mange traditionelle irske navne stammer fra de gamle kelteres gæliske sprog. I modsætning til Wales, Skotland og Bretagne kunne romerne aldrig opnå dominans over Irland, så deres keltiske levevis og sprog var fri for påvirkninger udefra i mange hundrede år. Derfor har det irske gæliske sprog skabt mange meget unikke navne. I slutningen af middelalderen var ”Mor”, der senere blev til det engelske Mary, det mest populære pigenavn. ”Bran” der betyder ravn var til gengæld et populært drengenavn.

Inden for de sidste 40 år er flere af de traditionelle irske navne igen blevet populære. Det er især sket, fordi mange med engelske navne af keltisk oprindelse er begyndt at vende tilbage til de gamle stavemåder. På grund af denne tendens er Orlaith igen et af de mest populære keltiske pigenavne, mens Sean er det mest populære keltiske drengenavn.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å