Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære kendte personers navne

Igennem de senere år har der været en tendens til, at flere har søgt inspiration i kendte personers navne, når de har navngivet deres egne børn. Den mest indlysende årsag er naturligvis, at man gennem massemedierne oftere eksponeres for navnene på kendte personer, og derigennem finder inspiration til sine egne børns navne. F.eks. har kongefamiliens valg af navne altid haft en indvirkning på de pågældende navnes placering på navnehitlisterne i de efterfølgende år.

En anden mulighed er, at man beundrer en kendt person og gerne vil have, at barnet associeres med denne person, eller at man i sin egenskab af fan bare gerne vil opkalde sit barn efter vedkommende – præcist som andre opkalder deres børn efter f.eks. bedsteforældrene. Det gælder naturligvis ikke kun danske kendte men også udenlandske stjerner indenfor f.eks. musik og film.

Omvendt kan man sige, at hvis der er personer, man bryder sig mindre om eller som man mener associeres med noget negativt, vil man måske være mere tilbageholdende med at vælge vedkommendes navn til sin lille ny. Da navnehitlisterne for 2011 blev offentliggjort, var navnet Amalie eksempelvis faldet fra en 22. plads til en 50. plads, hvilket ifølge nogen medier måske kunne have en sammenhæng med Amalie Szigethy, der er kendt for bl.a. Paradise Hotel.

Navn | Popularitet | Rating

Se alle navne

Ingen navne fundet

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å