Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære kinesiske navne

Kinesiske familier ledes af faderen, og Kina har indført en et-barns-politik, medmindre familiens førstefødte er en pige. Måske er netop et-barns-politikken grunden til, at de fleste kinesiske babyer er højtelskede og der bliver taget sig godt af dem. Kina spås til at blive den nye økonomiske stormagt, hvilket formentlig vil betyde, at vi her i vesten vil høre mere til kinesiske navne fremover, end vi har gjort hidtil.

Kinesiske navne har referencer til naturen, farver og til ønskelige karaktertræk. De fleste kinesiske babyer får to navne, et fornavn og et efternavn. I det kinesiske samfund bruger man begge navne, når man henviser til folk, som et tegn på respekt.

Kinesiske navne består af to bogstaver – kaldet hanzi, når der er tale om det kinesiske alfabet. Kinesiske babyer får et midlertidigt navn, indtil de på et tidspunkt får tildelt et ”rigtigt” navn. Som eksempler på kinesiske pigenavne kan nævnes Bao-yu, der betyder ”dyrebar Jade”, Chun, der betyder "forår", Chan-juan, der betyder "yndefuld" og Dao-Ming, der betyder "Lysende Sti". Overordnet kan man sige, at kinesiske pigenavne meget ofte refererer til skønhed og ynde.

For de kinesiske drengenavnes vedkommende afspejles det ofte, at Kina er et patriarkalsk samfund. Som eksempler på kinesiske drengenavne kan bl.a. nævnes Bang, der betyder ”nation” og Fu, der betyder "velhavende".

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å