Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære koreanske navne

Koreanske navne er betydelig anderledes end de navne, vi kender her fra den vestlige del af verden. For eksempel bliver koreanske navne skrevet og udtalt i omvendt rækkefølge i forhold til den vestlige kultur - efternavne kommer før fornavne, hvilket resulterer i stor forvirring på tværs af kulturerne.

Mens samfundet generelt anvender personers fornavne, er det sjældent, at man bruger fornavne indenfor familiens fire vægge. I stedet for at kalde nogen ved deres fornavn refererer man til deres fødselsrækkefølge. For eksempel er det ikke ualmindeligt, at et barn bliver omtalt som "første datter" eller "tredje søn." Familiemedlemmer kan også give hinanden særlige kælenavne, og disse anvendes dog kun sjældent uden for familien.

Koreanske navne afspejler ofte naturen eller karakteristika, som forældrene ønsker, at børnene skal have. I Korea er det meget usædvanligt at opkalde børn efter f.eks. deres bedsteforældre. Koreanske navne består ofte af to stavelser, svarende til to koreanske tegn, og børn bliver normalt navngivet lige efter fødslen, så det er nødvendigt, at forældrene på forhånd har besluttet, hvad barnet skal hedde.

Koreanske navne er unikke for hvert enkelt barn, hvilket betyder, at de traditionelle lister over de mest populære navne sjældent giver mening i Korea. Det koreanske alfabet består af et utal af tegn, som efterfølgende kan mikses sammen på et væld af måder, så det lykkes de fleste forældre at skabe et helt nyt og originalt navn til deres barn.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å