Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære korniske navne

De senere års stigende interesse for slægtsforskning har skabt en fornyet interesse for korniske navne. Cornwall, der er beliggende i det sydvestlige hjørne af England, betragtes som en keltisk nation, der i øvrigt deler mange kulturelle træk med de fem andre keltiske nationer; Irland, Skotland, Wales, Bretagne og Isle of Man.

Typisk for de keltiske nationer er, at deres tidligere historie og kultur er overleveret mundtligt gennem historiefortælling. Digtere og historiefortællere var, og er stadig, kendt for deres evne til at beskrive menneskerne og begivenhederne i den tidsperiode, de lever i. Tendensen, hvor man benytter ord i en beskrivende sammenhæng, afspejler sig også i de korniske navne.

I den tidlige periode var kelterne hedninge, som tilbad et væld af guder, men senere konverterede kelterne til kristendommen. De korniske navne er mærket af disse påvirkninger, ligesom de korniske navne også afspejler den keltiske tendens til at vælge navne, der afspejler en eller anden fysisk egenskab hos barnet.

Som eksempler kan nævnes det korniske pigenavn Mellyn, der betyder "gul-håret", og det korniske drengenavn Petrog, der betyder "sten". Det korniske drengenavn Neythen refererer derimod til en kornisk helgen, der ifølge legenden fik sit hoved hugget af af nogle tyve, som han forsøgte at omvende til kristendommen. Ifølge legenden samlede han roligt sit afhuggede hoved op og begav sig tilbage til sin hytte. Et andet træk hos de korniske navne er, at de ofte består af to dele.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å