Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære kroatiske navne

I Kroatien spiller det er stor rolle for ens navn, hvilken del af landet, man er født i – de kroatiske navne afspejler simpelthen ens region.

I den sydlige del af Kroatien spiller familien en stor rolle i forbindelse med valg af navn. Den førstefødte dreng bliver næsten altid omkaldt efter sin farfar, hvorimod den førstefødte pige oftest opkaldes efter sin mormor. For udenforstående kan denne tradition virke lettere kaotisk, eftersom det betyder, at en lang række fætre og kusiner får de samme navne. Af samme grund anvender man som regel kælenavne i Kroatien, så man undgår forvirring.

Det anden fødte barn vil få navn efter morforældrene, mens de efterfølgende børn vil blive opkaldt efter tanter, onkler og andre mennesker i familien, der ikke er i direkte linje.

I det nordlige Kroatien er dagen, barnet er født på ofte afgørende for, hvilket navn det får. I Kroatien har hver helgen nemlig en dag, så et barn vil ofte få navn efter den helgen, der hører til den dag, det bliver født.

Kroaterne bruger kun sjældent mellemnavne. Hvis man vælger at bruge mellemnavne, er det som regel navnet på barnets far. Det vil så også sige, at en flok brødre altid vil have det samme mellemnavn.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å