Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære latinske navne

Latin anses som værende forgænger for de fleste af verdens sprog. Latin har sit afsæt i Italien, hvor det gennemgik en forvandling fra at være et sprog, som landets bønder talte til at blive det foretrukne sprog blandt de royale familier. I dag anvendes det latinske sprog bl.a. på universiteter, i kirker og andre religiøse institutioner, ligesom flere sproglige studenter nok vil kunne huske det fra deres gymnasietid.

Latin betragtes som et videnskabeligt sprog, men i hverdagen støder man bl.a. på det i forbindelse med navnene på f.eks. blomster og planter. Latin bruges ligeledes til navngivning i astronomi. Det er sågar blevet foreslået, at latin skulle fungere som officielt sprog i EU, da omkostningerne til oversættelse og brug af tolke på den måde kunne nedbringes betydeligt.

Et kig på listen over de latinske navne vil afsløre, at mange af dem har en lighed med engelske navne. Faktum er, at mange engelske navne stammer fra latin, og faktisk er flere af de engelske og latinske navne helt identiske. Af latinske drengenavne kan bl.a. nævnes Adrian, som betyder ”rig”, Acusio der kan oversættes med ”skarp”, og Ace der betyder ”enhed”. Af latinske pigenavne kan til gengæld nævnes Adriana, der betyder ”mørk kvinde fra havet”, Accalia der er navnet på en af Roms grundlæggere, og Luna der betyder ”måne”.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å