Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære litauiske navne

I modsætning til mange andre lande i Europa har litauiske navne dybe rødder i mytologiske fortællinger. Det er ikke ualmindeligt, at litauiske forældre navngiver deres børn efter guder og gudinder, såsom Gabija Gudinden for brand eller Dievas der er navnet på den overordnede litauiske gud fra den middelalderlige periode, som i øvrigt var beslægtet med den græske gud Zeus. Efterhånden som kristendommen gjorde sit indtog i Litauen, begyndte mange forældre at give deres børn bibelske navne, og som eksempel på et litauisk navn der har rødder i kristendommen, kan nævnes Leva, der er det litauiske navn for Eva.

Litauerne er kendte for at være stolte af deres kultur og deres historie, så de er tilbøjelige til at vælge navne, der stammer direkte fra det litauiske sprog. Litauiske drengenavne ender ofte på -as, -ys eller -is, hvorimod litauiske pigenavne ofte ender på -e eller -a. Det afspejles bl.a. på listerne over de mest populære navne i Litauen, hvor pigenavne som Ona og Irena er at finde på listen over populære pigenavne, mens Jonas og Vaytutas kan findes på listen over drengenavne.

Listerne over den mest populære litauiske navne afslører også, at forældrene har en forkærlighed for helgener og kristendommen. At litauerne værner om deres kultur kommer desuden til udtryk ved, at man kun sjældent finder engelske pendanter til litauiske navne. Som eksempler på ”ægte” litauiske navne kan bl.a. nævnes Danute, Lina, Daiva og Aldona.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å