Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære nahuatl navne

Det gamle indianske sprog, nahuatl, er aztekernes oprindelige sprog, og det tales i dag forskellige steder i den sydlige del af Mexico. I alt taler 1,4 millioner mennesker sproget nahuatl.

Over årene er der skrevet utallige bøger om aztekernes rige, og forskere har udforsket området for tegn og spor for at blive klogere på, hvordan nahuatl folket levede. Civilisationen, som nahuatl folket opbyggede, har haft stor historisk betydning og har efterladt et uudsletteligt eftermæle i verdenshistorien. F.eks. kan man, i de fleste af verdens sprog, finde ord, der stammer fra nahuatl. Grunden er, at flere dyr og planter der i dag kendes i hele verden, har mexicansk oprindelse. Som eksempler kan nævnes bl.a. chili og tomat, som vi i dag også kender her i Danmark.

Kendetegnende for nahuatl navne er, at de ofte har meget simple betydninger, at de har en rig historie og giver et unikt indblik i en ældgammel kultur og dens befolkning. Som eksempler på nahuatl drengenavne kan bl.a. nævnes Huitzilli, der betyder ”kolibri”, Mazatl der betyder "hjort", og Xipil der betyder "ædel af ilden". Af Nahuatl pigenavne kan til gengæld nævnes Eleuia, der betyder ”ønske”, Itotia der betyder ”dans”, og Izel der betyder "enestående". Der findes sågar flere unisex navne på listen over nahuatl navne.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å