Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære norske navne

Mange norske navne har rødder i den oldnordiske mytologi og i vikingetidens traditioner. De oldnordiske navne var især almindelige i Norge, før kristendommen blev udbredt. Efterhånden som kristendommen vandt indpas, begyndte flere nordmænd imidlertid at vælge bibelske navne til deres børn frem for de traditionelle oldnordiske navne.

Som vi kender det her fra Danmark, har det ændret sig gennem tiderne, hvilke norske navne der er mest populære blandt nyfødte – og flere af navnene vender retur til listen efter nogle år eller generationer ”ude i mørket”. I øjeblikket er tendensen meget lig den danske, hvilket vil sige, at mange gamle norske navne vinder indpas i toppen af navnehitlisterne, og kigger man på listerne over de mest populære navne i Norge, er der da også mange ligheder med de danske lister. Blandt de mest populære norske pigenavne netop nu findes bl.a. navne som Emma, Nora, Sara, Sofie og Linnea, mens det for de norske drenges vedkommende er navne som f.eks. Emil, Lucas, Mathias, Willian og Magnus, der nyder stor popularitet.

I 2003 blev ”Ny norsk navnelov” vedtaget som erstatning for den gamle navnelov fra 1964. Den nye navnelov gør det lettere for nordmændene at vælge mere specielle navne. I Norge er det dog således, at et navn ikke kan anvendes som fornavn, hvis det allerede er registreret som mellemnavn eller efternavn, med mindre der i forvejen er tradition for at bruge det som fornavn i enten Norge eller udlandet.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å