Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære persiske navne

Mange persiske navne er taget fra det gamle persiske digt, ”Shahnameh”. ”Shahnameh” fortæller historien om Irans historie, går i detaljer omkring Shahernes rige og slutter af med den muslimske erobring af Persien. De persiske drengenavne Abtin, Bijan og Fereydoon er alle populære persiske navne, som kommer fra dette digt. Tilsvarende er de populære persiske pigenavne FarAnak, Farangis og KatAyoun ligeledes hentet fra digtet, som i øvrigt indeholder hundredvis af andre persiske navne.

Nogle persiske navne refererer til historiske figurer, som er værdsat af persere. For eksempel er det persiske drengenavn Ramtin navnet på en berømt musiker i Sassanid dynastiet. Det persiske pigenavn Atoosa er til gengæld navnet på en iransk prinsesse. Andre persiske navne har stærke følelsesmæssige betydninger. F.eks. betyder drengenavnet Farzam værdig, mens navnet Nouri betyder lys. Pigenavnet Delbar betyder charmerende, sød eller henrivende, og navnet Farideh betyder enestående eller kostbar.

Ofte navngiver persiske forældre deres børn med persiske navne i stedet for arabiske navne som en protest mod det nuværende islamiske regime i Iran. Persiske forældre der ikke længere er bosiddende i området, navngiver ofte deres børn med traditionelle persiske navne som en måde at huske deres arv. I disse år er nogle af de mest populære persiske drengenavne Abbas, Omid, Saeed og Zakaria, og nogle af de mest populære persiske pigenavne Leila, Parvin og Yasmin.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å