Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære polske navne

En af de ting der gør polske navne unikke er, at alle polske pigenavne ender med et –a, og ofte kan man ændre et polske drengenavn til et polske pigenavn ved at tilføje et –a til sidst. Den kvindelige pendant til det polske drengenavn Stanislaw, er således pigenavnet Stanislawa. Et andet interessant træk ved det polske sprog er, at navne ofte forkortes. For eksempel er de mest almindelige forkortelser af det polske pigenavn Jagoda henholdsvis Jakusia, Jagodka og Jagunia.

Generelt navngives polske babyer der fødes på landet mere traditionelt, end polske babyer der fødes i byen, hvor der helt naturligt er en større international indflydelse. Derudover kan polske navne også være afhængige af området, man er bosat i. For eksempel er navnet Helena en fællesbetegnelse for folk, der bor i et bjergområde.

Som vi også kender det fra Danmark, er der i Polen en tendens til, at gamle navne dukker op efter en generation eller to og igen bliver populære. Det vil sige, at de polske navne der i dag er populære, kan forsvinde i flere år for så at dukke op på navnehitlisterne igen. Blandt de mest populære polske pigenavne kan nævnes Aleksandra, Natalia og Karolina, mens Kamil, Jakub og Patryk ligger i toppen blandt de mest populære polske drengenavne.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å