Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære roma navne

Roma navne symboliserer den unikke Roma kultur, og i et Roma samfund kan hvert barn have flere forskellige navne. Roma navne består af i alt 3 navne; et navn der kun kendes af barnets Roma klan og som ikke deles med udenforstående, et navn der deles med ikke- romaer og endeligt et familienavn.

En Roma babys juridiske navn er normalt dét navn, som deles med ikke-romaer. Navnets oprindelse kan f.eks. være slovakisk, ungarsk, fransk eller fra andre europæiske områder, hvor den pågældende familie er bosiddende. Som eksempel kan nævnes Django Reinhardt, en berømt jazz guitarist fra Belgien. Hans juridiske navn var Jean, et almindeligt navn i Belgien, men blandt andre Romaer var han kendt under navnet Django, som så også var det navn, han blev kendt under i jazz-sammenhæng.

Romaernes forfædre kom oprindeligt fra Indien og det afspejles i mange af Roma navnene, f.eks. Karela og Dzugi. Det hænder dog også, at Roma navnene afspejler en af Roma kulturens mange dialekter. For selv om kulturen har sin oprindelse i Indien, er dialekterne blevet påvirket af Romaernes forskellige opholdssteder gennem årene, bl.a. på Balkan og i forskellige fransktalende områder.

Romaernes samfund er meget lukket overfor ikke-romaer, og de deler sjældent deres kultur med udenforstående. Der er dog nogle historier, der antyder, at Roma børn har et hemmeligt navn, som kun deres mor kender. Det siges, at moderen hvisker navnet ind i barnets øre, lige når det er født og igen når det når puberteten. Det er tabu at dele dette navn med andre.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å