Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære russiske navne

Russiske børn bliver navngivet kort efter fødslen, og som i mange andre lande tillægges navngivningen stor betydning og er forbundet med stærke traditioner. Fascinationen af den russiske kultur får mange forældre fra andre lande til at vælge russiske navne til deres børn. Russiske navne er heller ikke ukendte i Danmark – f.eks. er pigenavnet Alma russisk, og det har i de seneste år ligger på top 25 blandt de mest populære pigenavne i Danmark.

Russiske navne består af tre dele; et fornavn, et mellemnavn og et efter navn. Som i mange andre lande er efternavnet et familienavn, der går i arv fra generation til generation i den mandlige del af familien. Mellemnavnet bliver dannet ud fra faderens navn og det faktiske navn afhænger af barnets køn. Hvis barnet er en pige, føjer man ”ovna” eller ”avna” til faderens navn, hvorimod man for drenges vedkommende tilføjer ”ovich” eller ”vich”. Selvom valget af navn tillægges stor betydning i Rusland, fejrer man ikke selve navngivningen.

Det er meget almindeligt, at de russiske børn har kælenavne, indtil de når skolen. Når børnene først kommer i skole, vil mellemnavnet som oftest blive brugt på de formelle papirer, hvorimod fornavnet er det, der anvendes i klassen. Når barnet bliver myndigt, har det ret til at ændre navnet, hvis det ønsker det.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å