Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære schweiziske navne

Mange af de navne der er populære i Schweiz, findes også i andre europæiske lande, f.eks. Tyskland og Italien. Et eller andet sted er det ganske naturligt, at schweiziske navne ofte har rødder i andre sprog, for i Schweiz tales der jo både tysk, italiensk og fransk, og netop disse sprog og kulturer har i høj grad påvirket de traditionelle schweiziske navne.

Schweiziske navne har ikke en så omfattende historie som mange andre landes navne, men navnene kan dog spores tilbage til det 12. århundrede. Optegnelser fra dengang viser, at kvinder ofte blev kaldt ved deres familiære rolle (f.eks. hustru, mor eller søster) snarere end ved deres navn. Derudover var der flere drengenavne end pigenavne, ligesom mænd oftere blev givet kælenavne. I landsbysamfundet blev de schweiziske mænd kaldt ved enten deres fornavn eller deres kælenavn.

Som i mange andre lande har navnene i Schweiz oplevet en stigende internationalisering igennem de senere år, og navnene er ikke længere så traditionelle, som de var årtier tilbage. I de senere år er navne som f.eks. David, Tim og Noah blevet mere populære i Schweiz. Dog nyder nogle af de traditionelle schweiziske navne fortsat stor popularitet, f.eks. finder man stadig navne som Lena og Lukas i toppen af de schweiziske navne hitlister.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å