Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære skandinaviske navne

Landene i Skandinavien har fælles baggrund, og i fortiden var det Danmark, der var områdets magtcentrum og førte tilsyn med de øvrige lande. Ude i verden er de skandinaviske folk nu til dags kendt for at være fredelige og neutrale, men går man tilbage i tiden var det en helt anden snak – vikingerne udførte jævnligt voldsomme og blodige togter.

Størsteparten af de skandinaviske navne har en oldnordisk oprindelse og stammer fra det germanske sprog, som blev brugt af hovedparten af det skandinaviske folk i vikingetiden. Nogle af de skandinaviske navne er i midlertidig lånt fra andre kulturer, som f.eks. tysk, græsk og hebraisk.

Hvis man kigger på listerne over de mest populære navne i henholdsvis Danmark, Sverige og Norge, er der mange navne, der går igen. På pigesiden er det især navne som Emma, Ida og Sofie, der nyder stor popularitet i Skandinavien, mens der for drengenes vedkommende er navne som William, Lucas, Oliver og Emil.

Der er dog også forskelle at spore. F.eks. har svenskerne en forkærlighed for pigenavne, der ender på –a, mens nordmændene og danskerne generelt er gladere for pigenavne, der ender på –e. Derudover benytter svenskerne ofte korte navne, mens man i Norge og Danmark også er til længere navne.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å