Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære skotske navne

Navngivningen af skotske babyer følger et traditionelt mønster, hvor rækkefølgen børnene fødes i, bestemmer hvem de bliver opkaldt efter. Det er således ikke ualmindeligt, at de samme fornavne bruges til flere forskellige familiemedlemmer.

Traditionelt bliver den førstefødte søn opkaldt efter farfaren, og hans navn bruges som den nyfødtes fornavn eller mellemnavn. Denne tradition har selvsagt resulteret i, at mange skotske navne bruges flere gange i den samme familie, så ofte har man taget kælenavne i brug for at skelne familiemedlemmerne fra hinanden, f.eks. ved at sætte et ”lille” foran selve navnet.

Generelt er skotske navne af kristen oprindelse, men de keltiske myter har også påvirket den skotske navnetradition. Kelterne refererer til bl.a. det skotske og irske folk, og mange af de traditionelle gæliske navne er så populære, at de har fået en engelsk version. Som eksempler på dette kan nævnes navnet Raibert, der på engelsk svarer til Robert, ligesom navnet Seamus er den gæliske form af det engelske navn James.

Til de gæliske navne hører i øvrigt et delnavn, der har til formål at synliggøre, hvem der er sønnens eller datterens far. For drengenes vedkommende brugte man ordet ”mac”, der kan oversættes med ”søn af”, mens man for pigernes vedkommende brugte ordet ”inghean”, der betyder ”datter af”.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å