Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære slaviske navne

Slaverne er en samlet betegnelse for flere nationer i den østlige del af Europa, som har fælles rødder og mange sproglige og kulturelle ligheder. Slaverne dækker bl.a. over nationer som Rusland, Ukraine, Polen. Tjekkiet, Bulgarien og Serbien. Ofte deler man slaverne yderligere op i henholdsvis vest, øst og sydslaverne.

Slaviske drengenavne tager ofte afsæt i naturen eller refererer til herskere, der besad beundringsværdige kvaliteter og karaktertræk. Som eksempler kan nævnes flere populære slaviske drengenavne, bl.a. Boris der betyder ”kriger”, Dmitri der betyder ”en der elsker jorden”, Adamec der betyder ”søn af den røde jord” samt Andrik der betyder ”modig”.

At landbruget synes at have så stor betydning i navngivningen, har en helt naturlig årsag. Det slaviske folk blev udsat for megen smerte under Hitlers regeringsperiode, så da de to verdenskrige var overståede, gjorde slaverne en stor indsats for at blive selvforsynende. Foruden videnskab og teknologi spillede landbruget en stor rolle i den proces.

Modsat drengenavnene refererer de slaviske pigenavne ofte til de bløde værdier. Som eksempler kan nævnes Danika, der betyder ”morgenstjerne”, Irina, der betyder ”fredelig” og Kalina, der betyder ”blomst”. Normen synes altså at være, at drenge får navne, der betegner tapre egenskaber, mens piger får navne der symboliserer føjelighed, skønhed og ynde.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å